cfmoto bosna
CFMOTO SARAJEVO EXTREME 2022 – ATV SKUP KOJI POMJERA GRANICE
atv skup vogosca 2022

SARAJEVO EXTREME 2022 – ATV SKUP KOJI POMJERA GRANICE

U organizaciji ATV Cross kluba Vogošća, 18.06.2022. godine održan je jedan od najatraktivnijih skupova ATV vozila u regionu koji je privukao više od 100 učesnika iz čak devet zemalja.

Organizator ovog sada već prestižnog skupa je ATV Cross klub Vogošća koji se i ovog puta istakao odličnom organizacijom i atraktivnim trasama vožnji koje su bile podeljene na vrlo zahtjevnu Extreme stazu i dosta lakšu Panorama vožnju za učesnike koji su željeli da uživaju u prirodi i nestvarnim pogledima.

atv skup vogosca 2022

Uz zahvalnost na ukazanom povjerenju brojnim učesnicima koji su doputovali u Vogošću, kao i  domaćinima, naša kompanije je bila sponzor takmičenja i dodijelili smo nagradu za najbolji „uphill“ na Extreme stazi koju su na kraju podijelile ekipe iz Rumunije Caran Sebes i Srbije ATV klub Gornji Milanovac.

atv skup vogosca 2022

U Vogošći smo učesnicima susreta ali i posjetiocima predstavili našu bogatu ponudu ATV vozila. Posjetioci su kod našeg šatora mogli da pogledaju najmoćniji ATV iz naše game vozila, CFORCE 1000 EPS koji je vozilo za prave ljubitelje uzbudljive avanture, i zahvaljujući moćnom motoru od 963 ccm i selektivnom 2WD/4WD pogonu uz blokadu prednjeg diferencijala i automatsku blokadu zadnjeg diferencijala nudi sjajnu kombinaciju performansi, funkcionalnosti i estetike.

atv skup vogosca 2022

Predstavili smo i model CFORCE 625 TOURING koji je najprodavaniji model u svojoj klasi na Evropskom tržištu, kao i modele CFORCE 450L I 520L koji su osim po tome što su prepoznati kao savršena vozila za rekreaciju, isto tako se mogu vidjeti u mnogim rent – a – quad firmama jer je odnos cijene, kvalitet i performansi adut koji su mnogi iskoristili da pokrenu unosan biznis.

Za one koji vole brzinu, adrenalin i snagu prezentovali smo ZFORCE 1000 Sport pravo SSV vozilo za one koji traže način da dožive vrhunsku avanturu i da istraže nove horizonte u off-road vožnji. Ovaj četvorotočkaš, sa nenadmašnim performansama, dizajniran je i proizveden da  off-road vožnju učini ekstravagantnijom što je i pokazao na Panoramskoj vožnji u Vogošći na terenima koji su bili zahtjevniji i gdje je sa lakoćom savladao sve izazove koji su pred njega stavljeni.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NhygbOAG0Pk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

NETAKNUTA PRIRODA I STAZE KOJE SU PODIZALE ADRENALIN

Kako je i sam organizator prije polaska na Panoramsku vožnju naglasio, planirano je da se na nekoliko tačaka sretnemo sa vozačima Extreme staze i uživamo u njihovim vještinama. Čim smo sišli sa asfalta dočekale su nas daleko poznate šume oko Vogošće i njihova bujna vegetacija koja se uzdizala iznad zemljanih staza na kojima su naravno dominirali usponi i nizbrdice.

cfmoto tim

Sve vrijeme vožnje pratili su nas nevjerovatni pejzaži koji su bukvalno dosezali dokle smo mogli pogledom da vidimo. Sve što smo ikada željeli u jednoj istraživačkoj avanturi da doživimo, doživjeli smo u vožnji koju je organizovan od strane ATV klub Vogošća jer su nas sproveli predjelima koji obiluju netaknutim šumama, vrhovima sa kojih zastaje dah i još uvijek neukroćenim stazama do njih.

Na nekoliko mjesta smo se susreli sa momcima koji ne znaju za strah i koji su nam pokazali kao se vozi na opasnim terenima. Ono što je i ove godine bilo primjetno je da je CFMOTO bio jedini neamerički brend koji je vozio i uspješno završio Extreme vožnju.

cfmoto nagradna igra

Tokom panoramske vožnje naši gosti su bili bračni par Tanja i Marko Brezo koji su bili dobitnici naše nagradne igre u kojoj smo poklonili noćenje za dvije osobe i kotizaciju za vožnju, također za dvije osobe. Tanja i Marko su došli svojim vozilom, CFORCE 450L koje imaju godinu dana i sa kojim često prave avanturističke ture u okolini Sokolca. Kako su rekli, vožnja im se dopala, i nadaju se da će i sljedeće godine sa nama ponovo u avanturu.

PLANINARSKI DOM MOTKA, OAZA MIRA I NETAKNUTE PRIRODE

Cilj naše Panoramske vožnje je bio dolazak do planinarskog doma Motka, koji se nalazi iznad Vogošće i u blizini sela Tihovići. Dom je izgrađen na nadmorskoj visini od 1.254 metra, i u njemu je održan ručak za sve učesnike ove fantastične vožnje.

Prije dolaska u planinarski dom, napravili smo kratku pauzu na vrhu Motka sa koga se pruža zaista nevjerovatan pogled na planine koje okružuju Vogošću i Sarajevo.

cfmoto cforce 1000

Ovaj kratak predah smo iskoristili kako bi napravili fotografije jer riječi ovakvo mjesto jednostavno ne mogu opisati. lako se Motka nalazi na relativno niskoj nadmorskoj visini za planinare, ima nevjerovatan pogled na vrhove sarajevskog Ozrena i dolinu u kojoj se smjestilo Sarajevo.

cfmoto cforce 1000

Također, s ovog mjesta jedan dio vozača se uputio do čuvenog vodopada Skakavac spuštajući se u kanjon Peračkog potoka, a zatim penjući se pod Skakavac. To je bila zahtjevnija ruta, ali prelepa, i donijela je mnogo uzbuđenja i podizala na nekim mjestima adrenalin u tijelu vozača.

cfmoto vozila

POTPUNI HEDONIZAM NAKON VOŽNJE

Nakon završene vožnje i okupljanja vozača u planinarskom domu Motka započeo je ručak gdje su se razmjenjivali utisci sa vožnje i uživalo u nadaleko poznatoj mladoj „janjetini“ i sarajevskim ćevapima. Postoji neka romantičarska simbolika kad je janjetina iz Bosne u pitanju. Kad neko kaže da vas vodi na janjetinu u Bosni, osjetite se posebno počašćeno, kao da obrok koji će uslijediti sa sobom nosi neku notu poštovanja i poznate sarajevske gostoljubivosti. Tako smo se i mi osjetili dok smo ručali sa našim domaćinima i ljubiteljima ATV vožnje.

cfmoto tim vogosca

Prepričavale su se situacije sa Extreme staze ali i jednog incidenta sa Panoramske ture, gdje je došlo do prevrtanja vozila i lakših povreda suvozača, tako da i ovim putem još jednom apelujemo na vozače da obrate pažnju na vožnju po nepoznatim terenima a naročito u koloni u kojoj je 50-tak vozila.

atv motka vogosca

Na kraju dana organizator je napravio jedno sjajno večernje druženje u restoranu gdje smo uz živu muziku, piće i puno smjeha još jednom prošli riječima i slikama kroz ovaj uzbudljivi hedonistički dan.

Zahvaljujemo se još jednom organizatorima Sarajevo Extreme vožnje, ATV klubu Vogošća, koji su pokazali kako se organizuje vožnja sa preko 100 vozila i običavamo da se vidimo i sljedeće godine.

 

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba