cfmoto bosna
ATV vozila NAJJAČI ATV U CFMOTO PORODICI – CFORCE 1000 OVERLAND
cfmoto overland najjaci atv

NAJJAČI ATV U CFMOTO PORODICI – CFORCE 1000 OVERLAND

Vozila spremna za istraživanje i avanturu su moćne mašine koje mogu preći velike udaljenosti i nositi dovoljno opreme. To zvuči kao definicija idealnog 4 × 4 vozila koje svi želimo imati. Iz tog razloga, CFMOTO je vidio potencijal u dizajniranju ATV-a dovoljno jakih da savladaju sve prepreke i dovoljno velikih da nose sve što vam je potrebno tokom vaše ekspedicije.

cfmoto overland najjaci atv

NAJJAČI ATV U CFMOTO PORODICI – CFORCE 1000 OVERLAND

CFORCE1000 OVERLAND dolazi u ograničenoj seriji i izgrađen je na šasiji i pogonskoj arhitekturi svog manjeg brata CF1000 koji koristi šasiju s dvije osovine s dugim međuosovinskim razmakom koja mu daje stabilnost brzine i samopouzdanje vozača za strme uspone ili spustove. Overland model dolazi sa bogatom standardnom opremom koja uključuje jedinstveni prednji branik s integriranim LED svjetlima i Bull Barrs montirane sprijeda i pozadi za zaštitu vozila od udaraca ili grana. Tu je i kuka za prikolicu sa priključkom za električni signal, LED dnevna svjetla, prednja svjetla za projektor, digitalna 5″ LCD kontrolna ploča, USB utičnica, 12V utičnica kao i retrovizori.

cfmoto overland najjaci atv

Snaga nije problem sa ovim modelom. CFORCE 1000 Overland ima V2 motor od 85 konjskih snaga, zapremine 963 kubika, što je dovoljno za ekstremnu vožnju, ali ne previše bučno kada je u pitanju panoramsko razgledanje omiljene destinacije. Prenos ove brutalne snage tradicionalno obezbeđuje kanadski proizvođač CVTech, koji se do sada pokazao neprikosnovenim za vožnju van puta i pruža vam selektivni 2wd/4wd menjač plus blokada prednjeg diferencijala (automatsko zaključavanje straga).

Kočenje motorom je više nego dovoljno i nije nametljivo, što je izraženo kod vozila u svojoj klasi. Čak ni najagresivniji vozači neće htjeti više snage jer 85 KS na ovom modelu pruža idealnu količinu koju možete kombinirati s vašim umijećem i znanjem za izlazak iz svih situacija. Jedinstven za Overland model je fabrički tvrdi trodjelni kofer kapaciteta 105L koji se nalazi iza suvozačevih leđa. Kofer je izrađen od kvalitetnog materijala koji je već poznat kompaniji CFMOTO i trebao bi Vam pružiti dovoljno prostora za odlaganje opreme koja je zaštićena od vremenskih nepogoda. Pored ovog velikog kofera pozadi, tu su i pregrade za odlaganje sitnica koje se ugrađuju u karoseriju. Takođe najjači ATV iz CFMOTO porodice ima dvodjelno sjedište. Po potrebi se može zamijeniti centralnim koferom zapremine 41L kada se skine suvozačevo sjedište i tada dobijate mjesta za mnogo toga ako planirate duži boravak u prirodi.

cfmoto overland najjaci atv

CFMOTO CFORCE 1000 OVERLAND – ATV MODEL GODINE NA TRŽIŠTU SAD

Kao i svi CFMOTO quadovi, Overland je potpuno opremljen za vožnju po nepristupačnim terenima, zbog čega je ugrađeno snažno vitlo od 3.000 lbs sa kontrolnim prekidačem na volanu. Ne moramo da vam objašnjavamo zašto je za terensku vožnju neophodno snažno vitlo, posebno kod ovako jakih i teških mašina. CFORCE 1000 OVERLAND dolazi sa EPS volanom koji će olakšati vožnju.

Model OVERLAND dolazi sa integrisanim vetrobranom i efikasnim štitnicima za ruke koji štite vozača od vetra, blata i grana koje su na putu. Vjetrobran je zaista dobrodošao kod ovako moćne mašine, kako zbog zaštite tako i zbog izgleda, jer mu jednostavno daje avanturistički pečat.

cfmoto overland najjaci atv

CFORCE1000 OVERLAND – DNK KOPNENOG ISTRAŽIVAČA

Overland dolazi sa nezavisnim ovjesom koji se sastoji od dvostrukih A poprečnih ramena i uzdužnog vuče s podesivim Piggyback plinskim amortizerima. Ovaj sistem ovjesa daje mu superiornost na svim podlogama i terenima. Donji deo vozila je u potpunosti zaštićen aluminijumskom pločom, HDPE SkidPlate, koja je postavljena duž cijele dužine vozila. Ova aluminijumska ploča štiti vozilo od oštećenja ovjesa ili donjeg dijela vozila uzrokovanih udarcima u panjeve, kamenje ili pri prelasku srušenih trupaca tokom avanturističkih vožnji.

Najjači ATV u CFMOTO asortimanu dolazi sa fantastičnim BEADLOCK felgama, napravljenim od 14-inčnog livenog aluminijuma. BEADLOCK felge garantuju da guma neće “štedeti”, čak ni pri veoma niskom pritisku u gumama, što je neophodno za određene ekstremne uslove vožnje. Tu su i šestoslojne CST Clincher gume napravljene po strogim ATV standardima.

Lako čitljiv, multifunkcionalni digitalni displej daje vam razne informacije i lako se čita na dnevnom svjetlu. Na volanu se nalazi i ručna kočnica koja vam pruža sigurnost da spriječite neželjeno kretanje vozila. Moderne ergonomske komande na volanu sa pozadinskim osvetljenjem su tu da vam daju bolju vidljivost prekidača noću.

cfmoto overland najjaci atv

CFORCE 1000 OVERLAND ima čeličnu ploču obloženu kompozitom na prednjoj strani koja pruža prostrani prtljažni prostor i dosta mjesta za prtljag. Za noć, OVERLAND ima ono što CFMOTO naziva Ridevision, a to je LED prednje osvetljenje visokog intenziteta kao i dvostruka LED zadnja svjetla.

Ako želite da imate pravo avanturističko vozilo koje će vam pružiti potpunu sigurnost i lakoću u vožnji po nepoznatom terenu, onda je CFORCE 1000 OVERLAND pravi izbor za vas. Visok nivo završne obrade, moderan dizajn, fantastične performanse motora, udobnost vožnje i razumna cijena su ono što će vam pokazati da je vaš izbor bio pravi. Na koji god način se odlučite da ga koristite, jednostavno će nagraditi svog vlasnika dobrom vožnjom i pogledom na zadivljujući pejzaž.

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba