cfmoto bosna
CFMOTO Bili smo u Brnu na Evropskoj premijeri modela CFORCE X8 i X10
Evropska premijera cforce x8 i x10

Bili smo u Brnu na Evropskoj premijeri modela CFORCE X8 i X10

Predstavljanje novih modela CFORCE X8 i X10 PREMIUM održalo se u srcu Evrope, u Češkoj u živopisnom Brnu, a naravno, bili smo tamo da vidimo i evropsku premijeru našeg treće generacije četvorotočkaša koji je osvojio ATV svijet odmah nakon njegovog pojavljivanja.

Ova prezentacija novih modela održana je 8. i 9. aprila u off road parku u sklopu legendarne trkačke staze u Brnu. Već na početku puta koji nas je vodio od Beograda do Brna osetili smo nestrpljenje naših gostiju, koji su sa nama krenuli da prisustvuju ovom veličanstvenom događaju.

Na put smo krenuli sa našim brend ambasadorima Stefanom Vuksanovićem @mudja i Hamidom Vuksanovićem @caleboss.official, Stevanom Vukčevićem @joker_mne, Markom Jovanovićem @markokust1, Dejanom Živanićem @dejo_86, Ilijom Dragoslavićem @dr_ilija_i_maja i rediteljem Vladimirom Nikolićem.

Ovaj događaj kojem smo prisustvovali zajedno sa našim prijateljima, kolegama i ambasadorima brenda nije bio samo još jedna fantastično organizovana CFMOTO prezentacija, već pravo putovanje kroz inovacije i tehnološku superiornost.

Prezentacija treće generacije novih ATV modela, CFORCE X8 i X10 PREMIUM, održana je na drugom mjestu, na čuvenoj MotoGP stazi. Naša kompanija posluje od 1989. godine, ima 5500 zaposlenih u svojoj fabrici u Hangzhouu u Kini i ovoga puta je jasno pokazala svoju veličinu jer je zatvorila jednu takvu stazu za prezentaciju svojih modela kako bi koristila svoje prostorije i poligone za prezentaciju.

Naravno, neformalna ‘priprema’ za testiranje novih modela održana je prvo na karting stazi u Brnu, gdje su prisustvovali svi prisutni predstavnici medija renomiranih auto-moto magazina, kao i distributeri iz svih evropskih zemalja, kao i gosti brend imali priliku da testiraju svoje vozačke vještine prije adrenalinske vožnje ATV vozila.

Nakon ovog dijela dana, koji je bio praćen smijehom i druženjem, na red je došlo predstavljanje novih modela u sali, koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta.

CFMOTO bilježi konstantan rast prodaje, što ga je dovelo do +20,4% veće prodaje u Evropi u odnosu na prošlu godinu od 327 miliona eura, u Kini sa porastom od +23,75% i 374 miliona eura, te u Sjevernoj Americi, isto toliko kao +44,18% i 707 miliona eura.

Sa ATV/UTV modelima koji prednjače u prodaji sa 53%, CFMOTO je vodeća kompanija u sektoru četvorotočkaša u 27 zemalja, uključujući zemlje u regionu. Fokusirani na četvorotočkaše, ali i dvotočkaše, kao i električna vozila našeg podbrenda Zeeho, nastavlja se saradnja sa poznatim kompanijama iz powersport industrije. Najpoznatija saradnja je naravno sa KTM-om i zajedničkom fabrikom u Kini, kao i sa Yamahom za motocikle, a nedavnom akvizicijom ATV GOES, CFMOTO sve više raste.

Međutim, ono što već svi dobro znaju je naš angažman na prestižnim takmičenjima širom svijeta kao što su Moto3 i Moto2 MotoGP kategorije i kao jedini kineski brend u Quad Dakar Rally kategoriji gdje smo osvojili peto mjesto.

Brno je omogućio predstavnicima medija i gostima da vide i testiraju nove modele X8 i X10 uživo nakon dugog čekanja od premijere na sajmu EICMA u Milanu. Više od stotinu prisutnih slušalo je izlaganje gospodina Eduarda Slampe (menadžer marketinga Journeyman), gospodina Charlesa Nia (glavnog komercijalnog direktora CFMOTO), gospodina Markusa Fercha (potpredsjednik CFMOTO prodaje u Evropi), gospodina Jana Dohnala ( Journeyman Sales Manager) o procesu kreiranja i pozicioniranja CFORCE modela za 2024.

DAN PREPUN AVANTURE I ADRENALINA

Nakon prvog dana na red je došao i drugi dan, koji su obilježile brojne ATV aktivnosti koje su uključivale poligonsku vožnju, probnu stazu sa brojnim preprekama, ali i različite vrste podloga, kao i vožnju van terena.

Na poligonu smo imali priliku testirati nove modele CFORCE X8 i X10 PREMIUM, vožnju na stazi oko poligona kao i slalom između čunjeva i vožnju sa prikolicom.

U ovim testovima mogli smo uporediti nove modele sa prethodnim verzijama, tako da su naši gosti mogli iz prve ruke osjetiti mnoga poboljšanja na novim CFORCE X8 i CFORCE X10 dok uživaju u vožnji ovom zaista dugom i prostranom poligonskom stazom u Brni. .

Kako na samom poligonu, tako i na izazovnoj trial stazi, koja je bila prepuna različitih prepreka i površina na kojima smo imali priliku testirati granice, novi modeli CFORCE X8 i X10 pokazali su svoju superiornost.

Probna staza je bila prava avantura u svakom smislu te riječi dok smo vozili nove modele preko raznih prepreka koje su testirale mogućnosti ovih moćnih ATV-a. Očekivale su nas različite vrste podloga, od blata, suhe zemlje do makadama, kamenih i balvana, kao i dionica sa gumama koje zahtijevaju precizno manevriranje i kontrolu. Takođe, staza je bila puna strmih uspona i spustova koji su dodatno testirali izdržljivost vozila.

Bilo je jasno da su CFORCE X8 i X10 dizajnirani da se suoče sa svim izazovima, nudeći sigurnost i užitak u vožnji bez obzira na teren.

Nakon što smo završili sa izazovima probne staze, krenuli smo u vožnju kroz šumu, gdje nas je čekala prava off-road avantura. Šumski teren je bio raznolik i nepredvidiv, sa bogatim močvarama, dubokim kanalima i složenom mrežom šumskih puteva.

Područje je bilo prošarano prirodnim preprekama kao što su izbočeno korijenje i neočekivani rovovi koji su zahtijevali visok nivo vozačke vještine.

CFORCE X8 i X10 lako su se nosili sa ovim okruženjem sa sada smanjenim radijusom okretanja, demonstrirajući svoju sposobnost da savladaju različite izazove van puta. Poboljšani ovjesi koji su apsorbirali neravni teren i moćni potpuno novi pogonski sklopovi s poboljšanim prijenosom snage, ova vozila su se istakla svojom izdržljivošću i prilagodljivošću. Vožnja kroz šumu bila je pravi test izdržljivosti, gdje su se jasno pokazale mogućnosti i pouzdanost CFORCE X8 i X10, dok smo uživali u prirodnim ljepotama i izazovima koje samo pravi teren za terensku obuku može ponuditi.

Asistent za spust, ili ‘pomoćnik za spust’, pokazao se odličnim u vožnji po strmim padinama. Ova tehnologija je omogućila vozačima da s lakoćom i sigurnošću manevrišu vozilima niz strmine, pružajući kontrolisanu brzinu i stabilnost. Sistem automatski reguliše snagu motora i silu kočenja, što omogućava vozačima da se fokusiraju na upravljanje vozilom bez potrebe za kontinuiranim pritiskom na kočnice. Zahvaljujući ovom sistemu, vožnja nizbrdo je bila manje zahtjevna i znatno udobnija, što je još jednom dokazalo da tehnologija CFMOTO ATV-a vrijedi u izazovnim terenskim uvjetima.

Sa sofisticiranim dizajnom, neospornim performansama i prilagodljivošću za svaku avanturu, CFORCE X8 i X10 PREMIUM dokazali su na terenskim terenima i vožnji kroz šumu da su stvoreni da dominiraju u svom prirodnom okruženju.

Nakon ovih vožnji, svi prisutni su bili oduševljeni većim obrtnim momentom, snagom i odzivom vozila, dok su neki rekli da su poboljšanja u upravljanju i udobnosti vozila izuzetno jasna. Napor našeg inženjerskog tima CFMOTO da podigne nivo i kvalitet ovih novih premium proizvoda urodio je plodom kroz veliko zadovoljstvo svih prisutnih.

Uz mnoge kilometre koje smo prešli novim modelima CFORCE X8 i X10 kako na poligonu, tako i na probnoj stazi i na terenskoj vožnji, ovo putovanje u Brno završili smo prigodnom večerom i druženjem, ali i završnim riječima Charlesa Nia i Markusa Fercha.

“Evropa je jedno od naših najvažnijih tržišta. Kao najjači predstavnici CFORCE porodice, CFORCE 850 i 1000 već godinama dominiraju svjetskim tržištima. Počastvovan sam što imam priliku predstaviti ova dva fantastična modela sa potpuno novim dizajn i pregršt novih elemenata i detalja, kao jedan od CFMOTO-ovih poklona za 35. godišnjicu, siguran sam da će CFORCE X8 i CFORCE X10 PREMIUM donijeti puno sjajne vožnje i zabave,” komentirao je gospodin Ni.

“CFMOTO se uvijek brzo razvijao. Bili smo jedna od najbrže rastućih kompanija u industriji powersport-a u novijoj historiji. Ono što je 1989. godine započelo kao mala porodična radnja, od strane oca i sina, postalo je dinamična i moderna globalna kompanija i mi su tu da ostanu na samom vrhu!” rekao je gospodin Ferch.

Ovaj događaj je definitivno bio više od premijere, ovo je bilo nevjerovatno iskustvo koje je još jednom potvrdilo zašto je naš slogan… CFMOTO – Više nego što očekujete!

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba