cfmoto bosna
ATV vozila CFMOTO na Bjelašnici je predstavio novu generaciju svojih najpopularnijih ATV modela CFORCE X4 i X5
bosna CFORCE X4 X5

CFMOTO na Bjelašnici je predstavio novu generaciju svojih najpopularnijih ATV modela CFORCE X4 i X5

Dinamičkom premijerom na Bjelašnici kompanija CFMOTO je zvanično uvela svoje najpopularnije ATV modele posljednje generacije te ih predstavila medijima i klijentima na zanimljivom poligonu. Promocija koja se nastavlja u regiji je okupila ljubitelje vozila CFMOTO kao i medije koji su imali priliku da isprobaju najnovije modele i osjete dozu adrenalina koji nude navedeni modeli. Kreirani poligon ispred Hotela Bjelašnica je bio mini OFF road poligon za početnike jer smo i na taj način mislili na naše goste vodili računa o njihovoj sigurnosti.

bosna CFORCE X4 X5

Prezentacija u svečanoj sali hotela Bjelašnica je počela u 12:00h gdje su kolege Vladimir Nikolić i Adis Bradić prezentovali naše nove modele i novitete za buduće ljubimce naših vozila. Nakon održane prezentacije novinari i gosti su krenuli prema platou za test vožnju. Entuzijazam i želja za test vožnjom je bila vidljiva na licima prisutnih.Kiša, sunce pa onda vjetar su nam malo otežali cijelu prezentaciju ali nismo posustajali.

bosna CFORCE X4 X5

Prezentovanje mogućnosti novih CFORCE X4 i X5 na poligonu

Prvi korak je bio prezentacija rukovanjem novim modelima. Pored novih modela imali smo i stari model CFORCE 450L uz pomoć kojeg smo mogli da uživo pokažemo sve razlike starog i novog modela.

Prepreke sa čunjevima su bili prvi dio test vožnje, prelazak preko balvana drugi dio, i treći veoma interesantan preko kamenja. Najhrabriji su iskoristili kamenjar i testirali su naša vozila pod velikim nagibom i neravnomjernim terenom.

bosna CFORCE X4 X5

Nakon prezentacije priredili smo prigodnu zakusku u hotelu Bjelašnicia gdje su after sales manageri imali priliku da face to face propričaju sa kupcima sa kojima svakodnevno sarađuju.

Dio atmosfere sa Bjelašnice možete pogledati na slikama ovog bloga.

Put se nije završio na prezentaciji u Bosni i Hercegovini, konvoj sa vozilima i CFMOTO timom je krenuo na ATV Safari prema Crnoj Gori u prelijepo mjesto Žabljak na 1.400 m nadmorske visine gdje su također prezentovani modeli za crnogorsko tržište.

bosna CFORCE X4 X5

Šta smo prezentovali i šta su noviteti

Oba ATV-a pokreću 1-cilindarski, 4-taktni motori sa vodenim hlađenjem, koji se razlikuju po radnoj zapremini i snazi. Tako model CFORCE X4 pokreće motor radne zapremine 400 ccm, sa 28 KS I 31 Nm obrtnog momenta, dok CFORCE X5, pokreće motor radne zapremine 495 ccm, sa 34 KS i 39 Nm obrtnog momenta.

bosna CFORCE X4 X5

Agregat od 495 ccm radne zapremine daje više snage i više mogućnosti ovoj inače veoma sposobnoj platformi.

Sa poboljšanjima u skoro svakom segmentu vozila, nova generacija CFORCE 450 i CFORCE 520 modela donosi još više mogućnosti u CFMOTO ATV segment.

Obogaćeni najnovijom tehnologijom novi CFORCE 450 i CFORCE 520 donose novosti koje im daju više korisnih performansi nego ikad prije. Tako sada oba ova modela imaju značajno manji radijus okretanja, jači ram ali i ovjes koji ima veći hod i udobnost, dok su uz povećanu nosivost novi CFORCE 450 i CFORCE 520 spremni i za najteže zadatke, ali i za zabavu kada se posao završi.

bosna CFORCE X4 X5

CFMOTO CFORCE X4 u Bosni i Hercegovini dostupan je po cijeni već od 13.085 KM, dok je CFMOTO CFORCE X5 u Bosni i Hercegovini dostupan je po cijeni već od 14.062 KM.

Nova “rider frendly” ergonomija pozicionira upravljač više i bliže vozaču. Niže pozicionirana nožna kočnica omogućava udobniji i po potrebi agresivniji položaj vozača. Također, novodizajnirani rezervoar goriva je sužen kako bi bolje odgovarao ergonomiji vozača, bez obzira da li je u sjedećoj ili stojećoj poziciji tokom vožnje, ujedno pružajući više prostora za noge.

bosna CFORCE X4 X5

Modeli CFORCE 450 I cforce 520 bili su najprodavniji modeli u svom segmentu vozila koji su usrećiili više od 100.000 korisnika. Verujemo da će njihovi naslednici X4 i X5 biti još uspešniji od prethodnika.

bosna CFORCE X4 X5

 

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba