cfmoto bosna
CFMOTO Ubedljiva pobeda Davida Alonsoa na velikoj nagradi Amerike
Ubedljiva pobeda Davida Alonsoa na velikoj nagradi Amerike

Ubedljiva pobeda Davida Alonsoa na velikoj nagradi Amerike

Vozač tima CFMOTO Aspar vodio je trku od početka do kraja kako bi ostvario svoju drugu pobjedu u tri trke Moto 3 GP šampionata.

Vozač CFMOTO Aspara David Alonso trijumfovao je na Velikoj nagradi Amerike nakon što je vodio trku od početka do cilja. Kolumbijac, koji je prvi put u karijeri krenuo sa pole positiona na svjetskom prvenstvu, pokazao je sjajan tempo od starta i uspio je napraviti razliku u prvih nekoliko krugova.

cf moto aspar

Tim CFMOTO vozač Aspar vodio je trku od početka do kraja kako bi ostvario svoju drugu pobjedu u tri trke Moto 3 GP šampionata.

Alonso nije ostavio opcije svojim rivalima i, nakon što je vodio sve sesije tokom vikenda, u trci je izgradio prednost od više od šest sekundi u odnosu na grupu koja ga je jurila tokom cele trke. Postepeno, kako su performanse njegovih guma počele da opadaju, Kolumbijac je video kako se njegovi rivali približavaju, ali sudar Colina Weira omogućio je Alonsu da se ponovo odvoji i pređe ciljnu liniju pet sekundi ispred.

cf moto

Tim CFMOTO vozač Aspar vodio je trku od početka do kraja kako bi ostvario svoju drugu pobjedu u tri trke Moto 3 GP šampionata.

Ovom pobjedom, vozač CFMOTO Aspara upisao je drugu pobjedu u sezoni i sada zaostaje samo dva boda za liderom Svjetskog prvenstva, Danielom Holgadom, koji je završio drugi nakon žestoke borbe za postolje.

Za preostala dva mjesta na postolju borilo se pet vozača. Joel Kelso i Weyer su se sudarili dok su se borili u grupi jureći Alonsa, dok je Holanđanin pad doveo do konačne borbe jer su Holgado i Japanac Ryusei Yamanaka morali da ga izbjegnu. Taj incident je omogućio početniku Ángelu Piquerrasu da se probije na pozicije koje vode do podijuma, iako je Holgado pokazao odličan tempo i uspio ga sustići i proći na cilju.

Holgad je na drugom mjestu zadržao vodstvo u Svjetskom prvenstvu, dok se Piceras popeo na postolje po prvi put u životu u svojoj trećoj Moto3 trci. Sve se to dogodilo u trci u kojoj jedan od favorita, Jose Antonio Rueda, koji je bio drugi u kvalifikacijama, nije mogao da se takmiči nakon što je bio podvrgnut operaciji upala slijepog crijeva.

Joel Esteban završio je deveti nakon sjajnog povratka na Circuit of the Americas. Vozač CFMOTO tima Aspar startovao je sa šesnaeste pozicije, a sudar sa drugim vozačem ispred sebe u prvoj krivini ga je gurnuo na poslednje mesto. Osim toga, morao je da izvede jedanaesterac. Međutim, to ga nije spriječilo da nastavi svoj napredak. Esteban je bio vrlo konkurentan i ponovo je završio među prvih deset. Mladi španski vozač je osvojio bodove na svim trkama koje je vozio u Moto3 i deveti je u ukupnom plasmanu.

David Alonso: “Nisam očekivao da ću imati ovakav vikend, to je nevjerovatno. Radili smo dan za danom i sanjao sam o ovakvoj pobjedi, solo pobjedi. Nisam se previše trudio i imao sam trenutak Kriza sa gumama, ali ni ja sam uspio da izdržim. Pritisak nije bio lak , tako da je svaki poen bitan.”

Joel Esteban (+19.325): “Ne mogu se pohvaliti svojim startom, ali ubrzo je došlo do kontakta između ostalih vozača, zbog čega sam značajno nazadovao. Uspio sam da se vratim, počeo sam da pretičem druge i iako nisam Ne uspevam da dođem do vodeće grupe, zadovoljan sam trkom.”

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba