cfmoto bosna
CFMOTO PREDSTAVLJEN JE NOVI TIM ZA MOTO3 GP U SEZONI 2022
cfmoto moto 3 gp

PREDSTAVLJEN JE NOVI TIM ZA MOTO3 GP U SEZONI 2022

„WELCOME NEW COLOURS TO THE GRID“  je naslov prezentacije tima Florian Prüstel koji je danas zvanično započeo novu Moto3™ sezonu u 2022. godini. Kao što znate pripreme za učešće u ovom šampionatu započete su mnogo ranije i juče je na čuvenoj stazi Sachsenring zvanično predstavio ekipu i motocikl sa kojim će ove godine nastupati u Moto3 šampionatu.

Nažalost, kao i prošle godine, i ove godine zbog pandemije korona virusa, fanovi CFMOTO i Florian Prüstel tima nisu mogli da prisustvuju uživo predstavljanju ekipe za sezonu 2022. Direktan prenos je bio na društvenim mrežama i privukao je veliku pažnju na svim platformama.

Mnogo toga se promjenilo u saksonskom trkačkom timu u poslednjih nekoliko mjeseci. Najveća promjena je ta što je za 2022. godine tim promjenio status iz privatnog u zvanični fabrički tim CFMOTO. Ovoj prezentaciji je prisustvovao naš potpredsjednik prodaje za evropsko tržište Markus Ferch.

CFMOTO ponovo pomjera granice jer je postao prvi brend iz Kine koji je uzeo učešće na svjetskom šampionatu. To nije prvi put da na taj način pomijera granice jer je 2013. godine bio prvi kineski proizvođač čiji je motocikl završio čuvenu trku Isle Of Man TT , kada je osvojio fantastično četvrto mjesto dok mu je treća pozicija izmakla za manje od sekunde zaostatka. Sa već stečenim trakačkim iskustvom spremni smo za sledeći veliki korak ulazak u Moto3™ šampionat.

Za menadžerski tim Florian Prüstel-a, 2021. je bila jedna od najtežih sezona od osnivanja trkačkog tima, ali kako su rekli raduju se predstojećoj sezoni od koje imaju puno očekivanja i srećni su i ponosni što sarađuje sa međunarodnim i moćnim brendom kao što je naš CFMOTO.

Novi tim, CFMOTO Racing PruestelGP, počeće ovu sezonu sa timom španskih vozača. Za CFMOTO će voziti Xavier Artigas #43 i Carlos Tatay #99, dva iskusna vozača koja su prošle sezone pokazala veliki potencijal. Xavier Artigas je prošle sezone vozio za Leopard ekipu i na poslednjoj trci u sezoni zabilježio je pobjedu, a tokom sezone je redovno završavao među 10 najbržih vozača. Carlos Tatay je na nekoliko trka završavao među prvih deset vozača, tako da slobodno možemo reći da smo u naš CFMOTO tim doveli kvalitetne i talentovane vozače.

Direktor Prüstel ekipe biće Tom Lüthi, bivši šampion u kategoriji do 125 cm i vicešampion Moto2 kategorije koji je trkačku karijeru završio na kraju prošle godine kao višestruki Moto2 vicešampion i GP vozač. Poznato je da je on bio i mentor i trener čuvenom Jason Dupasquier-u.

Sa Massimo Capann-om u ulozi tehničkog direktora, popunjena je još jedna važna ključna pozicija. Sa sobom donosi mnogo iskustva i već je iznjedrio mnoge svijetske šampione u Moto3™ klasi.

Naš tim će uskoro otputovati u Španiju na prve testove pre nego što krene start Moto3™ sezone 2022. sa prvom trkom u Kataru početkom marta.

Florian Prüstel I Managing DirectorFLORIAN PRÜSTEL I GENERALNI DIREKTOR

„Očekujemo mnogo, to je sigurno. Želimo da uvedemo CFMOTO kao brend u svijetski šampionat. I to će se desiti uz sportske rezultate naših vozača. Takođe imamo veliku podršku kineskih navijača i naravno da se nadamo da ćemo nastaviti uspješno da sarađujemo sa CFMOTO u budućnosti.”

 

 

 

 

 

 

 

artigas#43 XAVIER ARTIGAS

„Prošle godine sam naučio mnogo, a ove godine sam spremniji nego ikada da budem prvi na svakoj trci. Naravno, prelazak u CFMOTO je nešto čemu sam morao da se prilagodim i još uvek radim na tome, ali atmosfera u timu je veoma dobra i motiviše me da vozim punim gasom do vrha za CFMOTO.”

 

 

 

 

 

 

 

#99 CARLOS TATAY

„Sačekaćemo prve testove u Španiji, a onda ćemo odlučiti o ciljevima za sezonu. Napredovao sam prošle godine sa svakom trkom, svakim krugom i veoma sam zadovoljan sa novim timom. Radujem se startu sezone i osjećam se spremnim.”

 

 

 

 

 

 

 

markus ferch cfmotoMARKUS FERCH I CFMOTO POTPREDSEDNIK PRODAJE

„Ovo je takođe veliki korak za nas kao kompaniju da proširimo naše aktivnosti u moto trkama. Ovo je odličan početak za dalju suradnju i radujemo se snažnom prisustvu vozača i brenda kako u medijima tako i naravno na stazi.”

 

 

 

 

 

 

 

cfmoto moto 3 gp cfmoto moto 3 gp cfmoto moto 3 gp cfmoto moto 3 gp cfmoto moto 3 gp cfmoto moto 3 gp cfmoto moto 3 gp cfmoto moto 3 gp

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba