cfmoto bosna
CFMOTO MOTO SEZONA 2023. GODINE: SPREMITE SE ZA ADRENALINSKU VOŽNJU MOTOROM PO NAJLJEPŠIM PREDJELIMA BIH!
moto sezona 2023 bosna i hercegovina

MOTO SEZONA 2023. GODINE: SPREMITE SE ZA ADRENALINSKU VOŽNJU MOTOROM PO NAJLJEPŠIM PREDJELIMA BIH!

Moto sezona 2023. godine je započela, što znači da ste već završili sa pripremom svojih dvotočkaša za najbolju životnu avanturu.

Kada govorimo o moto sezoni 2023. godine u Bosni i Hercegovini, ne mislimo na sportske moto trke i događaje. Ovog puta, pod ovim pojmom i terminom, podrazumijevamo (ne)obične vožnje dvotočkaša koje su rezervisane za sve pasionirane motocikliste. U našoj zemlji postoji pregršt predivnih lokacija i destinacija na kojima možete maksimalno uživati tokom vožnje motocikla u sopstvenoj režiji.

U posljednjih nekoliko godina, YouTube kanali posvećeni vožnji motocikala postali su sve popularniji širom svijeta. Bosna, kao zemlja sa bogatom tradicijom i prelijepom prirodom, nije izuzetak. Ljubitelji dvotočkaša u Bosni uspjeli su da stvore svoju jedinstvenu zajednicu na YouTube-u, gdje pomažu jedni drugima, dijele savjete i avanture sa svojih putovanja, dok snimci sa CFMOTO motociklima sve više zauzimaju prostora na toj popularnoj platformi.

Dakle, nisu vam potrebni automobili (a još manje autobusi) kako biste proputovali našu zemlju, ali i region. Zauzmite položaj, spremite se i „dajte gas“, jer na dva točka fenomenalnim stazama možete obići neverovatna mjesta!

BJELOJASICA I NJENE ČARI

Na sȃm pomen bilo koje planine, mnogi bi već u startu odustali od vožnje motorom. Ali, takav slučaj nije sa predivnom Bjelolasici. Ova planina, koja je utočište brojnih divljih životinja, istovremeno je gotovo idealna za svaku avanturu na dva točka!

Netaknuta priroda ove planine, u čijem podnožju se nalazi Vrbas, jeste zaista jedna od najzahvalnijih deonica za vožnju motora. Iako nisu svi putevi u najsjajnijem izdanju, postoje i staze koje su krivudave i potpunosti obnovljene. Bjelolasica jeste čuveno izletište u Bosni i Hercegovini, ali i šire, te bi vožnja motorom po njenim prekrasnim predelima zaista trebala biti na vašoj “moto bucket listi” za ovu godinu.

moto sezona 2023 bosna i hercegovina

DIVLJI KANJONI TARE

Nije svako mjesto u Bosni i Hercegovini samo za ljubitelje planina i šuma; također, postoje i nevjerovatni krajolici koji će vam oduzeti dah poput kanjona rijeke Tare. Ovaj prekrasan i divlji dio prirode jedan je od najljepših kanjona u Europi, a vožnja motorom duž njegovih strmih i zavojitih puteva pruža nevjerojatno iskustvo koje ne biste smjeli propustiti.

Relacija od Foče prema Šćepan Polju nudi vam panoramski pogled na kanjon Tare i otkriva vam sve njegove čari. Putovanje možete nastaviti prema Crnoj Gori ili se vratiti istim putem kako biste još jednom doživjeli ovu nevjerojatnu vožnju.

JADRANSKA MAGISTRALA

Ako ste željni vožnje uz obalu, Jadranska magistrala je prava stvar za vas. Ova čuvena cesta proteže se duž jadranske obale Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, te nudi nevjerojatne poglede na more i otoke. Iako se veći dio magistrale nalazi u Hrvatskoj, i bosansko-hercegovački dio će vam pružiti zadivljujuće iskustvo vožnje.

SREDNJOVJEKOVNI GRADOVI U BOSNI

Kada govorimo o motociklističkim avanturama po Bosni, ne možemo zanemariti kulturno-istorijske znamenitosti koje su rasute širom zemlje. Srednjovjekovni gradovi, poput Visokog, Bobovca, Počitelja, Jajca i Travnika, pružaju uvid u bogatu istoriju naše zemlje. Istražite ove značajne lokalitete na svom dvotočkašu i upotpunite svoju vožnju edukativnim iskustvom.

RUTA ROMANIJA – MANJAČA – KRAJINA – BOSANSKI PETROVAC – BIHAĆ ILI DRVAR

Na ovoj ruti, putovanje započinje prelaskom preko planine Romanija, gdje možete uživati u prirodnim ljepotama i miru. Nastavljate putem preko Manjače, gdje vas čeka Krajina, predivan krajolik koji oduzima dah. Dalje vas put vodi do Bosanskog Petrovca i zatim prema Bihaću ili Drvaru, ovisno o vašem izboru.

moto sezona 2023 bosna i hercegovina

RUTA BOSANSKI PETROVAC – DRVAR PREKO PLANINE OŠTRELJ

Ova ruta vas vodi kroz planinske predjele, preko planine Oštrelj. Tijekom puta možete posjetiti stari Titov voz, koji predstavlja dio povijesti ovog kraja. Put vas dalje vodi do Martin Broda, gdje vas očekuju netaknuta priroda i mnogobrojni vodopadi. U Drvaru, možete posjetiti Titovu pećinu i mnoge druge zanimljivosti iz tog doba. Ruta se dalje proteže prema Hrvatskoj ili Hercegovini.

NACIONALNI PARKOVI BOSNE I HERCEGOVINE

U Bosni i Hercegovini nalazi se nekoliko prekrasnih nacionalnih parkova koji su vrijedni posjeta, poput Sutjeske, Tajana, Kozare i Une. Uživajte u prirodnim ljepotama, istražite raznoliku floru i faunu te upoznajte kulturnu baštinu ovih krajeva.

RUTA BANJA LUKA – KANJON VRBASA – ŠIPOVO – JANJSKE OTOKE – PLANINA KUPRES

Ova ruta vas vodi od Banja Luke, kroz kanjon rijeke Vrbasa, preko Šipova, gdje prolazite pored poznatog izletišta Janjske otoke. Put se nastavlja preko planine Kupres, što vam pruža priliku da doživite nevjerojatne prirodne ljepote ovog kraja.

Kada smo već kod Banja Luke ne propustite i Moto Fest jer Banjaluka ove godine po šesti put otvara vrata za sve ljubitelje dvotočkaša, ali i one željne zabave, druženja i dobrog provoda. Pod ovogodišnjom parolom „old school’s back in town“, Moto klub Stršljen, koji je organizator ovog događaja, od 25. do 27. maja u Banjaluku donosi sjajan festivalski program, mnoštvo sadržaja, dobre energije i pozitivnog stava, koji će u grad na Vrbasu i ovoga puta privući bajkere i posjetioce iz zemlje, regije, ali i svijeta.

RUTA FOČA – GACKO – TREBINJE

Na ovoj ruti, putovanje počinje u Foči i vodi vas preko Gacka do Trebinja. Uživajte u očaravajućim krajolicima, istražite kulturnu bašštinu i otkrijte skrivene dragulje ovih krajeva.

Bilo da ste iskusni motociklista ili tek početnik, Bosna i Hercegovina nudi pregršt mogućnosti za uživanje u vožnji motorom. Pridružite se bosanskoj moto zajednici, planirajte svoje putovanje i ne propustite priliku da otkrijete sve čari ove predivne zemlje na dva točka.

Moto ture kroz Bosnu i Hercegovinu pružaju nevjerojatnu priliku da upoznate ovu zemlju kroz njen predivan krajolik, bogatu povijest i jedinstvenu kulturu. Bilo da ste ljubitelj prirode, povijesti ili avanturista u potrazi za nezaboravnim iskustvima, ove rute nude nešto za svakoga.

moto sezona 2023 bosna i hercegovina

Spisak moto skupova u Bosni i Hercegovini u 2023. godini:

Maj

Moto klub Grad Datum održavanja
Stršljen Banja Luka 25 – 26 – 27 – 28. maj
Silver Wings Brčko 18 – 19 – 20 – 21. maj

Jun

Moto klub Grad Datum održavanja
Duhovi Ljeljenča Bijeljina 2 – 3. jun
Prnjavor 07 Prnjavor 2 – 3 – 4. jun
Pegasus Kucura 2 – 3 – 4. jun
TNT Trebinje Trebinje 9 – 10. jun
Kraljevi Raga Tolisa 10. jun
Čopor Kozarska Dubica

(Međuvođe, Milića gaj)

23 – 24 – 25. jun

Jul

Moto klub Grad Datum održavanja
Il Paradisoo Istočno Sarajevo 14 – 15 – 16. jul
Grizzly Drvar 14 – 15 – 16. jul
Škorpion Laktaši 21 – 22 – 23. jul
Istok Banja Luka 28 – 29 – 30. jul
Taurus Bratunac 28 – 29 – 30. jul

Avgust

Moto klub Grad Datum održavanja
Team Mostar 18 – 19. avgust
Mugger Riders Pivnice 18 – 19 – 20. avgust
Bikers Bugojno Bugojno 18 – 19 – 20. avgust

Septembar, Oktobar

Moto klub Grad Datum održavanja
Tuzla Tuzla (Panonska jezera) 8 – 9 – 10. septembar

 

CFMOTO – POTRAŽITE DVOTOČKAŠ PO VAŠOJ MJERI

Nabrojali smo samo neke od zanimljivih mjesta koja vam mogu biti interesantna za vašu motociklističku avanturu. Moto sezona 2023. godine obuhvaća mnogo više lokaliteta i prelazi granice naše zemlje.

Međutim, da bi vaš motociklistički užitak bio potpun, kao i da bi vaša vožnja bila udobna i događaj za pamćenje, neophodno je da uz sebe imate i kvalitetan dvotočkaš. Kada sportska elegancija sretne praktičnost, funkcionalnost i upotrebljivost, tada nastaju fantastični CFMOTO motocikli!

CFMOTO, kao najbrže rastući brend u Powersport industriji, nudi vam najkvalitetnije i najpouzdanije motocikle za neustrašivu vožnju:

NK 300 ABS – Pripremite se za napredak u svim smjerovima, jer su modeli manje kubikaže sada jači i sigurniji.

SR 300 ABS – Pravi izbor ka ostvarenju svih vaših moto snova!

SR 450 ABS – Novi sportista iz naše game motocikala

MT 650 ABS – Prelazak sa asfalta na mnogo uzbudljiviju i interesantniju podlogu nikada nije bio lakši!

700 CL-X HERITAGE – Za one kojima je vožnja motocikla način života

700 CL-X SPORT – Brz i u retro stilu!

700 CL-X ADVENTURE – Neo-retro avanturista.

800 MT TOURING – Najopremljeniji adventure motocikl u svojoj klasi.

Uz to, kompanija CFMOTO sa svojim podbrendom ZEEHO vrlo brzo donosi vam električni skuter AE8S+ koji će oduševiti sve one koji žele izbjeći gradske gužve, ali i pumpe za točenje goriva!

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba