cfmoto bosna
UTV vozila Najbolja UTV vozila – Za najluđu adrenalinsku vožnju
najbolja UTV vozila CFMOTO 1

Najbolja UTV vozila – Za najluđu adrenalinsku vožnju

Najbolja UTV vozila omogućiće vam da terensku vožnju podignite na višu lestvicu. Zavrtite svijet oko sebe nezaboravnom vožnjom u najmoćnijem terencu.

Pored neprevaziđenih kvadova, ubjedljivo najpopularniji terenski četvorotkočkaši, koji probijaju sve granice vožnje, svakako su UTV vozila. Bez obzira da li želite opuštenu vožnju gradskim asfaltom ili uzbudljivo istraživanje po najtežim terenima, krstarenje ovim vozilom uvijek je avantura za sebe. Skraćenica UTV označava Utility Terrain Vehicle ili Utility Task Vehicle. U pitanju su, dakle, snažna terenska vozila koja se mogu koristiti za specijalizovane funkcije, za rekreaciju, ali i za trke.

Ova vozila su malo veća u odnosu na kvadove, ali zanimljivo je da su istovremeno veoma lagana za upravljanje. U njima može sedjeti više putnika, a ne samo vozač. U velikom broju slučajeva UTV vozila su se pokazala kao idealno rješenje za vuču i izvlačenje na onim mjestima gdje je, praktično, nemoguće koristiti kamion ili drugo vučno vozilo.

Međutim, da biste imali kompletan doživljaj prilikom vožnje ovim bezbjednim četvorotočkašima, onda su samo najtraženija i najbolja UTV vozila vaš jedini i pravi izbor.

Najbolja UTV vozila – Razlika između ovih i ATV vozila

Ponekad rekreativni vozači entuzijasti dolaze u dilemu – da li kupiti ATV ili UTV vozilo? Naime, ATV vozila su dizajnirana za ljubitelje vožnje po blatnjavim i teško pristupačnim terenima. Avanturistima je bitno da imaju agilno vozilo kojim mogu da osvoje i najzahtjevnije terene za vožnju. Ostali vozači, kojima je bitna svestranost i komfor, vrlo rado biraju UTV vozilo.

najbolja UTV vozila CFMOTO 2

 

Zato vam ukazujemo na najosnovnije razlike između ATV i UTV vozila.

 1. ATV vozila su manji četvorotočkaši u odnosu na UTV vozila. ATV vozila su uglavnom dizajnirana za jednog vozača, dok u UTV vozilima mogu stati od 2 do 4 osobe.
 2. ATV vozila se uglavnom koriste za rekreativne vožnje i sportske trke, dok su UTV vozila dizajnirana za teže terene, vuču i izvršenje više specijalizovanih zadataka.
 3. Za razliku od ATV vozila, zbog svojih većih dimenzija, UTV vozila imaju i više prostora za pakovanje dodatne opreme.
 4. ATV vozila imaju tri ili četiri točka, dok UTV vozila imaju samo četiri točka.
 5. Upravljanje ATV vozilom vrši se putem upravljača (guvernale/ručnog sistema – sličnog onome kao kod motocikala), dok se kod UTV vozila koristi volan kao kod automobila.
 6. ATV vozila kao sjedište koriste sjedlo, te vozaču noge idu sa strane (kao kod bicikle ili motocikla), dok UTV vozilo koristi klasično sjedište kao u regularnom automobilu.
 7. UTV vozila su uglavnom brža od ATV vozila.
 8. ATV vozila su otvoreni četvorotočkaši i nemaju kabinu, dok za UTV vozila nije neuobičajeno da imaju kabinu ili krov.

U čemu se sastoje prednosti UTV vozila?

Logika je je vrlo jednostavna – najbolja UTV vozila pružaju i najbolje pogodnosti i mogućnosti za uživanje u vožnji. Ovi neprevaziđeni terenci, sa svim svojim specifikacijama, nude beskonačno mnogo uzbuđenja. Bez obzira da li je u pitanju rekreativna vožnja, vožnja po strmim i neravnim podlogama ili nesvakidašnja sposobnost vučenja, UTV vozila su odličan izbor za sve one kojima je potrebna jaka, čvrsta i stabilna vožnja.

Dakle, prva i osnovna prednost UTV vozila sastoji se u njihovoj svestranosti. Drugo, UTV vozila su veoma udobna vozila. Veliki broj ljubitelja terenske vožnje saglasan je u ocjeni da su UTV vozila mnogo komfornija u odnosu na obilkovana sjedišta, kao kod kvadova. Treće, UTV vozila su, iako prilagođena za najteže terene i vremenske okolnosti, veoma sigurna vozila. Sjedišta su opremljena sigurnosnim pojasom, dok je većina ovih četvorotočkaša opremljena zaštitnom kabinom i krovom.

Takođe, postoje modeli koji imaju vjetrobranska stakla, čime se spriječava izloženost putnika nepovoljnim vremenskim okolnostima. Ne treba zaboraviti da je jedna od glavnih prednosti UTV vozila mogućnost da prevozi više osoba, što znači da se vožnja UTV-om može pretvoriti u pravu porodičnu avanturu.

Koja su najbolja UTV vozila?

Postoji više različitih modela UTV vozila. Izbor modela UTV terenca zavisi isključivo od preferencija vozača. Međutim, predstavićemo vam TOP 3 najbolja UTV vozila koja su kreirana za avanturu bez granica.

najbolja UTV vozila CFMOTO 3

 

Svi oni dolaze iz serije UFORCE vozila – porodice četvorotkočkaša u čijim genima je upisana moćna vožnja za svaku priliku.

 • UFORCE 1000 EPS. Gabaritnija vrsta UTV vozila u kojem mogu stati tri putnika, dok kargo prostor prima euro paletu sa povećanom nosivosti. U prednjem dijelu karoserije postoji mogućnost da se doda kuka. Moćni agregat od 1000 kubnih centimetara, uz dvocilindrični četvorotaktni motor, čini da se ovo vozilo probija i po najtežim terenima. “Lovac” čije terenske sposobnosti nisu zaboravljene!
 • UFORCE 800. Model UTV vozila koji će vas uvijek “terati” da ga vozite, bez obzira na kvalitet podloge. Trava, kamenje, gusto rastinje, šljunak, pijesak – za njega nema prepreka. Ludačka snaga ovog UTV vozila, koju omogućava dvocilindrični četvorotaktni motor, pruža osjećaj nesmetane i pouzdane vožnje. Dovoljno je da ga opremite kabinom, gusjenicama i imaćete najpouzdanijeg saputnika na svakom putovanju.
 • UFORCE 550. Sa ovim UTV vozilom definitivno nema greške. Zbog svoje nenadmašno velike snage, multifunkcionalnosti i savršenim mogućnostima za besprijekorno upravljanje, ovaj četvorotočkaš postaje izbor broj jedan za mnoge ljubitelje terenske vožnje. Sa svojim agregatom od 550 kubnih centimetara, jednocilindričnim četvorotaktnim motorom i vodenim hlađenjem, osvajaćete i neosvojiva prostranstva.

CFMOTO – Najkvalitetnija terenska vozila na jednom mjestu

Preostala je još samo jedna, ali najbitnija stvar – gdje pronaći vrhunske UTV četvorotočkaše? Ukoliko želite da kupite najbolja UTV vozila sa bezvremenskom klasom, onda je jedino rješenje za vas CFMOTO. Sa tradicijom dužom od trideset godina i u saradnji sa više od 1.500 dobavljača, CFMOTO tim razvija, dizajnira, proizvodi i plasira najpouzdanija i najkvalitetnija vozila svjetske klase. U ova vozila, između ostalog, spadaju ATV vozila, UTV vozila, SSV vozila, motocikli i skuteri.

Takođe, kod nas možete pronaći i najbezbjedniju opremu za sva navedena vozila. Upravo zato, CFMOTO postao je najprepoznatljiviji i najprodavaniji brend na svjetskom tržištu. Unaprijeđena tehnologija, konstantne inovacije, kao i fokusiranost na kvalitet vozila i zadovoljstvo klijenata – to su osnovni ciljevi i zadaci CFMOTO-a. Sa resursima naprednog istraživanja, korisnici CFMOTO vozila imaju priliku da dožive nove nivoe uzbuđenja u vožnji.

Posjetite nas ili stupite u kontakt sa nama odmah i pronađite svoj četvorotočkaš ili dvotočkaš iz snova. CFMOTO – doživite više.

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba