cfmoto bosna
CFMOTO CFMOTO I ASPAR TEAM ZAJEDNO ĆE SE BORITI ZA TITULE U MOTO2 I MOTO3 ŠAMPIONATU
cfmoto racing moto gp

CFMOTO I ASPAR TEAM ZAJEDNO ĆE SE BORITI ZA TITULE U MOTO2 I MOTO3 ŠAMPIONATU

Nakon historijskog koraka napravljenog 2022. godine kada je CFMOTO kao prvi kineski proizvođač ušao u Moto 3 šampionat, sada se ljestvica podiže za još jedan nivo više, CFMOTO uzima učešće i u Moto 2 šampionatu.

Dakle, tokom sezone 2024. ćemo pratiti, navijati i radovati se uspjesima Jakea Dixona i Izana Guevare, u Moto2, i Davida Alonsa i Joela Estebana, u Moto3 šampionatu.

cfmoto racing moto gp

Naravno, to nije krajnji nivo naših planova. CFMOTO će nastaviti da podiže ljestvicu i osvaja nove nivoe, kao što smo već navikli.

CFMOTO i Aspar Racing Team udružuju snage u 2024. godini kako bi se borili za titule u Moto2 i Moto3 GP šampionatu. Španski tim će se boriti na svim stazama Svjetskog prvenstva kako bi doveli CFMOTO na vrh pobjedničkog postolja u uzbudljivoj sezoni u kojoj će tim ponoviti svoj sastav u Moto2 i dočekati novog početnika u Moto3 šampionatu pored aktuelnog Davida Alonsa.

cfmoto racing moto gp

Nova alijansa sa Aspar Timom, timom koji je, otkako je započeo svoje putovanje sa Pierer Mobility grupom u 2018, ostvario 26 pobjeda, 58 podijuma i dvije titule u Moto3 GP šampionatu sa Albertom Arenasom i Izanom Guevarom.

CFMOTO je ušao u Svjetsko prvenstvo u kategoriji Moto3 2022. godine i već u prvoj sezoni uspio je da se popne na podijum u Indoneziji. U 2023. godini CFMOTO je ostvario još dva podijuma i sada, u 2024., cilj je još ambiciozniji: boriti se za pobjede i podijume uz pomoć Jake Dixona i Izana Guevare, u Moto2, i Davida Alonsa i Joela Estebana, u Moto3 šampionatu.

cfmoto racing moto gp

Kako je izjavio Jorge Martínez “Aspar”: “U 2024. godini želimo da se borimo za titulu u Moto3 i Moto2, a činjenica da to radimo sa CFMOTO predstavlja dodatni podsticaj. Veoma smo srećni što možemo da računamo na njihovu podršku i borićemo se da ih učinimo ponosnima i da im ove sezone donesemo mnogo pobjeda.”

Menadžer za razvoj trkačkog odjeljenja CFMOTO, Su Zhen rekao je: “Saradnja sa Asparom definitivno pomaže trkačkom timu CFMOTO da pređe na viši nivo, vjerujemo da nas sa ovim legendarnim timom očekuju još mnoge pobjede i podijumi. Sezona 2024. je tek početak, sa timom Aspar imaćemo veću saradnju i izvan staze.”

Naravno, CFMOTO planovi za Svjetski šampionat se ne završavaju na ovome, novi i viši nivoi takmičenja su dio planova za budućnost.

cfmoto racing moto gp

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba