cfmoto bosna
CFMOTO CFMOTO piše istoriju u Misanu: Trka za pamćenje i nova pobjeda!
misano moto3 cfmoto

CFMOTO piše istoriju u Misanu: Trka za pamćenje i nova pobjeda!

CFMOTO Aspar tim još jednom je dokazao svoju nepokolebljivost na putu ka svjetskoj tituli! Sa osmom pobjedom ove sezone, naš šampion David Alonso ostvario je impresivnu prednost od 82 boda u Svjetskom prvenstvu. Tokom čitave sezone, naš tim dominira stazama, bilježeći srčane duele i pobjede koje nas sve bliže vode ka istorijskom cilju – prvom osvajanju svjetske titule od strane jednog kineskog tima.

misano moto3 cfmoto

David je stigao u Misano sa jasnim ciljem da ispravi rezultat od prošle trke, i to je učinio na najbolji mogući način! Pobijedio je na Emilia-Romagna GP-u nakon nevjerovatnog posljednjeg kruga. Naš šampion je odmah zauzeo drugo mjesto na startu i u prvim krugovima čak poveo. Međutim, borba za podijum bila je nemilosrdna, uz konstantnu razmjenu pozicija, zbog čega je David privremeno pao na petu poziciju

misano moto3 cfmoto

Ali, sa jedanaest krugova do kraja, David je odlučio da uzme stvar u svoje ruke i prešao u vodstvo nakon što je prestigao Danija Holgada. Držao je odličan tempo, ali su ga pratila još tri vozača: Holgado, Ángel Piqueras i Collin Veijer, te su se pozicije na čelu grupe mijenjale. Uprkos napetoj borbi do samog kraja, David je u posljednjem krugu izveo fantastično dvostruko preticanje, osiguravši svoju osmu pobjedu ove sezone! Sa ovom pobjedom, David sada ima impresivnu prednost u šampionatu, i CFMOTO Aspar tim još jednom pokazuje da je spreman da piše istoriju.

misano moto3 cfmoto
Davidov timski kolega, Joel Esteban, završio je trku na dvadesetom mjestu nakon izazovne borbe, uključujući i kaznu zbog prekoračenja granica staze. No, Esteban se nije predavao i pokazao je borbeni duh do kraja.

misano moto3 cfmoto

David Alonso, nakon trke, kaže: „Danas sam trci pristupio s potpuno drugačijim stavom. Imao sam par teških trka jer nisam mogao kontrolisati svoje misli, možda sam previše razmišljao o rezultatima i zapostavljao sitne detalje. Danas sam izašao da odradim svoj posao, da održim dobar tempo, a ne da razmišljam o pobjedi. Bilo je jako napeto, s tijesnim finišom, ali konkurencija je izuzetno jaka i svi dižu nivo performansi, što čini svaku trku sve izazovnijom.“

Naši vozači u Moto2 šampionatu su takođe dali sve od sebe. Izan Guevara je nakon teškog vikenda uspio da završi trku na trinaestom mjestu i osvoji važne bodove, dok je Jake Dixon nažalost doživio pad dok je bio na sedmoj poziciji, prekinuvši niz osvajanja bodova iz prethodnih trka.

misano moto3 cfmoto

Naš CFMOTO Aspar tim se borio do samog kraja na Emilia-Romagna GP-u, i iako je trka bila teška, ostvaren je važan napredak. Svakako naši vozači su još jednom pokazali da nisu samo u vrhunskoj formi, već i nepokolebljivo posvećeni ostvarenju našeg najvećeg cilja – osvajanja svjetske titule! Svaka trka nas sve više približava istorijskom trenutku kada će CFMOTO postati prvi kineski tim koji je osvojio svjetsku titulu. Srčani dueli na stazi i impresivne pobjede tokom cijele sezone potvrđuju da je naš tim spreman da napiše novu stranicu u istoriji MotoGP-a!

 

 

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba