cfmoto bosna
CFMOTO Veče prepuno MOTO i ATV noviteta u srcu Beograda!
cf moto

Veče prepuno MOTO i ATV noviteta u srcu Beograda!

U predivnom ambijentu našeg prodajnog salona u Beogradu, u utorak 19.03. imali smo čast i zadovoljstvo da budemo domaćini jedinstvenog događaja koji će se pamtiti. Bilo je to veče kada smo prijateljima našeg brenda i poslovnim partnerima pružili ekskluzivni uvid u najnovije članove CFMOTO porodice – i to pre svetske premijere!

Prije svakog predstavljanja novog modela, atmosfera u našem salonu bila je ispunjena iščekivanjem i uzbuđenjem. Na pozornici, uz igru ​​svjetla koja je dodatno uljepšala doživljaj, za svaki model je pripremljen poseban video koji je maestralno ukratko predstavio njegove karakteristike, performanse i dizajn, uvodeći publiku u svijet avanture i uzbuđenja koji ih čeka.

 

Prvi na redu su bili novi ATV modeli

Za ATV modele, CFORCE X8 i CFORCE X10 PREMIUM, video pre predstavljanja je pokazao njihovu nezaustavljivu snagu i sposobnost da se nose s najtežim terenima, prikazujući ih kao vrhunac inženjerskog umijeća.

Nakon otkrivanja novih modela ATV-a, CFORCE X8 i CFORCE X10 PREMIUM, entuzijazam i aplauz ispunili su naš izložbeni prostor. Uzbuđenje je bilo očigledno na licima prisutnih dok su pažljivo posmatrali svaki detalj na ovim moćnim novim mašinama. Razgovori i komentari nakon prezentacije bili su ispunjeni pozitivnim utiscima, koji su potvrdili da su ovi modeli ne samo ispunili, već i premašili očekivanja prisutnih, dodatno učvrstivši reputaciju brenda CFMOTO kao lidera u svijetu ATV vozila.

CFMOTO je postao jedan od najprodavanijih brendova na evropskom tržištu zahvaljujući pouzdanosti, performansama i zadovoljstvu koje naša vozila pružaju korisnicima. Prilikom razvoja svakog novog modela posebnu pažnju posvećujemo inovativnim rješenjima, poboljšanju performansi, kvaliteti i zadovoljstvu korisnika. Pred našim gostima smo predstavili modele X8 i X10 na kojima su naši inženjeri, kombinovanjem naprednih tehnologija i materijala, postigli neka revolucionarna rešenja i vrhunske performanse u ovoj klasi.

Naši gosti su među prvima u svijetu uvidjeli da se modeli CFORCE X8 i X10 treće generacije potpuno razlikuju od svojih prethodnika:
– Okvir od krom-molibdena koji smanjuje težinu za 20% i povećava otpornost za 8%
– Potpuno nova V2 pogonska jedinica sa olakšanim klipovima i ojačanim glavama cilindra sa impresivnih 90 KS i 88 nM
– Potpuno novi varijator
– Potpuno novi sistem hlađenja sa 45% boljim performansama
– Potpuno novi sistem upravljanja sa znatno manjim radijusom okretanja
– Potpuno nov mjenjač
– Potpuno novo ovjes…
i mnogo više potpuno novo u domenu strukturnih, dizajnerskih i softverskih rješenja primijenjenih na nove ATV modele premium klase.

Čak 3 noviteta iz segmenta motocikala

Na ovom događaju predstavljena su čak tri noviteta iz segmenta motocikala, od kojih svaki donosi svoju jedinstvenu vrijednost i inovaciju u svijet motociklizma.

Prvi je bio 450MT, gdje je video prikazao njegove impresivne performanse i nevjerovatne terenske sposobnosti, naglašavajući kako se savršeno uklapa sa urbanim pejzažima i zahtjevnim terenom.

CFMOTO 450MT je avanturistički motocikl koji kombinuje impresivnu kombinaciju performansi. Ovaj model je predstavljen na sajmu EICMA 2023 u Milanu i ima moderan dizajn, upotpunjen visokim i mišićavim tijelom, vertikalno naslaganim LED farovima i robusnim branikom. Njegova standardna oprema sugerira da je više nego spreman za prelazak na daljinu bez obzira na teren.

Dvocilindrični vodeno hlađeni pogonski agregat sa uglom radilice od 270 stepeni precizno je projektovan za avanturističku vožnju, pružajući iskustvo glatke isporuke snage, trenutnu reakciju na gas i značajno smanjene vibracije. Šasija je spremna za avanturu sa hrom-molibdenskim okvirom koji omogućava da ukupna težina motocikla bude samo 175Kg, dugim ovjesom, 21″ prednjim i 18″ zadnjim žičanim kotačima, 220mm razmaka od tla omogućavaju vam da savladate i najteže tereni sa samopouzdanjem.

Vozilo ima napredni sistem ovjesa sa KYB komponentama koje nude podesivu kompresiju i predopterećenje opruge, osiguravajući 200 mm hoda. To mu omogućava da se odlično nosi sa izazovima van puta.

CFMOTO 450MT ima sofisticiranu standardnu ​​opremu kao što je 5-inčni TFT ekran u boji sa Bluetooth-om i kontrolom proklizavanja, kao i BOSCH ABS koji se može isključiti na zadnjem točku, pružajući dodatnu fleksibilnost u vožnji na različitim terenima.

Ovaj model se ističe svojom sposobnošću da pruži dinamičnu i uzbudljivu vožnju, uz održavanje visokog nivoa praktičnosti i udobnosti, što ga čini izuzetno konkurentnim u svom segmentu.

CFMOTO 450MT

Zatim je 450CL-C došao u fokus, sa snimcima koji naglašavaju njegov jedinstveni dizajn i sposobnost da svakome oduzme dah.

Više od običnog bicikla za krstarenje, CFMOTO 450 CL-C je savršena fuzija neo retro detalja ugrađenih u klasični dizajn krstaša. Njegov profinjen dizajn odaje počast klasičnoj privlačnosti, dok tehnologija najnovije generacije kojom je opremljen omogućava vam da uživate u udobnosti karakterističnoj za moderne motocikle.

Poseban duh modernog inženjerstva ovom klasičnom kruzeru daje moderna dvocilindrična vodeno hlađena jedinica sa uglom radilice od 270″ i dvostrukom balansnom osovinom, zapremine 449 cc i snage 30 kW. Za udobnost je zaslužna kočiona čeljusti sa četiri klipa i disk prečnika 320 mm, a zadnji deo je podržan od strane ABS i TCS sistema.

Video za 450SR-S je pokazao njegovu brzinu i agilnost, simbolizirajući vrhunac elegancije motociklizma. 450SR koji je inspirisan profesionalnim trkama i pokretan fantastičnim dvocilindričnim vodeno hlađenim agregatom posljednje generacije. U verziji CFMOTO 450SR-S, dizajn je poboljšan kako bi se optimizirala aerodinamika i dodatno poboljšale performanse.

Njegova upečatljiva snažna jednostrana zadnja viljuška poboljšava njegov trkački izgled. Prorezi pored farova i prednjih klapni omogućavaju da vazduh glatko klizi preko karoserije, značajno smanjujući koeficijent otpora. Skriveni izduvni sistem nenametljivo povezuje prednji i zadnji deo ovog bicikla dodatno naglašavajući sinergiju atraktivnog zadnjeg točka i mono viljuške.

Svaki video je pažljivo dizajniran da ne samo da predstavi tehničke specifikacije, već i da prenese duh avanture i slobode koji svaki CFMOTO model nudi, čineći ovo zaista uzbudljivo i nezaboravno veče.

Tim je krenuo na svjetsku premijeru na Filipine

Posebno smo ponosni što možemo predstaviti dva ključna člana našeg tima, Miloša Diškovića @baltrekk i Daniela Girizda @_stavro, koji su odmah po završetku ovog događaja otputovali na Filipine, gdje će učestvovati na globalnoj premijeri 450MT model.

Atmosferu večeri dodatno je zagrijao naš fantastični DJ, čiji su ritmovi bili savršena podloga za nezaboravne trenutke i druženja. Muzika je pulsirala prostorom, prateći svaki pogled na naše motocikle i terenska vozila.

Zajedno stvaramo istoriju

Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ove čarobne večeri i doprinijeli da ona bude jedinstvena i neponovljiva. Vaša energija i entuzijazam su ono što je učinilo ovo veče posebnim.

Konačno, ne smijemo zaboraviti da iza svakog našeg motocikla stoji naporan rad CFMOTO tima za istraživanje i razvoj. Zahvaljujući njihovoj posvećenosti, strasti i inovativnosti, obećavamo da nećemo morati dugo čekati na nove modele koji će obogatiti našu zajednicu i nastaviti stvarati povijest CFMOTO-a.

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba