cfmoto bosna
CFMOTO CFMOTO UZIMA UČEŠĆE U MOTO3 GP ŠAMPIONATU U 2022. GODINI
cfmoto moto3 gp

CFMOTO UZIMA UČEŠĆE U MOTO3 GP ŠAMPIONATU U 2022. GODINI

CFMOTO je krenuo u novu trkačku Moto3 avanturu u savezu sa Prüstel GP timom.

Istaknuti kineski proizvođač motocikala CFMOTO spreman je da punom snagom pokrene svoj novi program u motosportu ulaskom u Moto3 šampionat za 2022. godinu u saradnji sa Prüstel GP timom.

Novi brend koji sve više osvaja ljubitelje motocikala pridružuje se slavnom šampionatu 2022. godine. CFMOTO i Prüstel GP tim potpisali su sporazum kojim će kineski proizvođač motocikala osvojiti prvenstvo sa iskusnim vozačima Moto3 takmičenja Xavierom Artigasom i Carlosom Tatayem.

cfmoto moto3 gp

CFMOTO je osnovan 1989. godine i zauzeo je snažnu poziciju u svijetu motocikala i ATV-a, jer je od prvog dana akcenat bio na uvođenju najnovijih tehnologija i visokog kvaliteta izrade kao i snažnoj distributivnoj mreži koja se prostire u 100 zemalja. Trenutno, CFMOTO proizvodi više od 100 modela i njihov katalog proizvoda je u stalnom porastu, dok više od 20% zaposlenih radi u R&D odjelu.

CFMOTO tim se do sada takmičio na mnogim domaćim prvenstvima dok se od 2013. godine takmičio kroz međunarodne timove u poznatoj ekstremnoj trci Isle of Man TT kao jedini kineski proizvođač koji je do sada uspio upotpuniti nastup sa odličnim 4. mjestom u svojoj kategoriji u kojoj je za samo dvije sekunde propustio 3. poziciju.

CFMOTO i Pierer Mobility Group su 2018. godine službeno osnovali kompaniju koja je započela proizvodnju KTM-ovih Naykid motocikala baziranih na visoko ocijenjenom LC8c motoru koji će biti ugrađen u model KTM 890 DUKE, koji će sići s proizvodne trake u Hangzhouu, jugozapadno od Šangaja, do kraja 2022.

CFMOTO motocikl koji će se takmičiti na ovom prestižnom prvenstvu će biti baziran na pobjedničkom KTM RC4 motoru na Moto3 Svjetskom prvenstvu i sa kompanijom koja ima potpun pristup iskustvu i inženjerskim vještinama koje su stekli njihovi tehnički partneri.

Xavier Artigas i Carlos Tatay predstavljaju španski tandem u trci za titulu prvaka 2022. godine. Artigas, 18, popeo se na podijum na svom prvom nastupu na VN Valensije 2019. dok se kvalifikovao za prva tri Red Bull MotoGP Rookies kupa u prethodnim trkama. 2021. godine vozio je svoju prvu punu sezonu na Svjetskom prvenstvu. Xavier Artigas je napravio odlučujući uvod u ono što nas čeka naredne sezone pobjedom u posljednjoj trci ove sezone 14. novembra 2021. godine. Tatai, također 18, bivši je vozač FIM CEV juniorskog Svjetskog kupa i pobjednik utrke FIM CEV juniorskog prvenstva. 2022. će za njega biti još jedna uspješna godina jer će imati treći mandat na Grand Championshipu.

Prüstel GP je proslavio 5 godina takmičenja u Moto 3 šampionatu tokom sezone 2021. i imao je pobjednike GP-a kao što su John McPhee i svjetski prvak 2020. Albert Arenas. Ovaj pobjednički tim, koji je dio porodičnog biznisa, stacioniran je u Saksoniji, Njemačka.

Su Zhen, CFMOTO Racing Team Development Manager, rekao je: „Ulazak u kategoriju i Grand Prix Svjetskog motociklističkog prvenstva znači novu avanturu za nas i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Zahvalni smo što imamo jake partnere, kao što je tim Prustel GP i
znamo da je serija vrlo konkurentna. Jedva čekamo da počnemo, a također ćemo vidjeti kako se naš tim takmiči u više međunarodnih utrka u budućnosti. Nadamo se navijačima, posebno onima u Kini, koji će nas pratiti na našem putu!”

Florian Prüstel, menadžer tima: „Puno hvala CFMOTO-u. Ponosni smo što tim Prustel GP radi sa nama na ovako ozbiljnom projektu. U teškim vremenima širom svijeta, koja su uticala i na moto sport, zahvalni smo što imamo partnera kao što je CFMOTO na našoj strani. Sa ovim velikim svetskim proizvođačem imaćemo odličnu priliku da donesemo najbolje sportske rezultate
i pratite kineski brend u medijima.”

CFMOTO je još jednom dokazao da se opravdano smatra predvodnikom novog talasa i potvrdio da je brend kada se s pravom smatra menjačem. Pred fanovima brenda CFMOTO novo je poglavlje u kojem će ljubitelji CFMOTO-a od naredne sezone moći uživati ​​u uzbudljivim nastupima svojih miljenika u sklopu Moto

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba