cfmoto bosna
CFMOTO CFMOTO NA PODIJU – OSVOJENO TREĆE MJESTO NA HUNT THE WOLF TRCI
cfmoto htw 2023 utrka

CFMOTO NA PODIJU – OSVOJENO TREĆE MJESTO NA HUNT THE WOLF TRCI

U srcu Transilvanije, gdje se šume i brda protežu dok oko ne može vidjeti, održava se najteža ATV trka na svijetu koja svake godine privlači pažnju ljubitelja kvadova iz cijelog svijeta – Hunt-The-Wolf. Ovogodišnje 15. jubilarno izdanje donijelo je za nas očekivani preokret, jer se prvi put naš brend našao na pobjedničkom podiju.

cfmoto htw 2023 utrka

Ove godine na Hunt The Wolf bit će zapamćeno da su tri različita modela ATV vozila osvojila vodeće pozicije. Dugogodišnja dominacija marke Can-Am prekinuta je kada su se vozači CFMOTO i Polaris-a popeli na podij.

Ove 2023. godine je 35 najhrabrijih i najspremnijih vozača imalo priliku učestvovati, tokom 6 dana paklene vožnje, na ovom najekstremnijem ATV takmičenju na svijetu, koje se održavalo na prelijepim i izuzetno zahtjevnim terenima Transilvanije, Rumunija.

Transilvanija, poznata po svojim mističnim pejzažima, gotskim dvorcima i naravno, legendama o vampirima, postaje sve popularnija destinacija među ljubiteljima ATV vožnje. Zato se već 15 godina ova prestižna trka odvija baš na ovim terenima.

cfmoto htw 2023 utrka

Kroz šumske staze i preko strmih brda Transilvanije, GPS je vodio vozače stazama koje su bile, blago rečeno, zastrašujuće zahtjevne. Ali to nije sve: organizatori, kao da su željeli testirati granice vozača, učinili su staze za ovu jubilarnu trku težim nego ikada, ali unutar granica “Crossover” staza.

Takmičari iz raznih dijelova svijeta “lovili su vuka” na najdužem takmičenju posvećenom profesionalnim ATV vozačima, ali je malo ko uspio završiti svih 6 dana ovog prestižnog takmičenja! Razlog? Napuštanje staze, razne povrede, kvarovi na vozilima ali i fizičko i psihičko stanje takmičara. Bila je to teška i zahtjevna trka na kojoj je do kraja ostalo manje od polovine takmičara koji su bili na startu 1. dana.

cfmoto htw 2023 utrka

Ali, što motivira ovu izabranu grupu vozača da se suoči s ovako zahtjevnim izazovima? Pored čiste strasti prema sportu, postoji i nešto drugo. Nagrada za pobjednika je ove godine bila spektakularna, CFMOTO Side by Side ZFORCE 950, vrijedan ne manje od 15.000 eura.

MARKO JUST1 JE DOKAZAO DA JE SA SVOJIM CFORCE1000 NA SAMOM VRHU ATV VOZAČA U EVROPI

CFMOTO vozila su ove godine bila na visini zadatka svih 6 dana takmičenja. Pilot CFMOTO ATV vozila Radu Lungu non stop je svih dana trke bio među prvim takmičarima koji su dolazili do cilja i na kraju završio kao trećeplasirani. Jedini vozač iz regije koji je vozio CFMOTO Marko JUST1 je sa svojim CFORCE 1000 svih 5 dana bio odlično pozicioniran.

cfmoto htw 2023 utrka

Sa svojim CFMOTO CFORCE 1000, Marko je tokom pet dana takmičenja konstantno zauzimao sjajne pozicije, pokazujući da se može mjeriti s najboljim svjetskim vozačima. Njegova vožnja je bila slika preciznosti, odlučnosti i strasti za ovim sportom.

Međutim, šesti dan takmičenja donio je izazov koji bi obeshrabrio većinu vozača. Marko je doživeo tehnički problem – probušen hladnjak, koji je mogao ozbiljno ugroziti njegov plasman. Ali, pravi šampioni pokazuju svoju vrijednost kada je najteže. Uprkos oštećenju vozila, Marko nije odustao. Sa istom strašću i odlučnošću, uspješno je prošao kroz cilj završnog dana, ostavljajući iza sebe divljenje i poštovanje konkurencije i publike.

cfmoto htw 2023 utrka

Njegova hrabrost i upornost su još jednom pokazali da tehničke prepreke i izazovi ne mogu zaustaviti prave majstore ovog sporta kada upravljaju vozilom kao što je CFORCE1000. Marko JUST1 je postao inspiracija mnogima i dokazao da predstavlja ponos naše regije na međunarodnoj sceni ATV vožnje.

cfmoto htw 2023 utrka

Što se tiče poretka, rumunski vozači kvadova dokazali su da su za sada neprikosnoveni. Cosmin Bistrian je ponovno pokazao svoju vještinu osvajajući prvo mjesto, dok je Create Madalin, novak u trci, ostavio snažan dojam zauzevši drugo mjesto.

Uprkos svim izazovima i preprekama, CFMOTO tim je još jednom dokazao da su vozila ove marke rođena da dominiraju terenima i da se mogu suprotstaviti najboljima na svijetu. Jedva čekamo vidjeti što će nam donijeti naredna Hunt-The-Wolf trka!

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba