cfmoto bosna
CFMOTO NOVO PARTNERSTVO – CFMOTO I YAMAHA UDRUŽUJU SNAGE
cfmoto yamaha udruzenje firma

NOVO PARTNERSTVO – CFMOTO I YAMAHA UDRUŽUJU SNAGE

CFMOTO I YAMAHA SU POSTIGLI DOGOVOR O ZAJEDNIČKOM ULAGANJU U GRADU ZHUZHOU, KINA. NAZIV NOVE KOMPANIJE ĆE BITI ZHUZHOU CF YAMAHA MOTOR CO., LTD. (ZCYM).

U fokusu globalne industrije motocikala trenutno je obavještenje koje je Yamaha objavila vezano za promjenu vlasničke strukture kompanije Chongqing Jianshe Mechanical and Electric Co., Ltd. (CJMEC). Ova firma, poznata kao Zhuzhou Jianshe Yamaha Motor Co., Ltd. (ZJIM), je bila Yamahin partner u sklopu zajedničkog projekta za proizvodnju motocikala u Kini. Očekuje se da će se ove dogovorene promjene realizirati već u novembru 2023. godine.

Nova raspodjela vlasničkih udjela će biti strukturirana na sljedeći način: CFMOTO će preuzeti značajan vlasnički udio od 50%, dok će Yamaha zadržati 44,23%. Manjinski udio od 5,77% pripašće kompaniji Tair Yea Limited.

Za Yamahu, Kina predstavlja jednu od ključnih tačaka kako u proizvodnji, tako i u prodaji motocikala. Kroz ovu rekonfiguraciju vlasništva, Yamaha želi poboljšati svoj položaj na tržištu. U skladu s tim, planirane su detaljne diskusije sa CFMOTO kako bi se definirali budući smjerovi i strategije zajedničkog ulaganja.

Ova strateška promjena ne utječe samo na Yamahu, već predstavlja indikaciju globalnih promjena u industriji motocikala. CFMOTO, već bliski partner KTM-a, će kroz ovu saradnju dodatno ojačati svoju poziciju na globalnoj sceni motocikala.

Analitičari predviđaju da će sinergija između CFMOTO-a i Yamahe unaprijediti cijelu industriju, donoseći brojne prednosti kako za kompanije, tako i za strastvene ljubitelje motocikala širom svijeta.

Dok se novembar 2023. brzo približava, pažljivo ćemo pratiti dešavanja unutar Zhuzhou CF Yamaha Motor Co., Ltd. (ZCYM). Svi s nestrpljenjem očekuju novo poglavlje ove kompanije i nadaju se njenom uspješnom kontinuiranju na globalnom tržištu motocikala.

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba