cfmoto bosna
CFMOTO Nevjerovatni Alonso: Četvrta uzastopna pobjeda za izjednačenje Rossijevog rekorda!

Nevjerovatni Alonso: Četvrta uzastopna pobjeda za izjednačenje Rossijevog rekorda!

Naši vozači iz CFMOTO Aspar tima nastavljaju svoju nevjerovatnu sezonu, pokazujući hrabrost, borbenost i srce na svakoj trci! Nakon fantastičnih rezultata i preokreta koje su izveli tokom godine, David Alonso je ponovo zasjao na stazi i ostvario svoju četvrtu uzastopnu pobjedu na Velikoj nagradi Australije, izjednačivši se s legendarnim Rossijem! Ovaj uspjeh nije došao lako, ali sada je više nego jasno zašto je Alonso pravi šampion!

Naši vozači cijelu sezonu daju sve od sebe, boreći se sa strašću i odlučnošću, a Alonso je svojim nastupima ne samo pokazao zbog čega nosi titulu svjetskog prvaka, nego je sada ispisao i nove stranice istorije. U Australiji, uprkos startu sa desete pozicije, Alonso nije gubio vjeru. Njegov sjajan start i nevjerovatna vožnja omogućili su mu da već u drugom krugu bude četvrti! Naš tim je već tada znao – Alonso će opet zablistati.

Grupa vodećih vozača, njih trinaest, neprestano se borila za pozicije, ali naš prvak je imao as u rukavu. Pet krugova prije kraja, Alonso je sjajnim potezom pretekao Adriána Fernándeza i preuzeo vodeću poziciju koju nije ispuštao do samog kraja. Naši vozači su srčano dali sve od sebe, a Alonso je prešao ciljnu liniju s gotovo tri sekunde prednosti, dok su ga na podijumu pratili Dani Holgado i Adrián Fernández. Njegova jedanaesta pobjeda u sezoni ne samo da ga stavlja uz bok velikom Rossiju, nego potvrđuje i dominaciju našeg tima na svjetskoj sceni!

Ovo slavlje Alonso nije propustio obilježiti u stilu svog idola – sa zavojem na glavi, kao što je Rossi proslavio svoju istorijsku jedanaestu pobjedu 1997. godine na Velikoj nagradi Indonezije, kada je dijelio podijum sa Jorgeom Martínezom ‘Asparom’. Naš šampion tako odaje počast jednoj legendi koja je ispisala istoriju, ali i piše svoju.

Iako je Alonso osigurao titulu svjetskog prvaka, uzbuđenja u Moto3 sezoni ne prestaju! Bitka za vicešampionsko mjesto je u punom jeku. Dani Holgado je iskoristio nesreću Collina Veijera i Ivana Ortoláe, koji su zajedno pali, i povećao svoju prednost na 23 boda u odnosu na Holanđanina i 41 bod u odnosu na Španca. Pred nama su još tri trke, a borba za drugu poziciju će biti žestoka.

David Alonso (1):
„Mislio sam da će danas biti teško pobijediti. Ovaj vikend mi je bilo teško da ostanem fokusiran. Nakon osvajanja svjetskog prvenstva, malo se opustiš i prestaneš paziti na detalje. To mi se dogodilo juče u kvalifikacijama. Takođe, prvi put nisam radio na planu trke u subotu popodne i želim se izvinuti timu zbog toga. Danas sam se probudio potpuno fokusiran i sve je išlo kako treba. Ovo slavlje je posvećeno Rossiju, jer kada je on osvojio svoju jedanaestu pobjedu u 125cc, slavio je ovako, i pošto sam danas izjednačio njegov rekord, htio sam to proslaviti baš kao i on.“

 

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba