cfmoto bosna
CFMOTO CFMOTO JE NA EICMA 2022 PRIKAZAO NOVITETE I INOVATIVNE KONCEPT MODELE
cfmoto eicma 2022

CFMOTO JE NA EICMA 2022 PRIKAZAO NOVITETE I INOVATIVNE KONCEPT MODELE

EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori), ili Milanski sajam motocikala je godišnji sajam u Milanu sa preko 100 godina tradicije. Ovaj sajam danas se smatra definitivno najjačim međunarodni powersport sajmom.

CFMOTO je privukao pažnju prvog dana EICMA međunarodnog sajma motocikala, koji je stigao u Milano sa svojim novim modelima uključujući konceptni NK-C22, specijalni model 800MT SPORT R, prvi električni motocikl Papio Nova, kao i potpuno novu platformu „CFMOTO RIDE„.

Veliku pažnju svih prisutnih na sajmu je privukao i naš pod brend ZEEHO, koji je upravo u Milanu zvanično lansiran zajedno sa svojim konceptom Magnet, kao i modelima AE8 i AE6.

KONCEPTNI MODEL NK-C22 JE IZAZVAO OGROMNU PAŽNJU POSJETILACA SAJMA

Svi paneli na ovom motociklu izrađeni su od karbonskih vlakana, dok je štitnik rezervoara za vodu dizajniran kao fiksno krilo koje ističe vizuelnu napetost. Zadnji dio motocikla je kratak i mišićav tako da cijelu proporciju motocikla čini veoma kompaktnom.

cfmoto eicma 2022

Prednje svjetlo NK-C22 motocikla dizajnirano je poput strijele, na koje se vizuelno nastavljaju futurističke linija i mišićav stav stvarajući cjelinu vrlo atraktivnog i privlačnog sportskog motocikla. Iza ovih futurističkih linija i moćnog agresivnog izgleda NK-C22 krije se neodoljiva pozivnica za uzbudljivu vožnju.

cfmoto eicma 2022

Ali CFMOTO NK-C22 nije samo estetski i vizuelno privlačan. Srž njegove privlačnosti jeste njegova snaga. Vozači će imati priliku da osjete autentičnu dušu ove mašine kroz njene impresivne performanse, ne samo pri okretu gasa, već i zahvaljujući njegovim glatkim pokretima i brzom odazivu pri rukovanju. Dvostruki auspuh i prepoznatljive felge odražavaju smjelu i inovativnu privlačnost NK-C22 modela.

Početak serijske proizvodnje za CFMOTO NK-C22 planiran je tokom 2023. godine.

cfmoto eicma 2022

800MT SPORT R – KONCEPT KOMBINOVANJA CFMOTO MOTO3 TRKAČKOG MOTOCIKLA I 800MT MODELA

CFMOTO 800MT Sport R je novi model za one koji vole da uvijek proširuju svoje granice i voze dinamično, ali istovremeno spremni su da krenu u svakom momenu na duži put. Ljudi koji vole da transformišu avanturu u sportsko iskustvo sa visokim performansama biće oduševljeni spojem perfromansi koje nudi ovaj model.

cfmoto eicma 2022

Sve je počelo sa dobro poznatim 800MT Sport modelom za različite vrste terena. To je motocikl namenjen dugim vožnjama, panoramskim pogledima i avanturama na udobnom sjedištu. Tako je prošao transformaciju od Sport do Sport R, modela, i sa svojim lahkim upravljanjem stigao i do visokih performansi.

cfmoto eicma 2022

U ovom izdanju ima izvanredno međuosovinsko rastojanje i sportske gume, vrhunsko vješanje, kočnice i vrlo posebne komponente. Sportska ergonomija osigurava maksimalnu kontrolu i zabavnu vožnju, dok prilagođeni dizajn garantuje aerodinamične performanse.

Također, sama kombinacija boja inspirisana je takmičarskom ekipom CFMOTO MOTO3 GP tima, što ga čini još više jedinstvenim.

PAPIO NOVA – PRVI ELEKTRIČNI MOTOCIKL NAŠE KOMPANIJE

Kao prvi potpuno električni motocikl marke CFMOTO, Papio Nova je briljantan motor sa upravljivošću i nivom kvaliteta koji su uporedivi sa svojom benzinskom braćom iz naše ergele motocikala. Opremljen je 69.3V32A*2 litijumskim baterijama i ima elektromotor od 30 KS i 251 Nm okretnog momenta. Domet mu je 150 km uz gradsku vožnju.

Papio Nova biće spreman za serijsku proizvodnju 2023. godine.

cfmoto eicma 2022

CFMOTO RIDE – NAJNOVIJI INTELIGENTNI SISTEM ZA PRUŽANJE POVEZANE ZABAVE KORISNICIMA

Potpuno novi CFMOTO RIDE inteligentni sistem je također predstavljen na sajmu, dodatno potvrđujući našu posvećenost razvoju  inteligentne tehnologije na globalnom nivou.

cfmoto eicma 2022

Sa ovom platformom, funkcije kao što su internet vozila, multimedijalni interfejs, pametni prenosivi uređaji i slično će osnažiti CFMOTO proizvode da donesu bezbjednije, efikasnije i inteligentnije iskustvo vožnje – našu ,,ZABAVU NA NOVOM NIVOU.”

ZEEHO I KONCEPTNI MODEL MAGNET

CFMOTO je razmišljao o dodatnim proizvodima koji kombinuju pametnu tehnologiju i modernu mobilnost jer se trendovi i tehnologija kao i ekološke potrebe brzo mijenjaju. ZEEHO je novi brend naše kompanije koji je lansiran kako bi zadovoljio zahtjeve mlađe generacije i bio najprikladniji za modernu urbanu mobilnost.

cfmoto eicma 2022

MAGNET jednostavno zrači električno energijom, što je srž ovog koncept modela. Magnet je novi električni skuter koji se upušta u naprednu električnu mobilnost i pametno putovanje na posao. Predviđa vrhunski spoj nevjerovatnih performansi, visoke tehnologije i jedinstvenog dizajna. Smjele proporcije i jasne glavne linije Magnet koncepta predstavljaju njegov odvažan stav i jedinstvene karakteristike. Ovaj električni motocikl bit će savršen izbor za sljedeću generaciju mobilnosti.

cfmoto eicma 2022

Maksimalna brzina je 150 km/h, sa ubrzanjem od 0-50 km/h za manje od 2,5 sekunde, za uzbudljivo iskustvo vožnje.

ELEKTRO SKUTERI AE8 I AE6 

AE8 je kreiran za urbanu omladinu kojoj je potrebna mobilnost sa velikim dometom. Dostupan je u dvije verzije, AE8 S+ i AE8.

Performanse su superiorne u odnosu na većinu postojećih električnih motocikala. Maksimalna brzina je preko 100km/h, sa ubrzanjem od 0-100km/h za 11 sekundi, dok je maksimalni domet 120km. Brzo punjenje omogućava punjenje do 80% baterije za dva sata. AE8 je lansiran u Kini početkom 2022. godine i zaista je odlično prihvaćen.

cfmoto eicma 2022

AE6 je mladi brat koji je prikladan izbor za urbane mlade vozače. Nudi se u dvije verzije, AE6+ i AE6 L1, kako bi zadovoljio različite zahtjeve korisnika na raznolikom tržištu. Maksimalna brzina je preko 80 km/h, a domet je preko 100 km.

Standardno punjenje podržava punjenje do 80% za tri sata. Nudi se u čak 18 kombinacija boja, 3 boje šasije i 6 opcija boja ukrasnih elemenata.

POPULARNI RETRO MODEL 700 CL-X SADA U JOŠ ŠIROJ GAMI

cfmoto eicma 2022

Asortiman privlačnog modela 700 CL-X, koji je već dostupan u Heritage i Sport verziji, u Milano je stigao sa zanimljivom novom ADV verzijom. Motor i dalje ima zapreminu od 693 ccm sa snagom od 75 KS (55 kW), ali se mnogi detalji mijenjaju. ADV verziju karakterišu felgne sa krakovima i gume pogodne za silazak sa asfalta i odlazak u avanturu.

CFMOTO OFF-ROAD KONCEPT: CFORCE X

Ovaj novi CFORCE koncept ATV vozila otkriva prepoznatljive dizajnerske naznake, uključujući prvi pogled na novi dizajn prednjeg dijela za modele koje će u narednim godinama stizati. Čvrsti i zemljani Granite Ridge tonovi po cijeloj karoseriji u mat izgledu u kontrastu s upečatljivom fluorescentnom narandžastom.

cfmoto eicma 2022

Pažnju privlači i zadivljujući izgled sa novim RIDEVISION LED dinamičkim osvjetljenjem, novi dizajn zadnjeg dijela sa visoko pozicioniranim dvocijevnim auspuhom naglašava poseban izgled ovog modela.

cfmoto eicma 2022

Osim dizajna, posjetioci sajma su imali potpuno novi osjećaj performansi i vrhunske sposobnosti, kroz istaknutu inovativnu tehnologiju i progresivnu inteligentnu povezanost između vozača i mašine.

cfmoto eicma 2022

 

NOVITETI SAJMA EICMA 2022

Prikazana je cijela linija ATV/SSV vozila, uključujući potpuno novi ZFORCE 1000 SPORT R i nova generacija CFORCE X4 i CFORCE X5 modela.

S druge strane ponude ATV vozila, zanimljiva novost je CFORCE 110 koji je kompaktan, siguran i savršen za djecu. CFORCE 110 je prvi ATV za mlade sa 110 ccm benzinskim motorom i višelamelnim kvačilom. Ovaj model je namijenjen djeci. Upravljanje sa sigurnošću geo-ograde koja zadržava mlade vozače u određenom području ključni je deo zaštite koju pruža ovaj model.

cfmoto eicma 2022

CFMOTO je prikazao svoje modele sa ogromnom raznolikošću i velikom raznovrsnošću. U bilo kojoj liniji proizvoda, motocikli, terenska vozila ili ZEEHO modela, naša kompanije je prikazala ambiciozan plan za budućnost i da napreduje na međunarodnom nivou. Na osnovu modela koje smo prikazali na EICMA 2022, jasno vidi da ulažemo kontinuirane napore u vozila na benzinski pogon, ali u isto vrijeme odlučenost i ambiciju u pogledu elektrifikacije i strategije inteligentnog upravljanja.

 

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba