cfmoto bosna
CFMOTO Globalna prezentacija CFMOTO 450MT na Filipinima
cf moto 450mt

Globalna prezentacija CFMOTO 450MT na Filipinima

CMOTO 450MT započeo je svoje putovanje u srca mnogih entuzijasta avanturističkog jahanja spektakularnim globalnim lansiranjem na Filipinima.

Fantastični CFMOTO 450MT predstavljen je svjetskim medijima na očaravajućem ostrvu El Nido na Filipinima, koje je bilo savršeno mjesto za predstavljanje ovog novog modela i segmenta u našoj ponudi. Biser Filipina, El Nido, koji je daleko od civilizacije, očarao nas je svojom netaknutom prirodom, ljubaznim mještanima i ukusnom hranom. Ovdje nema prestižnih i poznatih hotelskih lanaca, sve je vrlo jednostavno i opušteno, bez turističke buke, što je bilo idealno za testiranje novog 450MT.

cf moto 450 mt

U našem timu koji je krenuo na ovu prelepu destinaciju bila su i dva poznata avanturista, Daniel Girizd na Instagramu zvani @_stavro i Miloš Dišković @baltrekk, koji su imali čast da među prvima provozaju 450MT kroz avanturu park na otoku, gdje je svaki zavoj otkrivao spektakularan krajolik i testirao terenske sposobnosti ovog impresivnog pridošlice.

cf moto 450mt

Od šumovitih staza do pješčanih plaža, CFMOTO 450MT se pokazao kao savršen spoj tehnologije, performansi i dizajna i idealan je za avanturiste koji traže nove izazove. Ali idemo redom.

CFMOTO 450MT doživio je svoje prvo predstavljanje pod svjetlima EICMA sajma u Milanu, krajem 2023. godine, a 21. marta 2024. godine predstavljen je pred više od 150 članova medija, gostiju i distributera na svom globalnom prezentacija na ostrvu El Nido na Filipinima.

cf moto 450

Idelani tereni za testiranje 450MT

Živopisno filipinsko ostrvo bilo je idealna lokacija, ispresecano zemljanim putevima, šljunkovitim stazama i peščanim plažama koje su demonstrirali performanse 450MT kao motocikla koji nadilazi granice običnog motociklizma. Kao što je Neil Yang rekao u svom uvodnom obraćanju, iako se motocikl u početku pojavio pred velikom publikom koja je hrlila na EICMA sajam, u El Nidu se osjetilo veliko uzbuđenje kada su vozači prvi put okrenuli gas do kraja i krenuli dalje. putevima ovog predivnog ostrva.

cf moto 450

Markus Ferch (CFMOTO potpredsjednik prodaje u Europi) i Carles Solsona (CFMOTO direktor dizajna) predvodili su prezentaciju 450MT i govorili o tome kako će ovaj bicikl redefinirati performanse i očekivanja na tržištu avanturističkih bicikala srednje klase. Također su govorili o CFMOTO-u kao najbrže rastućem brendu u industriji powersport-a.

cf moto 450 mt

“Mi smo jedan od najbrže rastućih brendova u industriji powersport-a,” rekao je gospodin Ferch. “Naš portfelj se dramatično poboljšao, a većina zasluga pripada našoj odlučnosti i viziji.” Sve ove godine bili smo posvećeni tome da postanemo globalni premium brend u industriji powersport-a. Slijedimo jasnu strategiju globalizacije, elektrifikacije i povezivanja kako bismo to postigli.”

MT, ili ‘Multifunctional Touring’ motocikl, je naš brend za ponudu motocikala za avanturu,” dodao je gospodin Solsona. „450MT je naš prvi avanturistički motocikl srednje klase sa jakim terenskim sposobnostima. Lagan, izdržljiv i atraktivan; ovaj motocikl je besprijekorna kombinacija atraktivnog dizajna s najmodernijom tehnologijom. Od lansiranja 650MT, našeg prvog MT motocikla 2016. godine, serija MT je dobro prihvaćena na tržištu, tako da ćemo nastaviti da širimo ovu seriju i stvaramo još avantura za naše korisnike širom svijeta.”

cf moto 450 mt

Dan pun uzbudljive vožnje

Prije 100 km duge vožnje koja je čekala vozače na ostrvu El Nido, svi su bili željni da saznaju kako se 450MT ponaša u off-road vožnji i da osete njegove odlične performanse.

Otprilike polovina rute bila je off-road i u potpunosti se bavila avanturističkim motociklističkim elementom: staze od mangrova, planinski prijevoji, mnoge plaže i izazovni tereni, plus dosta promjena nadmorske visine. Grupa je prošla popularna mesta kao što su plaža Dooley i severni vrh ostrva Ligad, kao i CFMOTO AVANTURA PARK (E-Bahay Nature Adventure Park) sa uvrnutim i prašnjavim stazama kako bi testirala terensku snagu 450MT i potvrdila da je ovo model se može nositi sa najzahtjevnijim izazovima sa svojim nemilosrdnim sposobnostima.

cf moto 450

450MT je savršena ‘početna tačka’ za bicikliste koji žele više od samog motocikla. Namijenjen je onima koji žele ući u svijet motocikala i treba im lagan, okretan i pristupačan motocikl za gradsku vožnju ili vožnju do udaljene destinacije ili iskusnim avanturistima koji preferiraju lakši, zabavniji i upravljiviji motocikl, jer će 450MT svestranost zadovoljiti čak i najteže zahtjeve.

cf moto 450

Pogonski agregat od 449 ccm je paralelni dvostruki, tekućinom hlađeni DOHC sa radilicom od 270°, koja isporučuje 44 KS i 44 Nm obrtnog momenta pri 8500 o/min, i postavljena je za zahtjevnu vožnju van puta. Osjećaj vrhunske snage posebno je koristan pri srednjim brzinama, što se postiže modifikacijama bregastog vratila, ugla paljenja i usisno-izduvnog sistema dok ga kontroliše BOSCH EFI. Dvostruka balansna osovina pruža minimalne vibracije kroz ovaj pogonski sklop koji reaguje.

Okvir rešetke ima idealnu konstrukciju, snagu i geometriju za osvajanje svih vrsta terena. Kompaktne dimenzije motocikla, dužine 2210, širine 870 i visine od 1380 do 1430 milimetara u cjelini pomažu u agilnosti sa suhom težinom od 175 kg. Podesivi KYB ovjes (41 mm teleskopske viljuške, multilink zadnji amortizer, 200 mm hoda) je pouzdan dio ovog bicikla za sve vremenske uvjete.

cf moto 450

450MT se savršeno snalazi na asfaltu, ali u isto vrijeme pruža odlično iskustvo vožnje kada vozač stoji na njemu i želi u potpunosti iskoristiti razmak od tla od 220 mm. Visina jednodelnog sedišta od 820mm može se podesiti do 800mm (takođe sa opcijom sedišta kao dodatna oprema za visinu od 850/870mm). Gume su na žičanim felgama, 21″ sprijeda i 18″ pozadi, koje će apsorbirati svaki udar. Podesivo vjetrobransko staklo u stilu Rally-a štiti vozača, ali i TFT ekran u boji koji pokazuje da li je BOSCH dvokanalni ABS uključen ili ne (moguće je isključiti stražnji sistem kako biste svom biciklu pružili puno zabave na terenu ). BOSCH sistem kontrole proklizavanja je još jedna napredna karakteristika kada uslovi zahtevaju odmereniji pristup volanu. Veliki hladnjak, sklopivi retrovizori i obilni štitnici za ruke odmah ukazuju da se radi o motociklima offroad karaktera.

cf 450 mt

Dizajnerski aspekt 450 MT ne prestaje sa elegantnim bojama i atraktivnom grafikom. Svaki dio tijela naglašava njegovu avanturističku prirodu. 450MT vas neće iznevjeriti bez obzira na okolnosti. Moderna inovativna tehnologija dolazi kroz besplatnu aplikaciju CFMOTO RIDE koja pulsira kroz analizu sistema bilo kada, bilo gdje, kilometraža, ubrzanje, skretanje. podsjetnici, OTA ažuriranja i još mnogo toga su dostupni sa samo nekoliko poteza.

Motocikl koji je redefinirao standarde u srednjoj ADV klasi

Nakon povratka sa vožnje oko El Nida, naš vozač je bio posebno hvaljen za rukovanje i postavke 450MT, kao i za upravljanje biciklom i lakoću manevrisanja po kamenitom terenu, pa čak i kroz uska korita potoka!

cf moto 450 mt

Lansiranje modela 450MT na ostrvu El Nido pokazalo je da je upravo ovo filipinsko ostrvo pogodna lokacija za ovaj adv motocikl, koji je upravo ovdje pred svjetskom javnosti pokazao svoju izuzetnu sposobnost i na najtežim terenima. CFMOTO 450MT je motocikl koji će se najbolje ponašati bez obzira da li vozač želi krstariti s njim, istraživati ​​ili se samo voziti na posao. CFMOTO je predstavio vrhunac tehnologije i sa sigurnošću se može reći da je prava zvijer u srednjoj klasi motocikala koji se izuzetno dobro pokazao u svom prirodnom okruženju, ali i, što je jednako važno, model koji izaziva emocije.

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba