cfmoto bosna
CFMOTO SAFARI AVANTURA: CFMOTO VOŽNJA KROZ CRNOGORSKE PLANINE
cfmoto avantura bosna crna gora

SAFARI AVANTURA: CFMOTO VOŽNJA KROZ CRNOGORSKE PLANINE

Bio je to jedan od onih ranih julijskih dana kada sunce već od ranog jutra nagovještava sunčan i lijep dan, dok vjetar donosi osvježavajuću hladnoću sa vrhova crnogorskih planina. Okupili smo se u Podgorici, sa osmjesima na licima i srcima ispunjenima iščekivanjem, jer smo svi nestrpljivo čekali da započnemo našu avanturu uz CFMOTO vozila.

Prije početka vožnje sa našim domaćinima iz CFMOTO Crne Gore prošli smo na mapi rutu tražeći zahtjevne terene koji će nas odvesti do nevjerovatnih pejzaža. Svako CFMOTO vozilo u našem timu bilo je svojevrsni superheroj, sa jedinstvenim karakteristikama koje su ga činile savršenim za ovu zahtjevnu avanturu.

cfmoto avantura bosna

UFORCE 1000, kao vođa ekipe, bio je prava radna mašina. Njegov motor od 963cc osiguravao je dovoljno snage za vožnju po najtežim terenima. Udobna kabina za tri putnika, prostrani kofer u kojem smo smjestili sve neophodne stvari za našu avanturu činili su ga savršenim za duge ture po crnogorskim planinama.

UFORCE 1000 XL se izdvojio svojom prostranošću. S mogućnošću da primi do šest osoba, ovaj moćni UTV je obezbijedio komfor i sigurnost, bez obzira na to koliko je teren bio zahtjevan. Sa moćnim 963cc motorom, ovaj UTV je lako savladavao svaki uspon.

CFORCE 1000, poznat i kao „Zvijer sa planina“, pokazao nam je i na ovoj Safari avanturi zašto je idealan za one koji traže ekstremnu vožnju i avanturu. Opremljen moćnim agregatom od 963cc, ovaj kvad je savršeno balansirao između snage i upravljivosti. Čak i kroz najteže terene, CFORCE 1000 se kretao sa elegancijom i lakoćom.

CFORCE 850XC se pokazao kao pravi vojnik, spreman za svaku bitku. Sa impresivnim 800cc V-Twin agregatom, ovaj kvad je osigurao snažnu vožnju, bez obzira na uvjete na stazi. Njegova jaka šasija, CV Tech prijenos i terenske gume omogućavali su mu da se lako nosi sa svim preprekama na ovoj našoj ekspediciji.

cfmoto avantura bosna crna gora

Tu je bio i CFORCE 625 Touring. Ovaj kvad, iako sa nešto manje snage sa svojim 580cc agregatom, pružao je jednako uzbudljivu vožnju kao i njegova starija braća. Sa udobnim sjedištima za dva putnika i odličnim balansom snage i upravljivosti, ovaj kvad je bio idealan za makadamske puteve. Još jednom nam je pokazao zašto je ovo najprodavaniji ATV model u Europi.

POLAZAK U AVANTURU – PRVI DAN VOŽNJE

Svako CFMOTO vozilo bilo je pouzdan partner na našoj avanturi kroz divljinu Crne Gore, pomažući nam da savladamo svaki teren, ali i izazove sa osmijehom na licu. Preprečena stabla, odroni sa velikim stijenama na putu, kao i probušene gume bile su samo dio izazova s kojima smo se suočili na ovoj dvodnevnoj vožnji.

cfmoto avantura bosna crna gora

Vožnja kroz okolinu Danilovgrada bila je prvi dio naše avanture. Asfaltirani putevi su se postepeno pretvarali u makadamske staze koje su se uvijale kroz bujne zelene šume. Prateći tok rijeke Zete, svaki krivudavi put, svaka uzbrdica i nizbrdica bili su prožeti adrenalinom i uzvicima uzbuđenja.

Prolazeći kroz raznolike predele – od zelenih dolina, preko šumovitih predjela do strmih uzbrdica – naša putanja do Ponikvičkog jezera bila je pravo putovanje kroz čarobnu prirodu Crne Gore.

Dok smo se probijali kroz netaknute staze, divljina oko nas je preplavila sva naša čula. Miris čiste prirode, zvuk CFMOTO motora koji je odjekivao kroz planine, osjećaj vjetra – sve je to bio dio neopisive slobode koju smo osjećali vozeći se.

Nakon nekoliko sati vožnje, stigli smo do našeg odredišta – Ponikvičkog jezera. Udaljeno od urbane vreve, jezero se prostiralo u svojoj mirnoj ljepoti.

cfmoto avantura bosna crna gora

Planina Ponikvica je dosta pitoma sa izuzetno bogatim pašnjacima i nalazi se na 1400-1600 m.n.v. Najviši vrh je Kula Prekornica sa 1927 m.n.v. Sa svojom bistrom plavom vodom i okruženo visokim planinskim vrhovima, jezero je predstavljalo savršen prostor za odmor.

Šale i dobra atmosfera prožimali su zrak dok smo s nestrpljenjem čekali da roštilj bude gotov.

U međuvremenu, otišli smo do obližnjeg izvora da uzimamo vodu. Hladna, čista voda pružila je pravi osvježavajući trenutak. Tačno je što kažu – nema ništa slađe od vode sa izvora nakon dugog i naporne vožnje.

cfmoto avantura bosna crna gora

Nakon ručka i osvježavajuće izvorske vode, ponovo smo se vratili na naša CFMOTO vozila. Očekivala nas je jedinstvena avantura – vožnja kroz isušeno korito vode koja se spušta sa planina.

Kada smo pristupili koritu, prizor je bio nešto što se rijetko viđa. Ogromno kamenje u isušenom toku potoka izgledalo je kao da je specijalno dizajnirano za test naših CFMOTO vozila.

Sa čvrstim stiskom na upravljačima, započeli smo našu vožnju kroz suvo korito. Svaki kamen, svaka brazda bila je svojevrsni izazov, ali naši kvadovi su se s lakoćom probijali kroz ovaj krševit teren. Povremeni odjeci motora odjekivali su kroz korito, dodajući posebnu notu našoj avanturi. Ta divlja ljepota, iako surova, nosila je sa sobom neopisivu privlačnost.

Nakon nekoliko sati vožnje, ugledali smo naš krajnji cilj – Kapetanovo jezero. Nalazi se na visini od preko 1670 metara, okruženo zelenilom gustih šuma i visokih planinskih vrhova. Mirno površinsko jezero reflektiralo je plavo nebo, stvarajući prelijep prizor.

cfmoto avantura bosna crna gora

Pod zvjezdanim nebom postavili smo naš logorski kamp odmah do Kapetanovog jezera. Logorska vatra je dodala dodir topline i opuštenosti, dok su mirisi crnogorskih specijaliteta preplavili zrak. Na meniju su bili domaći pršut, sir iz mišine i kačamak, začinjeni iskrenim razgovorima i smijehom.

DRUGI DAN NAŠE AVANTURE

Jutro nas je probudilo sa prvim sunčevim zracima, nudeći pogled na Kapetanovo jezero koje se prostiralo ispred nas. Jezero, sa svojom plavom bojom i mirnom površinom, izgledalo je kao ogledalo koje reflektuje visoke planinske vrhove oko sebe.

Nakon toga, uputili smo se prema Kanjonu Mrtvice, remek-delu prirode koje se ne može opisati riječima. Vertikalne stijene kanjona, visoke i strme, štitile su vodeni tok Mrtvice koji se snažno probijao kroz stijene. Sunčevi zraci koji su prodirali kroz kanjon stvarali su prelijep kontrast svjetlosti i sjene, naglašavajući divlju ljepotu ovog prirodnog fenomena.

cfmoto avantura bosna crna gora

Kada smo stigli do ušća Mrtvice u Moraču, uživali smo u miru i tišini koja je samo pojačavala ljepotu okruženja. Prizor gdje se dvije rijeke sastaju, svaka sa svojom jedinstvenom bojom, bio je pravo umjetničko djelo prirode.

Ova CFMOTO avantura nije bila samo o vožnji kvadova i otkrivanju prirodnih ljepota Crne Gore. To je bilo i o zajedništvu, o druženju sa CFMOTO timom iz Crne Gore, o razmjeni iskustava i priča. Kroz smijeh, zabavu i izazove, pronašli smo nove prijatelje i stekli nezaboravne uspomene.

cfmoto avantura bosna crna gora

Putovanje od Podgorice do Kapetanovog jezera, kroz okolinu Danilovgrada, Kanjona Mrtvice i ušća Mrtvice u Moraču, bio je putovanje kroz predivne pejzaže, kroz emocije i kroz prijateljstvo. Sa CFMOTO kvadovima, osvojili smo ne samo planinske vrhove, već i naša srca.

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba