cfmoto bosna
CFMOTO Nova CFMOTO/KTM fabrika – Nova zajednička kompanija za još veće zadovoljstvo klijenata!
nova CFMOTO KTM fabrika 1

Nova CFMOTO/KTM fabrika – Nova zajednička kompanija za još veće zadovoljstvo klijenata!

Svjetsko tržište četvorotočkaša i dvotočkaša konstantno se mijenja! Kina, u tom pogledu, prednjači, približavajući se svakog dana, po pitanju kvaliteta, najboljim i najprodavanijiem evropskim brendovima. Otvorena je nova CFMOTO-KTM fabrika koja će proizvoditi nove, inovativne i revolucionarne KTM modele!

Sa osnivanjem nove fabrike, odnosno novog proizvodnog pogona u gradu Hangžouu, glavnom gradu kineske pokrajine Džeđang, napravljen je novi i važan korak u saradnji dvije kompanije – CFMOTO i KTM. Rezultat ove saradnje jeste KTM R2R brend. On će proizvoditi 10 različitih modela sa kapacitetom od 50.000 jedinica na godišnjem nivou!

Nova CFMOTO-KTM fabrika – Modeli za uzvišenije vozačko iskustvo! 

Nova CFMOTO-KTM fabrika proizvodiće motocikle koji će zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih vozača. Na taj način, ovaj novi proizvodni pogon CFMOTO/KTM pomoćiće austrijskoj grupaciji, sastavljenoj od KTM-a, GasGas-a i Husquarna-e, da proizvede čak 400.000 motocikala u 2020. godini.

Inače, saradnja između CFMOTO-a i KTM-a započela je 2011. godine. Tada je CFMOTO, kao najprodavaniji i najbrže rastući brend današnjice, postao zvanični uvoznik i distributer KTM motocikala za kinesko tržište. Ova saradnja dostiže vrhunac i prave dimenzije samo dvije godine kasnije sa proizvodnjom KTM 200 i 390 Duke modela za lokalne kupce. Sada iz fabrike, koja se nalazi 200 kilometara jugoistočno od Šangaja, motocikli će moći da “idu” nezaustavljivom brzinom na sve četiri strane svijeta!

U pitanju su modeli KTM 790 Duke i 790 Adventure, koje pokreće paralelni dvocilindrični LC8c motor. Zajedno sa njima, to će biti ujedno i novi CFMOTO model koji se zasniva na V.02 NK konceptu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ZigWheels (@zigwheels) дана

Prototip je kreiran i dizajniran u studiju čuvenog Pjerluiđija Markonija. U pitanju je čovjek koji je dizajnirao mašine za Bimoto, Apriliju i Beneli. Pomenuta LC8 jedinica bi trebalo da dobije nove verzije, na kojima trenutno rade kineski i austrijski inženjeri.

Podsjećanja radi, KTM jeste jedan od najvećih i najpopularnijih proizvođača motocikala i sportskih automobila na Starom kontinentu. Kompanija je osnovana 1992. godine, ali korjeni, odnosno začeci njenog osnivanja mogu se naći još u 1934. godini. Danas, KTM AG je roditelj kompanije KTM Grupe, koja se sastoji od nekoliko brendova motocikala. CFMOTO, s druge strane, osnovan je 1989. godine. Još od svog osnivanja, u saradnji sa više od 1.500 dobavljača, kompanija CFMOTO uspješno je razvila i plasirala na tržište više od 98 modela vozila i 51 model agregata.

KTM razvija novu seriju motocikala sa kompanijom CFMOTO

Kompanija KTM razvija seriju motocikala sa motorom od 750 kubnih centimetara koja će se sastojati od niza modela: 750 Duke, 750 Adventure i 750 Supermoto T. Svi novi modeli će se proizvoditi u Kini.

Najnovija serija 750 najavljena je u novoj prezentaciji investitora matične kompanije KTM-a, Pierre Mobility. Nova serija dvotočkaša biće vitalni dio zajedničkog poslovnog poduhvata sa kompanijom CFMOTO, što je bilo najavljeno 2018. godine. Prethodnom prezentacijom ovog investitora, održanom u junu, najavljeno je zajedničko ulaganje u proizvodnju KTM 790 Duke i 790 Adventure za kinesko tržište. Ali, najnovija prezentacija dokaz je “ogromnog povećanja nivoa saradnje” sa kompanijom CFMOTO.

nova CFMOTO KTM fabrika

Rezultat ove saradnje jeste nova serija modela dvocilindričnih motora od 750 kubika, Duke, Adventure i Supermoto T, koja će se proizvoditi u gradu Hangdžou, u Kini. Inicijalno, zajednička poslovna saradnja trebalo je da se odnosi na proizvodnju motora samo za kinesko tržište. Međutim, najnovijom prezentacijom naglašeno je da će serija modela 750cc biti i za globalno tržište.

Prvi proizvod zajedničkog poduhvata ovih kompanija neće biti KTM-ov proizvod, već avanturistički model motora CFMOTO-a pod nazivom MT800. CFMOTO MT800 je prvobitno trebalo da bude plasiran u oktobru ove godine, ali je njegovo pojavljivanje pomjereno za prvi kvartal 2021. godine.

U prezentaciji nije bilo riječi o tome kada će se pojaviti nova serija od 750 kubika, ali uskoro se očekuje saopštenje sa dodatnim detaljima.

Saradnja CFMOTO kompanije i KTM-a na obostrano zadovoljstvo

KTM je ove godine preusmjerio proizvodnju nekoliko svojih modela u Kini u novom proizvodnom pogonu u Hangdžouu, kao dio svoje saradnje sa CFMOTO-om. Dvije kompanije su započele zajednički poslovni poduhvat, kako smo rekli, još 2011. godine, kada je CFMOTO uvozio i distribuirao KTM motocikle širom Kine. Ova početna faza njihove saradnje u budućnosti se pokazala veoma uspješnom, koja je obe firme učinila još bližim.

nova CFMOTO KTM fabrika 2

Nova CFMOTO/KTM fabrika proizvodiće, dakle oko 50.000 motocikala (jedinica)! Drugim riječima, KTM će preusmjeriti porizvodnju svojih motocikala srednje kategorije dalje od austrijskog tržišta – u Kinu. Ali, i dalje od najmnogoljudnije zemlje svijeta. KTM motocikli će, zahvaljujući partnerstvu sa CFMOTO-om, moći da se distribuiraju širom Evrope, Azije i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj potez će omogućiti KTM-u da fokus prebaci na povećanje prodaje na najvećem azijskom tržištu, istovremeno oslabađujući prostor u Evropi za svoje prestižne modele, kakav je KTM Super Duke R. To je strategija, recimo, koja odlično funckioniše u Indiji, gdje se nalazi akcionarski partner KTM-a Bajaj Auto.

Međutim, koje koristi od toga ima CFMOTO? 

Naime, CFMOTO, kao svjetski lider u proizvodnji off-road vozila, u svom “džepu” već ima licencu za korišćenje 990cc LC8 motora.

CFMOTO je čak razmotrio seriju novih modela motocikala sa željom da ih plasira dalje na evropsko tržište. Poznat kao planetarno najpopularniji i najveći proizvođač ATV vozila, CFMOTO takođe razvija, prozvodi i plasira motocikle i skutere širom svijeta. Međutim, CFMOTO je sada pokazao jasnu namjeru za proizvodnjom novih i intrigantnih modela. Cilj ove namjere jeste plasiranje novog modela CFMOTO motocikla 700CL-X koji je bio “lansiran” na EICMA moto sajmu 2019. godine. Radi se, naime, o sasvim novom dizajniranom motociklu koji dolazi na tri različita nivoa – Sport, Heritage i Adventure.

nova CFMOTO KTM fabrika 3

Treba spomenuti i fantastični NK 300 ABS – model na koji je umnogome uticao KTM. U pitanju je motocikl koji vam nudi napredak u svim smjerovima čije će performasne naročito znati da cene mlađi vozači.

Nova CFMOTO-KTM fabrika – CFMOTO motocikli na dohvat ruke! 

Ne morate da putujete čak u Hangžou kako biste kupili moticikl iz vaših snova. CFMOTO vam nudi motocikle koji će vam pružiti mnogo više od obične vožnje. Urbane i gladijatorske karakteristike naših motocikala uobličene su atrkativan estetski dizajn koji ostavlja bez daha! Užitak za posmatranje, a još veći za upravljanje! Kod nas možete pronaći:

  • MT 650 ABS – Fantastičan izbor za sve vozače koji su fokusirani na budžet i vrhunsku avanturu na putu!
  • GT 650 ABS – Motocikl sa genima nejkid sportske varijante i opremom dostojnom turera. Počnite da razmišljate o putovanjima!
  • GT 400 ABS – Divite se lepoti gradskih pejzaža i uživajte u nesputanoj slobodi otvorene vožnje sa dvotočkašem koji plijeni nevjerovatnom energijom i harizmom.
  • NK 650 ABS – Ako nemate na koga da se oslonite, ovaj motocikl je vaš siguran partner na putu koji će vas uvesti u nove svjetove!
  • NK 400 ABS – Volite eleganciju, komfor i ekonomičnost u jednom? Na pravom ste putu sa ovim dvotočkašem.
  • SR 300 ABS – Izrazito konkurentan igrač na tržištu sportsko-trkačkih motora. Karirana zastava vam je na vidiku!
  • NK 300 ABS – Spremite se za napredak u svim smjerovima!

Tu su, naravno, i neprevaziđeni motocikli koji su osvojili svjetsko i naše tržište. Govorimo o modelima ASIAWING LX450 i ASIAWING NC250 čiji su sinonimi kvalitet i pouzdanost.

CFMOTO – Više nego što očekujete!

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba