cfmoto bosna
CFMOTO TESTIRANJE NOVOG MODELA CFMOTO 450NK – NEZABORAVAN DAN NA STAZI ZALUŽANI
cfmoto 450 nk test

TESTIRANJE NOVOG MODELA CFMOTO 450NK – NEZABORAVAN DAN NA STAZI ZALUŽANI

U decembru, tokom jednog iznenađujuće sunčanog i toplog dana neobičnog za to doba godine, naš tim je imao priliku doživjeti nešto posebno na poznatoj stazi Zalužani, u blizini Banjaluke. Bio je to dan kada smo odlučili testirati najnoviji model naše kompanije – CFMOTO 450NK.

Za upravljačem ovog izvanrednog motocikla našli su se naši posebni gosti – Jovan Ristić iz BJBIKERS magazina i Miloš Vucelja, menadžer prodaje u našem salonu u Banjaluci. Marko nije samo menadžer, već i strastveni poznavalac staze Zalužani, gdje već godinama vozi motocikle.

Testiranje CFMOTO 450NK na stazi Zalužani bilo je pravi doživljaj. Jovan i Marko su s vještinom i entuzijazmom upravljali ovim motociklom, demonstrirajući njegove sposobnosti i performanse. Ovo iskustvo nije samo potvrdilo kvalitet našeg novog modela, već je i ponovno potvrdilo zašto je staza Zalužani idealno mjesto za testiranje motocikala.

450NK djeluje opušteno, doslovno vas mami da sjednete i krenete u vožnju. Njegove odlične proporcije su elegantno dopunjene oštrim linijama koje mu daju buntovnički karakter i moderan „nejkid“ izgled koji će privući mnoge vozače.

Model CFMOTO 450NK sadrži dobro poznati agregat iz sportskog modela 450SR. Radi se o rednom dvocilindričnom, vodeno hlađenom agregatu s radnom zapreminom od 449,5 cm³. Ovo je agregat kratkog hoda koji lako dostiže visoke obrtaje, što je dokazano u praksi s modelom 450SR, koji se već natječe na mnogim utrkama. Sistem direktnog ubrizgavanja goriva i regulacija gasa preko sajle su izuzetno dobro implementirani, pružajući ugodan osjećaj tokom vožnje.

Proklizavajuće kvačilo upareno je s šestostepenim mjenjačem čiji su odnosi dobro raspoređeni, omogućavajući da se sva snaga efikasno koristi u bilo kojem trenutku tokom vožnje. Maksimalna deklarisana snaga agregata iznosi 45 KS pri 10.000 o/min, s maksimalnim obrtnim momentom od 39,3 Nm pri 7.750 o/min. Ova informacija o snazi motora će posebno obradovati vozače koji posjeduju A2 kategoriju vozačke dozvole.

cfmoto 450 nk test

Ogibljenje CFMOTO 450NK motocikla se sastoji od KAYABA “Upside-down” viljuške sprijeda, dok je pozadi smješten “monoshock” amortizer sa mogućnošću podešavanja. Zahvaljujući ovom sustavu, vožnja kroz krivine postaje zabavna, motocikl održava putanju i dobro se nosi sa manjim neravninama, dok se tokom cijele vožnje možete osloniti na četvoroklipne J.Juan kočnice. Naprijed se nalazi disk prečnika 320 mm, a pozadi disk od 220 mm.

Dimenzije motocikla, sa dužinom od 1990 mm, obećavaju aerodinamičnost i stabilnost, dok širina od 810 mm omogućava snažno prisustvo na cesti, uz očuvanje agilnosti potrebne za gradske gužve. Visina sjedišta od 1130 mm optimalno je balansirana kako bi pružila udobnost i sigurnost i iskusnim vozačima i onima koji su novi u svijetu motociklizma.

450NK je idealan za dnevne vožnje na posao ili po gradu, ali će vam također pružiti puno zabave tokom putovanja do omiljenih destinacija. Na njemu sjedite uspravno, noge su udobno smještene, težina nije na rukama, i lako se provlači kroz gužvu.

Sve informacije se prikazuju na petoinčnom kolor displeju, s dominantnim brojačem obrtaja i indikatorom trenutne brzine u sredini. Displej je jednostavan i pregledan, a funkcijama se lako pristupa pomoću dugmadi na lijevoj strani upravljača. Motocikl se može bežično povezati s vašim telefonom preko aplikacije CFMOTO RIDE. Sva svjetla, uključujući i pokazivače smjera, opremljena su LED tehnologijom.

cfmoto 450 nk test jovan ristic

T-Box na CFMOTO 450NK omogućava povezivanje motocikla s telefonom, pružajući niz funkcija poput OTA (Over-The-Air) ažuriranja, MotoPlay-a, sigurnosnih funkcija i zaštite od krađe, snimanja rute i pregleda informacija o motociklu u realnom vremenu putem CFMOTO RIDE aplikacije. Dodatna udobnost tokom putovanja osigurana je kroz prisustvo Type-C/Type-A USB priključka za punjenje.

CFMOTO 450NK je opremljen s prednjim kočionim diskom prečnika 320 mm i zadnjim diskom od 220 mm, kao i standardnim ABS-om, što osigurava precizno i kontrolisano kočenje u svakoj situaciji. Sistem kontrole proklizavanja dodatno poboljšava trakciju, dok težina od samo 165 kg čini ovaj motocikl lako upravljivim i idealnim čak i za početnike vozače. Ova kombinacija karakteristika čini 450NK atraktivnim izborom za širok spektar vozača, od iskusnih entuzijasta do onih koji tek ulaze u svijet motociklizma.

cfmoto 450 nk test jovan ristic

Specifikacije CFMOTO 450NK:

 • Agregat: 2 cilindrični, vodom hlađen 4-taktni, DOHC, 8 ventila
 • Zapremina agregata: 449,5 ccm
 • Prečnik i hod klipa: 72 x 55,2 mm
 • Kompresija: 11,5 : 1
 • Snaga: 34,5 kW / 10.000 o/min.
 • Obrtni moment: 39,3 Nm / 7.750 o/min.
 • Prenos: ručni, 6 brzina, proklizavajuće kvačilo, lanac
 • Dužina: 1990 mm
 • Širina: 810 mm
 • Visina: 1130 mm
 • Visina sedišta: 795 mm
 • Težina: 165 kg
 • Ogibljenje: sprijeda „Upside-down“, pozadi „monoshock“
 • Kočioni sistem: sprijeda J. Juan, prečnik diska Ø 320 mm, pozadi Ø 220 mm.
 • Pneumatici: sprijeda 110/70 R17; pozadi 150/60 R17
 • Zapremina rezervoara: 14 L

Za nas u CFMOTO kompaniji, događaji poput testiranja CFMOTO 450NK predstavljaju priliku da se povežemo sa našom zajednicom i strastvenim ljubiteljima motocikala. Zahvalni smo Jovanu i Marku što su bili dio ovog uzbudljivog dana i što su svojim iskustvom doprinijeli uspjehu testiranja CFMOTO 450NK. Očekujemo još mnogo takvih događaja i radujemo se budućim testovima na stazi Zalužani.

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba