cfmoto bosna
CFMOTO CFMOTO OPET NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU, NE NA JEDNOM VEĆ NA DVA MJESTA
hellas rally cfmoto

CFMOTO OPET NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU, NE NA JEDNOM VEĆ NA DVA MJESTA

Hellas Rally je jedan od najtežih i najzahtjevnijih relija u Evropi, poznat po svojim izuzetno teškim dionicama. Organizatori su ove godine još jednom pokazali da znaju kako testirati granice vozača, ali i vozila.

Hellas reli je trajao sedam dana tokom kojih su takmičari prešli oko 1.500 km zahtjevnih terena i dionica. Hellas Rally Raid je jedno od najprestižnijih i najizazovnijih off-road takmičenja u Evropi. Ovaj reli, koji se održava u prelijepim, ali surovim pejzažima Grčke, prvi put je organizovan 2013. godine i od tada je postao nezaobilazno mjesto za ljubitelje adrenalina i avanture. Svake godine, reli privlači stotine takmičara iz cijelog svijeta, koji dolaze da testiraju svoje vještine i izdržljivost na nekim od najizazovnijih terena u Evropi.

hellas rally cfmoto

Hellas Rally Raid se sastoji od nekoliko dionica koje variraju u dužini i težini, pružajući takmičarima priliku da se suoče s različitim vrstama terena i uslova. Svaka dionica je pažljivo planirana kako bi testirala navigacijske sposobnosti, tehničku vještinu i fizičku izdržljivost vozača, a Gaetan i Atanas sa svojim CFORCE 1000 su pokazali šta znači biti tim. Svaki kilometar ovog relija bio je ispunjen odlučnošću i hrabrošću.

Sedmi i posljednji dan relija bio je kratak, samo 60 kilometara, ali su mnogi učesnici doživjeli razne incidente tokom njega. Naši vozači, Gaetan Martinez i Antanas Kanopkinas, pokazali su izuzetnu vještinu i izdržljivost na klizavim i opasnim stazama. Od prvog dana, vozači su govorili o tome da su staze klizave, opasne i teške, ali organizatori su se trudili da tako ostane do samog cilja.

hellas rally cfmoto

Gaetan Martinez, jedan od ključnih vozača CFMOTO Thunder Racing Team-a, istakao je koliko je trka bila zahtjevna:

„POSLJEDNJI DAN RELIJA JE BIO KRATAK, ALI VRLO TEŽAK. ORGANIZATOR JE PRIPREMIO NEKOLIKO VARLJIVIH NAVIGACIONIH TAČAKA, ALI SAM USPIO DA SE NE IZGUBIM I USPJEŠNO IH SAVLADAM. UKUPNO SAM OSVOJIO ČETIRI DANA U KLASI KVADOVA TOKOM SEDMICE I ZAVRŠIO SAM DRUGI. RELI JE BIO DOBAR, VRLO IZAZOVAN ZA VOZILA I VOZAČE. SEDMICA JE BILA FIZIČKI ISCRPLJUJUĆA. DRAGO MI JE ŠTO SAM USPIO DA SE DOBRO SNAĐEM SA NAVIGACIJOM.“

Ovaj izvanredan rezultat doveo je Gaetana do drugog mjesta u ukupnom poretku kvad klase, čime je još jednom dokazao svoj talenat i izdržljivost.

hellas rally cfmoto

Antanas Kanopkinas također nije krio svoju radost što je uspješno stigao na cilj i rekao je da je takmičenje bilo teško:

„SEDMI DAN JE ZAISTA BIO ISCRPLJUJUĆ – DANAS SAM VEĆ OSJEĆAO UMOR, ALI SAM USPIO DA SE IZBORIM SA TIM. OSTALI UČESNICI SU DANAS IMALI DOSTA PADOVA, VJEROVATNO KAO REZULTAT UMORA. SREĆAN SAM ŠTO SAM STIGAO NA CILJ. SADA NAM JE POTREBNO NEKOLIKO DANA ZA OPORAVAK I PRIPREMU ZA SLJEDEĆI START.“

Prema preliminarnim rezultatima, Kanopkinas je zauzeo treće mjesto u kvad klasi, što je izuzetan uspjeh s obzirom na težinu trke.

hellas rally cfmoto

NOVI IZAZOVI Naši vozači su se suočili s mnogim izazovima, od teških staza do tehničkih problema, ali su uz upornost i timski rad uspjeli da postignu sjajne rezultate. Tim sada očekuje sljedeći izazov na Rally Breslau u Poljskoj, koji će se održati od 23. do 29. juna. Ovaj reli je poznat po izuzetno teškoj navigaciji i prašnjavim stazama, ali smo sigurni da će CFMOTO Thunder Racing Team biti spreman za sve izazove.

hellas rally cfmoto

Hellas Rally Raid 2024 bio je test izdržljivosti i vještine za sve učesnike, a naši vozači su se pokazali u najboljem svjetlu. Sa Gaetanom Martinezom na drugom mjestu i Antanasom Kanopkinasom na trećem, CFMOTO Thunder Racing Team je još jednom dokazao da pripada vrhu evropskog moto sporta. Radujemo se budućim trkama i izazovima koji nas očekuju.

hellas rally cfmoto

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba