cfmoto bosna
ATV vozila VODIČ KROZ HISTORIJU CFMOTO ATV VOZILA
historijat cfmoto atv vozila

VODIČ KROZ HISTORIJU CFMOTO ATV VOZILA

CFMOTO kompanija je osnovana daleke 1989. godine kao mala radionica za proizvodnju dijelova za motocikle. 1997. godine, CFMOTO je razvio svoj prvi motor sa vodenim hlađenjem, a 2000. godine lansirao je svoj prvi skuter koji je imao agregat sa vodenim hlađenjem.

2005. GODINA

CFMOTO historija ATV vozila počela je 2004. godine kada je kompanija započela razvoj motora od 500cc. Sljedeće godine, CFMOTO je po prvi put prisustvovao na EICMA sajmu u Italiji i lansirao ATV500, prvi ATV u historiji CFMOTO kompanije.

Ovo je bio prvi ATV proizveden u Kini, opremljen motorom od 500 kubika, nezavisnim vješanjem i pogonom na sva četiri točka. Na međunarodnom tržištu je napravio u tom momentu pravi bum jer je prestavljao savršeni balans u pogledu snage, kvaliteta i upravljanja, što je označilo globalni početak popularnosti CFMOTO četvorotočkaša.

historijat cfmoto atv vozila

2007. GODINA

Kontinuirano poboljšanje je ključno za inovaciju proizvoda. Nakon što smo saslušali povratne informacije sa tržišta i od naših globalnih partnera, CFMOTO je unaprijedio ATV500, uključujući potpuno novi izgled, poboljšani agregat, više mjesta za suvozača, glavčine točkova, itd. Nadograđena verzija, koja je nazvana ATV500-2, lansiran je 2007. godine.

CFMOTO ATV500-2 je bio veliki uspijeh za našu kompaniju i godinama je bio jedan od najprodavaniji ATV modela. ATV500-2 je bio toliko popularan na tržištu da se prodavao sve do 2015. godine kada je kompanija obustavila proizvodnju.

historijat cfmoto atv vozila

Dok je poboljšavao svoju liniju ATV vozila, CFMOTO je planirao i druge proizvode. Zato smo iste te 2007. godine lansirali svoj prvi UTV – CF500UTV, proširujući svoju proizvodnju četvorotočkaša.

Ovo je bio prvi UTV opremljen motorom od 500 kubika, nezavisnom suspenzijom i pogonom na sva četiri točka proizveden u Kini.

 

historijat cfmoto atv vozila

 

2008. GODINA

Uspijeh koji smo postigli u svijetu ATV vozila prethodnih godina, kod kupaca je donio veliko povijerenje u CFMOTO. Osnaženi i sa sve boljim znanjem i tehnologijom 2008. godine lansirali smo još jedan, potpuno novi ATV – X6. U poređenju sa ATV500, X6 je nadograđen motorom od 600 kubika, Bosch sistemom za ubrizgavanje goriva i LCD displejem, nudeći bolje iskustvo vožnje za naše korisnike.

Finansijska kriza 2008. bila je šok za globalno tržište, tako da i CFMOTO nije bio izuzetak. U ovako teškim i bolnim okolnostima održavali smo blisku komunikaciju sa međunarodnim distributerima i partnerima kako bismo pronašli rešenja. Zajedno smo potvrdili strategiju proizvodnje, istraživanja i razvoja započeli smo razvoj motora veće zapremine.

Te daleke 2008. godine naša kompanija je donijela odluku o razvoju agregata od 800 kubika.

historijat cfmoto atv vozila

 

2010. GODINA

Kao prvi korak ka SSV tržištu vozila, CFMOTO je lansirao svoj prvi SSV 2010. godine pod nazivom Z6. Ovo je bila treća linija proizvoda CFMOTO četvorotočkaša.

Iste godine, zahvaljujući napornom radu zaposlenih u CFMOTO tehničkom timu, razvili smo 800cc V-twin motor, što je bila velika prekretnica za CFMOTO.

historijat cfmoto atv vozila

 

2011. GODINA

Novi četvorotočkaš iz ATV porodice CFMOTO vozila lansiran je 2011. godine i pokreto ga je V-twin motor zapremine 800 kubika, pod nazivom X8.
CFMOTO X8 je dobio unapređenu šasiju i potpuno novi sistem vješanja ovog četvorotočkaša opremljenog motorom od 800 kubika koji je bio prvi ATV sa ovim agregatom proizveden u Kini.

Ubrzo nakon svoje premijere X6 je postao globalni hit u ATV svijetu, i sa svih strana su nam počele pristizati pozitivne povratne informacije i pohvale na performanse, snagu i pouzdanost ovog kvada.

 

historijat cfmoto atv vozila

2013. GODINA

Da bi krenuli u još bolju proizvodnju i usaglasio različite proizvodne linije, naša kompanije je 2013. godine definisala tri proizvodne linije: CFORCE serije za ATV kvadove, UFORCE za UTV i ZFORCE za SSV vozila.

Iste godine, CFMOTO je lansirao UFORCE 800 i ZFORCE 800. Pored potpuno novog motora od 800 kubika, tu je bio i novi dizajn, nova šasija kao i unaprijeđeno vješanje.

 

historijat cfmoto atv vozila

2014. GODINA

U 2014. godini, CFMOTO je lansirao novodizajnirani CFORCE 550, opremljenim novim motorom i elektronskim servo upravljačem (EPS). EPS je omogućava lakše upravljanje i okretanje kormana ATV vozila, što znači da je potrebno manje mišića za okretanje točkova. Takođe povećava stabilnost pri velikim brzinama.

historijat cfmoto atv vozila

Pored toga, poboljšali smo vješanje, nosivost i kapacitet vuče, snagu i performanse. Tržište je dobro prihvatilo CFORCE550 vozilo i svidjelo im se oštar dizajna, moćne performanse, udobna vožnja i stabilno rukovanje. Prodaja CFORCE 550 ATV vozila svrstala se među najbolje u svetu.

historijat cfmoto atv vozila

Iste te 2014. godine, CFMOTO je lansirao novu seriju ZFORCE vozila pod nazivom 800 TRAIL. Ovaj SSV je donio savršen balans težine i snage tako da je ZFORCE 800 TRAIL pružao široke mogućnosti kada je stil vožnje u pitanju.

 

2015. GODINA

Godina 2015 će ostati u našoj historiji zapamćena kao veoma plodna. Te godine je naša kompanija lansirala čak četiri modela: CFORCE 450, CFORCE 520, ZFORCE 550 i UFORCE 500.

historijat cfmoto atv vozila

Nove tehnologije primijenjene su na svim platformama, uključujući potpuno novi agregat od 500 kubika, elektronski sistem ubrizgavanja, LED osvijetljenje, prednje i zadnje diferencijale, disk kočnice na sva četiri točka i CVTech mjenjač.

historijat cfmoto atv vozila

U poređenju sa CFORCE 550 lansiranim 2014. godine, CFORCE 520 je imao manju veličinu ali i cijenu, uglavnom ciljajući na grupe kojima su bila potrebna mala i uska vozila za provlačenje kroz nepristupačne terene.

 

historijat cfmoto atv vozila

2016. GODINA

CFMOTO je uvijek želio da svoje proizvode što bolje unaprijedi kako bi ponudio odlično iskustvo tokom vožnje našim kupcima. 2016. godine lansiran je prvi četvorotočkaš sa motorom od 1000 kubika – ZFORCE 1000. Bio je to prvi CFMOTO SSV koji je pokretao V-twin motor od 1000 kubika, zadovoljavajući zahtijeve kupaca za snažnijim i uzbudljivijim vozilom.

Pored novog motora, sistem vješanja je znatno poboljšan, došla su i vrata kao i sigurnosni pojasevi koji su povećali bezbjednost vozača i suvozača tokom off-road vožnje.

historijat cfmoto atv vozila

2017. GODINA

U 2017. godini, CFMOTO porodica je dobila još dva nova člana svoje pobijedničke porodice: CFORCE 850 i CFORCE 1000.

CFMOTO je po prvi put predstavio podjeljeno sjedište na ATV vozilu za udobnije iskustvo vožnje. Rezervoar za ulje je postavljen u zadnji dio kako bi bio pogodniji za punjenje i održavanje. Dodata je još jedna nezavisna ruka kod vješanja kako bi se povećala  pokretljivost, izdržljivost i udobnost vozila.

historijat cfmoto atv vozila

2018. GODINA

CFMOTO je 2018. godine lansirao UFORCE 1000. Snažan motor, prostorana kabina sa komfornim sjedištima, elektronsko ubrizgavanje, mnogo veći rezervoar, povećana nosivost i tovarni prostor, kao i uvećan spisak standardne opreme je učinilo UFORCE 1000 konkurentnim igračem na tržištu.

historijat cfmoto atv vozila

historijat cfmoto atv vozila

2019. GODINA

Kada je došla 2019. godina svijet je postao bogatiji za jedan potpuno novi model u ATV svijetu koji je odmah postao hit. CFMOTO je te godine lansirao na tržište CFORCE 625 TOURING. Ova nova verzija srednje klase ATV vozila imala je dodatno sjedište za putnika, koje je vožnju učinilo još udobnijom.

historijat cfmoto atv vozila

Dok smo bili fokusirani na usavršavanje tradicionalnih motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, CFMOTO je ponudio alternativne proizvode sa električnim pogonom zbog potražnje sve većeg broj naših kupaca.

Na EICMA sajmu u Milanu 2019. godine, CFMOTO je lansirao svoj prvi električni koncept ATV-a, kodnog naziva „EVOLUTION A„. To je ogroman korak od tradicionalnog pristupa do veoma inovativnog razvoja ATV vozila.

historijat cfmoto atv vozila

2020. GODINA

  1. godine tržištu smo ponudili jedan potpuno novi SSV sa izgledom čistokrvnog sportiste obogaćenog inovativnom tehnološkim detaljima.

Te godine naša kompanija je predstavila ZFORCE 1000 SPORT. To je novi sportski SSV sa agresivnim dizajnom, potpuno novom šasijom i vješanjem, koji je našim kupcima donio potpuno novo, sportsko,  iskustvo vožnje i visokih performansi.

 

historijat cfmoto atv vozila

2021. GODINA

CFMOTO je 2021. lansirao CFORCE 1000 OVERLAND. Ovo je bila potpuno nova verzija već poznatog CFORCE 1000. Po prvi put na jednom CFMOTO ATV vozilu su stavljene gume sa BEADLOCK aluminijumskim felnama, podesivi Piggyback gasni amortizeri kao i veliki odvojivi koferi na zadnjem dijlu vozila.

Zajedno sa nevjerovatnim spiskom standardne opreme čini CFORCE 1000 OVERLAND pogodnim za duža istraživanja i velike udaljenosti.

historijat cfmoto atv vozila

Iste godine svijetlost dana je ugledao i potpuno novi UFORCE 600, višenamjensko vozilo namenjeno obavljanju raznih poslovnih zadataka ali i uživanju u off-road vožnji.

historijat cfmoto atv vozila
U poređenju sa konkurentima iste zapremine, njegova specifikacija ga je odmah izdvojila na tržištu: elektronski gas, LED prednje svjetlo, više snage i veći prostor za skladištenje.

historijat cfmoto atv vozila

2022. GODINA

Sa proširenjem međunarodnog poslovanja i proizvodnih kapaciteta, CFMOTO je započeo vrlo uspješno još jednu godinu.

UFORCE 1000 XL je prvi model iz game UTV vozila koje ima kabinu sa 6 sedišta. Zasnovan na UFORCE 1000 robusnoj platformi poznatoj po izvanrednim performansama, 1000 XL ima dužu šasiju i komforniju kabinu za smještaj do šest putnika i njihovih stvari, što ga čini savršenim pomoćnikom za rad ili idealnim za porodične izlete.

historijat cfmoto atv vozila

historijat cfmoto atv vozila

Kao proizvodi osnovne ponude ATV vozila, CFORCE 450 i CFORCE 520 su dobro prihvaćeni među našim kupcima još od njihovog lansiranja 2015. godine. CFMOTO je 2022. lansirao potpuno nove CFORCE 450 i CFORCE 520.

Sa svojim smjelim novim dizajnom i sveobuhvatnom inovativnom tehničkom nadogradnjom, CFORCE 450 zaista odražava izvanredan proizvoda CFMOTO kompanije koji je donio još više uzbudljivih trenutaka u svakodnevni život naših kupaca.

historijat cfmoto atv vozila

CFORCE 520 dolazi sa više konjskih snaga i boljom opremom od 450 modela: sa EPS upravljačem, punim LED RideVision farovima, felnama od aluminijumske legure, većim gumama, itd.

historijat cfmoto atv vozila

Novi dizajn i unaprijeđena konfiguracija, čine ZFORCE 800 TRAIL ne samo vozilom sa odličnim performansama i udobnošću u vožnji, već donosi i agresivnije performanse, omogućavajući našim kupcima da uživaju u vožnji van puta sa svojom porodicom i prijateljima.

CFORCE EV 110 je najnoviji model u CFMOTO ATV liniji. Ovo potpuno novo ATV vozilo koje pokreće elektro motor, vozaču će donijeti fantastično iskustvo vožnje jer će ga oduševiti njegove performanse i obrtni momenat.

CFORCE EV 110 je dječji ATV dizajniran da izgradi samopouzdanje na stazi. Vozilo koje je preuzelo karakteristike odrasle braće iz  CFORCE game, ali napravljena od temelja za djecu.

Ovo vozilo je idealno za start u ATV svijetu za male vozače koji žele da razviju vještine i da se zabavljaju držeći korak sa vršnjacima, starijom braćom i očevima u ATV avanturama.

historijat cfmoto atv vozila

PUTOVANJE KOJE ĆE SE NASTAVITI

Od male radionice iz daleke Kine do brenda koji zauzima broj 1 u ATV/UTV tržišnom udjelu u desetinama zemalja širom svijeta, CFMOTO nikada ne prestaje da se razvija.

Veliko zadovoljstvo nam pričinjava što sve više ljudi svoje povjerenje pruža našoj kompaniji, i privilegiju što će te u budućnosti zajedno sa nama uživati u novim vozilima koje ćemo dizajnirati za vas.

Uprkos svim pređenim kilometrima do sada, to je putovanje koje nikada ne prestaje. U budućnosti ćemo nastaviti da obogaćujemo asortiman proizvoda i stvaramo još uzbudljivije iskustvo za naše kupce.

Dozvolite nam da učinimo svijet privlačnijim, dostupnijim i zabavnijim mestom za istraživanje!

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba