cfmoto bosna
CFMOTO CL-X 700 SPORT – NOVI SNAGATOR U KRAJU
cfmoto clx 700 sport

CL-X 700 SPORT – NOVI SNAGATOR U KRAJU

Dva prolaznika u roku od deset minuta su stala i pitala nas za motocikl koji smo slikali na lokaciju u Beogradu. „Šta je to druže? Izgleda sjajno, da li je to ručna izrada?“.

Bili su zapanjeni kada smo im rekli da je to CFMOTO serijski motocikl koji nosi oznaku CL-X 700 Sport. Obojica su još neko vrijeme zagledala ovaj fantastični motor i neskriveno iskazivali svoje oduševljenje. Realno i mi smo oduševljeni izgledom ovog novog sportiste iz CFMOTO porodice.

Ovaj novi snagator iz naše kompanije tehnički je u osnovi isti kao 700 CL-X Heritage koji je već određeno vrijeme u ponudi kod nas u salonu. CL je skraćenica za Classic, a X predstavlja beskonačne mogućnosti. Kao i svoj brat i Sport model ima neo-retro trkački dizajn koji podsjeća na kafe rejsera.

cfmoto clx 700 sport

CL-X 700 Sport ima isti agregat i pogon kao Heritage model, ali sa ujedno i drastično razlikuju po detaljima u dizajnu, mehanici, kočnicama itd. Kao što mu samo ime kaže ovo je Sport verzija. Ono što ga još izdvaja je i dvostruki disk naprijed u odnosu na jedan kao kod Heritage-a, a ima i malo agresivniji položaj vozača i čvršće, ravnije sjedište.

DIZAJN KOJI OSVAJA NA PRVI POGLED

CL-X 700 Sport je motocikl koji je svojim dizajnom postavio standard u klasi između modernog i retro. Ima klasične karakteristike kafe rejsera u savremenom stilu. Njegov estetski stil kafe-trkača dobija novu interpretaciju sa izvanrednim performansama i sofisticiranim stilom.

Okrugla LED svetla fantastično izgledaju uz zatamnjeno prednje vješanje dok će okrugli retrovizori i rezervoar za gorivo u stilu 80-tih godina XX vijeka privući pažnju svakog bajkera. Ovaj novi snagator iz CFMOTO ergele je standardno opremljen sa Cruise Controle – Tempomatom, ABS dvokanalni kočionim sistemom,  Ride By Wire – elektronskom kontrolom gasa, Brembo kočnicama, KYB vješanjem, Upside Down prednjom viljuškom, digitalnim displejem i LED osvjetljenjem.

Kada ga posmatrate, iz bilo kog ugla, CFMOTO 700 CL-X SPORT ima sportski retro agresivni izgled u kafe stilu. Ukupan izgled motocikla odaje utisak dinamičnog i agresivanog motora, poput strit fajtera. Mišićavi rezervoar za gorivo, zajedno sa dvobojnom nijansom na sebi ostavlja snažan vizuelni utisak.

ŠMEKER ZA KOJIM SE OKREĆU U GRADU

CFMOTO CL-X 700 SPORT posjeduje agregat od 693 cm koji isporučuje sportskih 74 KS pri 8.500 O/min, što će svakom gradskom bajkeru biti i više nego dovoljno za uzbudljive vožnje jer ovaj model svoju narav pokazuje iznad 3.000 obrtaja.

Partnerstvo sa Kiskom (studiom koji se bavi stajlingom KTM motocikala) očigledno isplaćuje uloženi trud. Citav motocikl je prepun zaista lijepih detalja. Ono što su momci sa početka ovog teksta komentarisali je da su im se sjedište i zadnji dio posebno svideli.

Izbor materijala koji su korišteni za izradu CL-X 700 Sport modela je bio poseban zadatak za naš dizajnerski tim i koji je uspješno riješen a glavni akcenat je stavljen na završnu obradu. Možemo slobodno reći da je naša kompanija sa ovim modelom napravila korak dalje u proizvodnji motocikala..

Heritage model ima uspravniji položaj za vozača i samim tim i visoke retrovizore. Kod Sport modela odlučili smo se za retrovizore koji su postavljeni na samom kraju kormana. Iako nisu velika, obavljaju odličan posao za vozača jer smo vodili računa o svakom detalju. Sjedište je primjetno ravnije nego kod Heritage modela i daje motociklu više izgled kafe rejsera.

cfmoto clx 700 sport

CFMOTO CL–X700 SPORT je zanimljiv gradski motocikl, koji će svog vlasnika ispuniti adrenalinom i zadovoljstvom svaki put kada zavrne ručicu gasa. Glavna namijena su mu gradska krstarenja ali naravno zaljubljenici u ovaj model će otići i na kraće izlete van grada.

Posjetite nas u našem salonu i pogledajte CL-X 700 SPORT model i uvjerite se i sami zašto se u gradu šuška o novom modelu.

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba