cfmoto bosna
ATV vozila CFMOTO JE PREDSTAVIO NOVI CFORCE X4 I X5 MODEL
cforce x4 cforce x5 premijera bosna

CFMOTO JE PREDSTAVIO NOVI CFORCE X4 I X5 MODEL

Kompanija CFMOTO je 28. i 29. juna ove godine na jugu Francuske održala evropsku premijeru novih CFORCE X4 i CFORCE X5 modela.

Evropska premijera je održana u izuzetnom ambijentu poznate vinarije Chateau de Lastours, koja na svom imanju posjeduje više od 80km puteva i poligona za testiranje vozila namenjenih posjeduje vožnji u najrazličitijim uslovima.

premijera cforce x4 i x5 modela bosna

Uz prisustvo od preko 50 učesnika koji su mahom bili novinari iz cijele Evrope ali i regionalni distributeri, održane su različite radionice i testiranja vozila prilikom kojih su prikazani svi noviteti, unapređenja i funkcionalnosti novih modela.

CFORCE X4 i CFORCE X5 su nasljednici, već́ dokazano najprodavanijih modela CFORCE 450 i CFORCE 520 koji su do sada prodati u preko 100.000 jedinica u citatom svijetu, a nove modele odlikuje unapređena upravljivost i tehničke karakteristike vozila, unapređena ergonomija položaja vozača, poboljšan dizajn, kao i sam doživljaj i lakoća upravljanja ovim vozilima.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

HEDONIZAM I AVANTURA NA JUGU FRANCUSKE

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Tokom Evropske premijere ovih vozila prisutni su imali priliku ne samo da se upoznaju sa novim vozilima, da ih testiraju i uporede sa prethodnim modelima,  da se upoznaju sa drugim novitetima iz CFMOTO kompanije kao što je historija, razvoj i rast kompanije, planovi za budućnost, već i da se upoznaju historijom vinarije Chateau de Lastours, probaju fenomenalna vina, kulinarske specijalitete francuske gastronomije i uživaju u enduro parku i njegovim prelepim predjelima na kojima se nalaze polja vinograda, maslina, vetro park, fenomenalne staze ali i uzvišenja sa kojih se pogled pružao čak do morskog horizonta.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Nova generacija CFORCE X4 i CFORCE X5 modela donosi moderan futuristički dizajn, gdje posebnu pažnju privlače LED svjetlosne grupe, koje mu daju oštar i agresivan izgled, ali i puno svjetla i dobru vidljivost.

Ovi novi modeli posjeduju DNK modela CFORCE 625 koji se izuzetno dobro pokazao u svim segmentima i koji uživa neke od najboljih karakteristika u ATV segmentu. Zbog svog naprednog dizajna i kod novih modela je izraženo vidljiv taj pristup i to je samo još jedan od pokazatelja zašto se CFMOTO nalazi u premijum segmentu.

Na novim modelima je znatno unapređen radijus okretanja, kao i sama upravljivost prilikom vožnje od čak 25% u poređenju sa prethodnim modelom, što izuzetno doprinosi lakšem manevrisanju prilikom vožnje što je prije svega osjetno na zahtjevnijim terenima. Ovo je izuzetno važno unapređenje jer pomaže čak i manje iskusnim vozačima da se kreću po terenima koji su zahtjevni, a u isto vrijeme umor vozača prilikom dužih i napornijih distanci se svodi na minumum, a samim tim i potencijalne greške koje se najčešće javljaju zbog umora ili manjka iskustva vozača.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Udobnost je unapređena u nekoliko segmenata, oba vozila se sada nalaze odignuta 25.40cm od tla, a prilazni ugao prednje osovine je dodatno unapređen, što uz dodatno povećanu putanju suspenzije od čak 26% garantuje da će  oba prikazana modela lako odgovoriti na sve terene koji se nađu pred njima, a posebno na one najzahtjevnije.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Kada govorimo o udobnosti, dodatno je poboljšana ergonomija položaja vozača, pozicija i oblik rezervoara, kao i oblik i materijal sjedišta. Sjedište je izrađeno od pjene koja pruža izuzetnu udobnost prilikom vožnje u sjedećem položaju, vozačev dio sjedišta je ergonomski dizajniran tako da vozač ima još bolju i veću kontrolu nad samim vozilom bilo da sjedi ili da stoji. Također zadnji dio sjedišta, namjenjen za suvozača je proširen, a naslon na koji se nastavlja pruža dodatnu sigurnost i udobnost suvozaču, čiji je položaj osjetno unapređen u odnosu na prethodni model.

 

PORED ERGONOMIJE SAMOG REZERVORA I NJEGOVOG POLOŽAJA U ODNOSU NA VOZAČA, POVEĆAN JE I NJEGOV KAPACITET KOJI SADA IZNOSI 17 LITARA, ŠTO JE POVEĆANJE OD GOTOVO 20% U ODNOSU NA PRETHODNI MODEL, A TO ZNAČI VEĆU AUTONOMIJU I JOŠ VIŠE PREĐENIH KILOMETARA.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Usisno/izduvni sistem je u odnosu na prethodni model povišen za 120 milimetara, a to znači da čak i jako duboka voda koja vam se nađe na putu neće predstavljati problem, već samo još jednu prepreku koja je dostižna i dodatnu zabavu.

Ono što je posebno primjetno jesu smanjene vibracije za nevjerovatnih 30% pa novi CFORCE X4 i CFORCE X5 model imaju najmanje vibracije u čitavoj klasi ATV vozila u ovoj kubikaži, dok je temperatura u sporohodnom modu vožnje smanjena za čak 25% što znači da nema brige od potencijalnog pregrijavanjem čak i u najvećim opterćenje koje budu postavljenje kao zadatak.

Na modelu CFORCE X4 nas očekuje digitalni displej od 3,5 inča dok nas na modelu CFORCE X5 očekuje digitalni displej od 5 inča koji daje još bolju vidljivost nego na prethodnim modelima jer je dodatno unapređeno pozadinsko osvjetljenje sa mnoštvo korisnih informacija za samog vozača.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

CFMOTO je evropskom premijerom novih CFORCE X4 i CFORCE X5 modela pripremio za sve goste svojevrstan užitak i potpun doživljaj novih vozila. Svi gosti su dočekani na aerodromu od strane francuskih predstavnika CFMOTO kompanije, odakle su transportovani u hotel koji se nalazi u mjestu Narbonne nedaleko od Tuluza na samom jugu Francuske. Čak i oni koji su stigli dan ranije kasnim večernjim letovima, dočekala ih je kasna večera i nevjerovatno ukusan obrok koji je zagolicao sva čula i doneo prve ukuse francuske gastronomije.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

PRVI DAN EVROPSKE PREMIJERE – UPOZNAVANJE I ZAGRIJEVANJE

Prvi dan Evropske premijere novih vozila je započeo posjetom Chateau de Lastours vinarije sa dugom tradicijom gdje su svi posjetioci mogli da probaju neka od najboljih Francuskih vina ove vinarije, ali i da se upoznaju sa procesom proizvodnje, kao i sa istorijom vinarije i mogućostima Chateau de Lastours enduro parka. Nakon obilaska kompleksa vinarije posjetioci su imali priliku da uživaju u najukusnijim Francuskim specijalitetima restorana “ La Bergerie“, kao i da se osvježe i predahnu.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Poslije fenomenalnih ukusa Francuske kuhinje uslijedilo je dugo očekivano predstavljanje novih CFORCE X4 i CFORCE X5 vozila. U daljini Chateau de Lastours enduro parka začuo se prepoznatljiv zvuk ATV vozila koja su se offroad putem kretala ka uzbuđenim posetiocima. Posle atraktivne vožnje posetioci su po prvi put imali priliku da uživo vide vozila i bliže se upoznaju sa istim, a oduševljenje je bilo izuzetno izraženo na licima svih posetilaca.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Posetioci su pozvani da se pridruže u salu u kojoj su bila atraktivno izložena CFORCE X4 i CFORCE X5 vozila koja su na sebi imala različitu dodatnu opremu koju je moguće kupiti uz samo vozilo.  Domaćini su pozdravili sve prisutne i zatim ih upoznali kako sa novim vozilima i njihovim unapređenim segmentima, tako i sa istorijom CFMOTO kompanije, postignutim rezultatima, novim fabrikama i proizvodnim linijama, planovima za budućnost ali i novitetima koji se očekuju u narednom periodu u segmentima četvorotočkaša ali i dvotočkaša.

premijera cforce x4 i x5 modela bosna

Nakon sjajne prezentacije vozila, svi prisutni su imali prilike da uživaju u koktel večeri u okviru Chateau de Lastours vinarije, koja je bila propraćena uz deep house lounge ritmove i neizostavne ukuse Francuske gastronomije, ali i neverovatna vina ove vinarije uz zalazak sunca u nestvarnom ambijentu četinarske šume, nakon čega je usledio transfer do hotela i završetak prvog dana evropske premijere novih CFORCE modela X4 i X5.

DRUGI DAN EVROPSKE PREMIJERE – TESTIRANJE VOZILA

Drugog dana evropske premijere nakon jutarnje kafe i doručka, predstavnici medija i regionalni distributeri sa gostima su se uputili ka Chateau de Lastours enduro parku, gdje su nakon dobrodošlice i brifinga podeljeni u grupe kako bi svi bili u prilici da na pravi način dožive i testiraju vozila.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Testiranje vozila počelo je sa radionicom i ATV treningom, gdje su gosti upoznati sa svim segmentima ATV vozila, kao i sa ispravnim i bezbednim rukovanjem. Nakon inicijalnog treninga sa instruktorima je započeo osnovni trening bezbednog upravljanja ATV vozilom, gdje su posetioci prvi put dobili priliku da probaju i uporede staru i novu generaciju CFORCE vozila. Svi su bili u prilici da na početku probaju CFORCE 520L vozilo, a zatim novi CFORCE X5, gdje je razlika u upravljivosti i lakoći upravljanja bila izuzetno vidljiva već u prvim metrima vožnje.

premijera cforce x4 i x5 modela bosna

Zatim je uslijedila radionica na kojoj su predstavljene mogućosti novih CFORCE X4 i CFORCE X5 modela. Na ovoj radionici su posjetioci imali priliku da se okušaju u izazovnim situacijama ali i da testiraju mogućosti novih modela. Nakon kraćeg rada sa instruktorima, uslijedile su vožnje na novim modelima koje su se odvijale na specijalnim stazama sačinjanih od balvana, izuzetno strmih uspona i ponora, kosina i drugih prepreka koje su bile zaista izazovne ali i zabavne.

Poslije dvije zanimljive ali i iscrpne vožnje uslijedio je ručak u sada već dobro poznatom restoranu u sklopu Chateau de Lastours vinarije, gdje su svi posjetioci imali priliku da se malo odmore, razmene iskustva sa vožnje i utiske o novim vozilima, ali i da uživaju u gastronomskim čarima Francuske kuhinje restorana “ La Bergerie“.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Drugi dio dana bio je rezervisan za još dvije vožnje, prva od njih je trajala gotovo 2h, za vrijeme kojih su učesnici imali prilike da voze nove CFORCE modele po svom izboru. Na čelu kolone je bio instruktor koji je predvodio put, dok je grupu na začelju pratila ekipa instruktora kako bi u svakom trenutku mogla da pomogne ukoliko neko od vozača sa manje iskustva nije u mogućnosti da pređe neku od prepreka koje su se nalazila na putu, međutim uz nova vozila i njihove nevjerovatne manevarske sposobnosti to nije bilo neophodno.

Staza je obilovala prelijepim predjelima, od nepreglednih vinograda, maslinjaka, vetro parka do izuzetno strmih nizbrdica i uzbrdica, kosina, šuma i gustog rastinja kroz koje su se učesnici probijali, a sve to pod različitim podlogama kao što su glina, kamenje, pijesak, stijene, blato, tucanik, trava i tako dalje.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Svi prisutni su se složili da je ova vožnja definitivno ostavila najjači utisak, ali i bila pokazatelj koliko je veliki i osjetan napredak CFMOTO vozila u ovoj kategoriji.

Nakon kraće pauze za osvježenje uslijedila je promjena vozila i panoramska vožnja, koja je sve učesnike ostavila bez daha, nevjerovatnim prizorima. Ponovo je na čelu kolone bio jedan od CFMOTO instruktora koji je sve prisutne poveo u jednu od najljepših panoramskih vožnji. Nakon par minuta vožnje, po nevjerovatnim zemljanim putevima, uz zvuke kvadova koji su se probijali kroz četinare, vozači su se propinjali ka vrhu brda koji su izbijali direktno ka vrhovima vjetrenjača koje su se okretale na podnevnom Francuskom suncu i ostavljale sjenku svojih lopatica po jednoj od najljepših ATV staza. (regija u kojoj je 300 sunčanih dana i vjetrovitih) Uspon je bio nevjerovatan, a pogled sa vrha brda je svim prisutnima oduzeo dah. Dok su im se iza leđa okretale vjetrenjače u poljima vinograda i maslinjaka, ispred prisutnih se ukazalo sredozemno more koje se na horizontu spajalo sa nebom.

cforce x4 cforce x5 premijera bosna

Na ovoj vožnji prisutni su imali priliku da osim što će uživati u vožnji i predivnim predjelima koji ostavljaju bez daha, dobiju fotografije i snimke upravo sa te vožnje kako bi imali sjajnu uspomenu na nevjerovatne trenutke koje su doživjeli sa CFMOTO kompanijom i njihovim CFORCE vozilima na jugu Francuske i kako bi uvijek mogli da evociraju te uspomene.

Nakon vožnji dan se bližio kraju, a svi učesnici Evropske premijere novih CFMOTO vozila su se uputili na oproštajnu večeru koja je organizovana u restoranu “ Maison Saint Crescent – Cave a Manger & Cave a Vin”. Svi su uživali u nevjerovatnom umeću Šefa Lionel Giraud-a i njegovog tima koji su prenijeli najfinije lokalne gastronomske ukuse i dodatno razigrali čula prisutnih, dok su razmjenjivali utiske o novim CFORCE vozilima i doživljajima koje su proživjeli u prethodna dva dana.

Nakon večere i sumiranja utisaka, svi su se uputili ka hotelu, kako bi se odmorili, sabrali utiske i pripremili za put ka svojim kućama.

CFMOTO kompanija se još jednom istakla kao izuzetan domaćin, koji je po ko zna koji put pokazao da je zaista brend koji se nalazi u premijum segmentu tržišta i da su njihova vozila zaista vrijedna svake pažnje.

Jug Francuske je ove godine bio obilježen CFMOTO bojama koje su donijele dva nova unapređena CFORCE modela pod oznakama X4 i X5, koji su se pokazali kao dostojni nasljednici CFORCE 450L i 520L modela, koji su do sada bili izbor velikog broja korisnika čitavog svijeta, što govore i brojke o prodati jedinica.

Sad je sasvim jasno da će ovi novi modeli pomaći granice i ne samo potvrditi uspješnosti i dominaciju dosadašnjih modela CFORCE 450L i CFORCE 520L, nego će i zasigurno postaviti nove standarde u ovom segmentu i još jednom pokazati da je kompanija CFMOTO ne samo vrijedna pažnje, već i da se gotovo sva njihova vozila nalaze u premijum segmentu tržišta.

CFORCE X4 i CFORCE X5 model će biti dostupan u narednim mjesecima širom zapadnog i južnog Balkana, pa ukoliko planirate kupovinu kvada odnosno ATV vozila, posjetite redovno našu web stranicu jer vas tu očekuju sve potrebne informacije, ali i noviteti koje donosi kompanija CFMOTO.

 

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba