cfmoto bosna
Uncategorized Adrenalinska avantura s 5 kvadova: Muđa i Ćale u akciji!

Adrenalinska avantura s 5 kvadova: Muđa i Ćale u akciji!

Vožnja kvadova s Mudjom i Ćaletom bila je avantura za pamćenje! Kao što to obično biva kad su CFMOTO vozila u pitanju, zabava je neizbježna, ali ovaj put smo imali i posebno društvo – brend ambasadore @mudja i @caleboss.official, koji su se pridružili našoj ekspediciji od Drmna do Zagajičkih brda koja se nalaze u Srbiji.

Već na samom početku iz Drmna, osjećao se duh avanture. Ovo mjesto, iako manje poznato, ima bogatu historiju koja seže u doba kad je bilo važno rudarsko naselje. Zanimljivo je da se u njegovoj blizini nalaze ostaci starorimskih puteva, koji su nekad spajali ovaj dio s ostatkom Rimske imperije.

voznja kavadova mapa

Naša avantura nije bila samo o vožnji kvadova, nego i o otkrivanju historijskih dragulja ovog kraja. Na putu smo prošli pored Viminacijuma, nekadašnje rimske metropole i vojnog logora, koji se nalazi u blizini Drmna. Viminacijum je bio jedno od najvažnijih rimskih naselja u Panoniji i služio je kao glavna vojna baza za Rimsko carstvo na Dunavu.

Ovaj fascinantni arheološki lokalitet čuva ostatke rimskih građevina, mozaika, hramova, pa čak i amfiteatra, u kojem su se održavale borbe gladijatora. Viminacijum nije bio samo vojni centar, već i mjesto razvijene kulture i trgovine. Danas, posjetitelji mogu istražiti ostatke ove drevne metropole i osjetiti duh prošlosti koji prožima svaki dio ovog arheološkog nalazišta.

cfmoto voznja kvadova

Nakon što smo se divili bogatoj historiji Viminacijuma, naša avantura nije stala! Ubrzo smo nastavili vožnju prema sljedećem spektakularnom odredištu – Ramskoj tvrđavi. Ovaj predio pružio nam je priliku da iskusimo vožnju kvadovima kroz raznolike terene, prelazeći preko uzbudljivih staza i uživajući u pogledu na netaknutu prirodu.

Ramska tvrđava, smještena na obali Dunava, pravi je dragulj srednjovjekovne Srbije. Izgrađena u 15. stoljeću po nalogu sultana Bajazita II, tvrđava je imala ključnu ulogu u zaštiti carstva i kontroliranju trgovačkih puteva duž Dunava. Njeni masivni zidovi i strateški položaj s pogledom na rijeku čine je jednim od najljepših i najzanimljivijih spomenika u ovom dijelu Srbije.

vonja kvadova mudja i cale srbija

Kad smo stigli do Ramske tvrđave, pružio nam se veličanstven pogled na Dunav i okolinu, što je bio savršen trenutak za kratki predah i priču s Muđom i Ćaletom o njihovom ulasku u magični ATV svijet.

Nakon istraživanja tvrđave, nastavili smo vožnju pored Dunava, prelazeći slikovite staze i uživajući u svakom trenutku. CFORCE 625 Overland i CFORCE X10 Premium su još jednom pokazali svoju snagu i stabilnost, omogućujući nam da bez problema savladamo svaki teren, od šumskih staza do kamenitih puteva.

Nakon prelaska skelom na banatsku stranu Dunava, pejzaži su se potpuno promijenili – pred nama su se prostirali izazovni tereni Deliblatske peščare, jedinstvene prirodne pojave u ovom dijelu Europe. Deliblatska peščara, poznata i kao “Europska Sahara”, je najveća peščara na kontinentu i bila je pravi test za naše CFORCE modele.

voznja kvadova mudja i cale

CFORCE 625 Overland i CFORCE X10 Premium pokazali su se kao pravi šampioni – bez problema su savladali svaki izazov koji je pred njih postavljen. Prelazak preko dina i pješčanih terena pružao je uzbuđenje, ali i priliku da uživamo u prirodnim ljepotama koje Banat nudi. Ova vožnja nije bila samo avantura nego i prilika da se podsjetimo koliko su naši ATV-ovi udobni i sigurni, čak i na najzahtjevnijim terenima.

Posebno uzbudljiv dio putovanja bio je prolazak kroz Zagajička brda, koja su poznata po svojim prelijepim vidicima i netaknutoj prirodi. Ovo područje, prepuno brežuljaka i šuma, bilo je savršeno za vožnju, a sjajna ekipa i lijepo vrijeme učinili su ga još ljepšim.

vonja kvadova mudja i cale

Hvala Mudji i Ćaletu na sjajnom društvu i avanturi koja je trajala gotovo 100 kilometara! Još jednom smo se uvjerili u vrhunske performanse, ali i udobnost i sigurnost CFMOTO vozila. Gdje god da vas put vodi s CFORCE kvadovima, jedno je sigurno – zabava i nezaboravno off-road iskustvo su zagarantovani!

Jeste li spremni za svoju sljedeću avanturu?

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba