cfmoto bosna
CFMOTO PUT U KINU: CFMOTO DAN 2023 I POSJETA NAŠOJ FABRICI
cfmoto day 2023 kina

PUT U KINU: CFMOTO DAN 2023 I POSJETA NAŠOJ FABRICI

Kada magija dalekog istoka i pulsirajući adrenalin svijeta dvotočkaša postanu jedno, rezultat je iskustvo koje ostaje zauvijek urezano u sjećanju. Naše putovanje je krenulo iz Beograda preko sjajnog Dubaija do Guangžoua, grada gdje se nalazi centrala CFMOTO kompanije. Naša misija je bila posjetiti događaj nakon trogodišnje pauze izazvane COVID-19 pandemijom, CFMOTO DAN 2023. Fanovi, gosti svih uzrasta, partneri i mediji su na stazi Džodžu prisustvovali otvaranju ovog fantastičnog dana, paradi, vožnji na trkačkoj stazi, off-road vožnji, prezentaciji najnovijih modela, živom muzičkom nastupu na otvorenom, večernjim DJ setovima, aktivnostima poput simulatora i takmičenja, kao i savjetima i časovima o vožnji.

Sljedećeg dana posjetili smo centralu CFMOTO fabrike i uvjerili se u proizvodne kapacitete i inovativnu tehnologiju koju koristi naša kompanija u proizvodnji CFMOTO modela.

cfmoto day 2023 kina

Na CFMOTO DANU prisustvovalo je više od 2.000 gostiju, kako iz Kine, tako i iz raznih dijelova svijeta koji su imali priliku da uživaju u bogatom programu ali i u vrhunskim gastronomskim specijalitetima kineske kuhinje te na kraju večeri dodjeli nagrada nasumično odabranih fanova iz publike i sjajnom koncertu.

CFMOTO DAN 2023 – DOGAĐAJ ZA SJEĆANJE

Dolazak u grad Džodžu obilježila je uzavrela atmosfera na istoimenoj certificiranoj međunarodnoj trkačkoj stazi. Kad pomislimo na otvaranja velikih događaja, često zamislimo spektakularne svjetlosne efekte, muziku koja pulsira kroz tijelo i, naravno, prizor koji oduzima dah. Međutim, ništa nije moglo da nas pripremi za grandiozno otvaranje kojim je CFMOTO DAN 2023 počeo.

cfmoto day 2023 kina

Na samom ulazu u trkačku stazu u Džodžu, dočekao nas je monumentalni luk, ukrašen simbolima CFMOTO brenda. Zvučnici su emitirali muziku koja je najavljivala nešto veliko. Publika je popunila svako mjesto na stazi, a atmosfera je bila ispunjena iščekivanjem.

Kada je ceremonija otvaranja počela, na centralnoj bini se pojavila spektakularna izvedba s plesačima, artistima i digitalnim vizualizacijama koje su pričale priču o razvoju CFMOTO-a, od njegovih skromnih početaka do današnje pozicije kao globalnog lidera u industriji motocikala i ATV vozila.

cfmoto day 2023 kina

A onda je stigao trenutak koji će svima ostati u sjećanju – impozantna parada preko 1.000 CFMOTO motocikala svih modela. Poput vojske iz ere moderne tehnologije, motocikli su se nizali jedan za drugim, svaki sa svojom jedinstvenom pričom i karakterom. Od elegantnih i sportskih modela do robusnih adventure i touring motocikala, svaki motocikl je predstavljao dio impresivne povijesti i budućnosti CFMOTO-a.

cfmoto day 2023 kina

Zvuk hiljade motora u sinhronizovanoj harmoniji bio je toliko snažan da je gotovo vibrirao zrak oko nas. Posjetitelji su sa oduševljenjem promatrali ovaj impresivan ples mašina dok su vozači pozdravljali gomilu s ponosom i entuzijazmom.

cfmoto day 2023 kina

Svečanost na Džodžu stazi je nastavljena s najavama novih modela. Tokom svečanog otvaranja, CFMOTO je otkrio tri nova člana porodice motocikala. Prvi “debitant” bio je 150SC iz novokreirane SC serije skutera gdje se praktične potrebe za transportom susreću s idealnom upotrebom za slobodno vrijeme, sve s veselim imidžom. Najzanimljivije karakteristike ovog skutera uključuju snažne performanse, malu potrošnju goriva i veliki prostor za skladištenje sitnica i opreme.

cfmoto day 2023 kina

Na događaju CFMOTO DAY 2023 predstavljena su dva konceptualna modela koji su izazvali oduševljenje među publikom koja je imala priliku da prva vidi ova dva motocikla i da čuje njihov zvuk pri visokim obrtajima.

Agresivni četverocilindrični 500SR i snažni trosilindrični 675SR definitivno će izazvati udar adrenalina već na prvi pogled. Dizajnirani da pruže vrhunske performanse pri visokim obrtajima, ovi motocikli će nesumnjivo ostaviti ljubitelje motociklizma bez daha.

cfmoto day 2023 kina

500SR je motocikl koji je kreiran s jasnom svrhom i predstavlja čist izraz sportskog duha linije “SR”. Četverocilindrični agregat (s brojnim inovacijama kao što je novi Ramov vazdušni usis) razvijen je u tajnosti od strane razvojnog odsjeka CFMOTO prije 3 godine. 500SR koristi najnovije tehnologije kao što su kovani aluminijumski klipovi, spojnice s vijcima za zatezanje i radilica s malom inercijom. Prema specifikacijama, 500SR može lako dostići brzinu od preko 230 km/h. Ovo je definitivno četverocilindrična sportska mašina premium klase koju je originalno razvila naša fabrika.

cfmoto day 2023 kina

Njegov jači brat, 675SR, dizajniran je oko novog CFMOTO koncepta s tri cilindra koji zadovoljava najviše standarde i inženjerske procese. Monstruozna snaga koja se prenosi na zadnji točak prati niz drugih vrhunskih performansi kada je riječ o kočnicama, šasiji, opremi, dizajnu i svim aspektima potrebnim za adrenalinsku vožnju, bilo na cesti ili trkačkoj stazi.

Kao što smo već navikli od naših modela, i ova dva će sigurno postaviti nove standarde u svijetu motociklizma i privući pažnju gdje god se pojave.

cfmoto day 2023 kina

Dok su se motocikli povlačili s trake, nebo iznad nas je osvijetljeno vatrometom, označavajući zvanični početak CFMOTO DAY 2023. Sve je bilo savršeno orkestrirano, stvarajući trenutke koje će svaki prisutni pamtiti zauvijek.

VOŽNJA CFMOTO MOTOCIKLA NA TRKAČKOJ STAZI

Kako je jutro prolazilo, osunčana trkačka staza u Džodžuu postajala je sve živopisnija. Nije bilo samo o impresivnom otvaranju ili defileu motocikala koji je privlačio pažnju. Posebna atrakcija koja je izazvala pravu senzaciju među posjetiocima bila je prilika da isprobaju najnovije modele CFMOTO motocikala na certificiranoj trkačkoj stazi.

cfmoto day 2023 kina

Još od ranih jutarnjih sati, dugačak red ljudi, od entuzijasta i profesionalaca do onih koji su tek počinjali svoju motociklističku avanturu, strpljivo je čekao svoj trenutak. Grupice ljudi su razmjenjivale priče o svojim vozačkim iskustvima, dok su drugi uzbuđeno proučavali tehničke specifikacije modela koje su željeli testirati.

cfmoto day 2023 kina

Osoblje CFMOTO-a bilo je vrlo organizirano, obučavajući vozače o sigurnosnim procedurama, karakteristikama pojedinih modela i dajući savjete kako najbolje iskoristiti svoje vrijeme na stazi. Motocikli su bili izloženi u redovima na stazi čekajući da se pokažu u punom sjaju.

Kada bi neko došao na red, osmijeh na licu i sjaj u očima govorili su više od riječi. Osjećaj kada se nađete za volanom vrhunskog motocikla, na profesionalnoj trkačkoj stazi, gdje možete osjetiti pravu snagu i okretnost mašine, nešto je što se ne može opisati, već mora doživjeti.

cfmoto day 2023 kina 450sr

Svako vozačko iskustvo trajalo je nekoliko krugova, ali za mnoge posjetitelje, tih nekoliko minuta bilo je vrhunac dana. Uzbuđeni i zadovoljni, vozači su se vraćali u red kako bi dijelili svoje impresije, a mnogi su se čak vraćali na kraj reda, ne mogavši se zasititi adrenalinske vožnje.

cfmoto day 2023 kina

Ova prilika nije bila samo odličan marketinški potez za CFMOTO, već je predstavljala i odavanje priznanja vozačkoj zajednici, dajući im šansu da dožive svaku krivinu, svaki zvuk i svaku emociju vožnje u kontroliranom, ali uzbuđujućem okruženju.

cfmoto day 2023 kina

CFMOTO je pokrenuo CFMOTO Talent Trophy koji počinje ovog oktobra. Cilj je omogućiti mladim kineskim vozačima prelazak na evropske serije s CFMOTO motociklima i težnju prema najvišem nivou trkačkog prvenstva MotoGP svijeta.

talent trophy cfmoto

ZABAVA I ADRENALIN NA SVAKOM KORAKU

Na platou ispred trkačke staze bili su izloženi svi modeli CFMOTO motocikala i ZEEHO električnih skutera ali i dio za zabavu posjetilaca ovog nevjerojatnog događaja.

cfmoto day 2023 kina

Impresivan prizor ZEEHO električnih skutera pokazao je da je CFMOTO uspješno zakoračio u svijet ekološki svjesnih vozila, prateći globalne trendove sa svojim podbrandom.

cfmoto day 2023 kina

No, prava zvijezda dana bila je premijera SSV modela ZFORCE 1000, dizajniranog za četiri putnika, sa svojim impozantnim izgledom i tehničkim karakteristikama, koji je odmah privukao pažnju novinara i posjetitelja. Njegova robustna konstrukcija i vrhunske performanse predstavljaju kombinaciju snage i stila.

cfmoto day 2023 kina

Kao dio CFMOTO DAY 2023 događanja, napravljena je posebna staza za najmlađe vozače da slobodno i s osmijehom voze naše modele namijenjene djeci CFORCE110, EV110 kao i CX-5E.

cfmoto day 2023 kina

Gymkhana je specifičan oblik vožnje motociklom koji kombinira preciznost, brzinu i vještinu. U okviru CFMOTO DAY 2023 događanja, Gymkhana nastup je privukao veliku pažnju posjetilaca, pružajući im priliku da budu svjedoci nevjerovatnih vještina i manevrisanja vozača.

Staza za Gymkhana je osmišljena tako da vozačima nudi niz izazova – od uskih zavoja, iznenadnih prepreka do kratkih sprinteva. Na ovom događaju, vozači su imali šansu da pokažu svoje sposobnosti u kontrolisanju 450NK motocikla pod različitim uvjetima, dok su prolazili kroz zavojite dijelove staze, izvodili brze promjene smjera i navigirali kroz složene dijelove prepune prepreka.

cfmoto day 2023 kina

Posebno impresivan segment Gymkhana nastupa na CFMOTO DAY-u bio je takmičarski duh vozača. Svaki učesnik je nastojao postaviti najbrže vrijeme, dok je istovremeno pokazivao impresivnu kontrolu nad svojim motociklom. Ponekad je to značilo da vozači moraju izvesti brze okrete na licu mjesta, dok su u drugim trenucima izvodili složene manevre kako bi svladali prepreke.

cfmoto day 2023 kina

U srcu prostranog otvorenog prostora, odvijala se zvučna i vizualna simfonija na čarobnom stunt show-u. Prvi na scenu su izašli CFMOTO 800MT i 800NK motocikli, dva ponosa naše kompanije poznata po svojoj svestranosti i performansama.

cfmoto day 2023 kina

800MT sa svojim avanturističkim karakterom, činio se kao da lebdi iznad tla, brzo skrećući, izvodeći zadivljujuće skokove i trkačke manevre. S druge strane, 800NK, sa svojim sportskim izgledom, demonstrira agilnost i snagu, izvodeći precizne figure poput burnouta, wheeliesa i stoppiesa.

cfmoto day 2023 kina

Ali stunt show ne bi bio kompletan bez nečeg posebnog. Na scenu je stupio i Zeeho AE8S+ skuter. Elegantan i moderno dizajniran, skuter se kretao s lakoćom, demonstrirajući svoje električne performanse.

cfmoto day 2023 kina

Skakanje s rampe, driftanje i izvođenje okreta na zadnjem točku, AE8S+ pokazuje da električna vozila nisu samo ekološki prihvatljiva, već i sposobna za dinamične i uzbudljive manevre.

cfmoto day 2023 kina

Pljesak i uzvici divljenja koji su se čuli sa svih strana bili su samo dokaz da ovo nije samo prikaz vještina i performansi, već i manifestacija strasti i posvećenosti CFMOTO brendu.

cfmoto day 2023 kina

Velika gužva je nastala i kod MOTO3 GP simulatora. Simulator je omogućio posjetiocima da dožive uzbuđenje vožnje na MOTO3 trkačkoj stazi. S vrhunskom grafikom i realističnim upravljačkim mehanizmima, vozači su mogli osjetiti svaki zavoj, skok i ubrzanje, kao da su zaista na trci. Ovaj simulator pružio je priliku svima da osjete kako je biti profesionalni trkač, bez stvarnih rizika.

Na ovom događaju bile su prisutne i različite zabavne igre koje su posjetiocima pružile priliku da osvoje zanimljive nagrade.

cfmoto day 2023 kina

Dok se sunce polako spuštalo prema horizontu, završetak događaja CFMOTO DAY 2023 ulazio je u svoju finalnu fazu, ali uzbuđenje nije slabilo. Umjesto toga, atmosfera je postajala još intenzivnija i euforičnija.

cfmoto day 2023 kina

Nagradne igre su bile glavna atrakcija za sve posjetitelje. S svakim izvučenim pobjednikom, oduševljenje je raslo.

Da bi tranzicija iz dnevnih aktivnosti u noćni program bila što fluidnija, DJ-evi su postepeno preuzimali glavnu binu. Svaki set je bio pažljivo odabran da odražava dinamičnost i energiju brenda CFMOTO.

cfmoto day 2023 kina

Svjetla reflektora plesala su preko mase dok su se siluete motocikala sjajile u pozadini. Bilo je jasno da je CFMOTO DAY 2023 bio događaj kojeg će mnogi pamtiti, simbolizirajući ne samo strast prema motociklizmu već i zajednicu koja stoji iza brenda.

cfmoto day 2023 kina

“Vlasnici naših modela su najdragocjenija komponenta CFMOTO-a,” rekao je Charles Ni, potpredsjednik CFMOTO-a. “Godišnji CFMOTO DAN je karneval za naše kupce, klijente i entuzijaste CFMOTO-a iz cijelog svijeta koji se okupljaju iz ljubavi prema motociklima, uživaju u zadovoljstvu brzine i jedinstvenoj brend kulturi CFMOTO-a jer naš slogan glasi ‘DOŽIVIMO VIŠE ZAJEDNO’. U budućnosti, CFMOTO će nastaviti slušati i udovoljavati našim fanovima.”

POSJETA FABRICI – UVID U SRŽ CFMOTO MAŠINA

Posjeta fabrici CFMOTO u Guangdžouu dala nam je jedinstveni uvid u svijet iza kulisa, gdje svaki motocikl i ATV pažljivo dobiva svoj oblik. Moderni proizvodni pogoni s najnovijom tehnologijom svjedoče o posvećenosti kompanije inovacijama.

cfmoto day 2023 kina

CFMOTO je osnovan 1989. godine u Hangžouu, Kina.

Fabrika može proizvesti oko 800.000 agregata i 600.000 vozila godišnje.

Sigurno, najveće partnerstvo s kojim CFMOTO sarađuje je austrijski KTM. Dvije kompanije imaju čvrsto partnerstvo, što potvrđuje i činjenica da je poznati LC8 agregat, koji se koristi u KTM 790 Duke, razvijen i proizveden upravo u CFMOTO fabrici.

cfmoto day 2023 kina

Fabrika u Hangžouu je ogromna — prostire se na 148.644.9m² ali to nije sve. Najmoderniji, još veći proizvodni pogoni su u završnoj fazi gradnje i uskoro će početi s radom. CFMOTO fabrika je prava proizvodna divovština koja pokriva istraživanje i razvoj, proizvodnju vozila, logistiku i mnogo toga drugog.

cfmoto day 2023 kina

S vrhunskom tehnologijom, obučenom radnom snagom i neograničenim resursima, nije iznenađenje da smo postali jedan od vodećih proizvođača ATV vozila i motocikala na svijetu.

Posjeta CFMOTO fabrici bila je kao da ulazimo u futuristički svijet motociklizma. Od trenutka kad su se automatska vrata otvorila, svjedočili smo simbiozi najnovije tehnologije i strastvene posvećenosti kvaliteti.

cfmoto day 2023 kina

Pogoni naše fabrike su impozantno prostrani i odlično organizirani. Prozračnost i prirodna svjetlost čine prostor idealnim za rad, a svuda su bili tragovi inovacija – od proizvodnih linija do testnih zona.

CFMOTO nam je s ponosom pokazao svoje napredne mašine koje koriste najnoviju tehnologiju. Nije se radilo samo o standardnim alatima, već o sofisticiranim uređajima koji su precizno izvršavali svoje zadatke.

cfmoto day 2023 kina

Poseban naglasak u našoj fabrici je na robotima. Ovi tehnološki napredni pomagači igrali su ključnu ulogu u mnogim fazama proizvodnje. Od montaže do kontrole kvaliteta, roboti su radili s preciznošću koja je teško postići ručno. CFMOTO je pojasnio da je integracija robota u proizvodne procese ne samo povećala efikasnost, već i garantirala konzistentnost svakog proizvoda koji je izašao s proizvodne linije.

cfmoto day 2023 kina

Međutim, unatoč svemu ovome, posjetiocima je bilo jasno da ljudski faktor nikada nije zanemaren. Stručnjaci, inženjeri i radnici bili su tu da nadgledaju proces, pruže svoje znanje i osiguraju da svaki motocikl s CFMOTO logom zadovoljava najviše standarde.

cfmoto day 2023 kina

Dok je tura trajala, imali smo priliku postavljati pitanja, razgovarati s zaposlenicima i čak isprobati neke od novih modela. Posjeta CFMOTO fabrici nije bila samo edukativna, već i inspirativna, pokazujući svima prisutnima što je moguće postići kada se tehnologija, inovacija i strast kombiniraju.

cfmoto day 2023 kina

U okviru fabrike posjetili smo i izložbeni salon CFMOTO vozila. Ovaj prostrani izložbeni prostor odisao je elegancijom i sofisticiranošću. Svjetla reflektora, pažljivo postavljena kako bi osvijetlila svaki detalj, dodavala su dubinu i sjaj svakom motociklu. Ovi svjetlosni zraci isticali su svaku liniju, svaki izrez, i svaki kromirani dio, čineći svaku mašinu poput umjetničkog djela.

cfmoto day 2023 kina

Visoki plafoni i minimalistički dizajn salona omogućili su posjetiteljima da se fokusiraju isključivo na motocikle. Detaljni LED informacioni panoi pružali su podatke o specifikacijama, tehnologiji i inovacijama koje svaki model nudi.

U jednom uglu salona, video prezentacije su prikazivale motocikle u akciji – vozeći se planinskim putevima, preskačući prepreke u pustinji ili klizeći kroz urbanu džunglu gradskih ulica. Ove dinamične scene dodatno su pojačale našu želju da sjednemo na jedan od tih modela i osjetimo slobodu vožnje.

cfmoto day 2023 kina

Zvuci tihe gungule i uzbuđenih razgovora odzvanjali su kroz salon. Ljubitelji ovih mašina šetali su među modelima, razmjenjujući iskustva, postavljajući pitanja prodavačima i često, s oduševljenjem, tapšući po sjajnim površinama motora kao da potvrđuju njihovu stvarnost.

cfmoto day 2023 kina

Zaista, ovaj izložbeni salon nije bio samo mjesto gdje su motocikli bili izloženi; bio je to hram posvećen strasti prema vožnji, mjestu gdje se svaki detalj, svaka šav na sjedištu i svaka kap motornog ulja slavila kao simbol slobode, avanture i čiste radosti koju samo motociklizam može pružiti.

cfmoto day 2023 kina

TEST POLIGON CFMOTO FABRIKE

Prilika da isprobamo najnovije modele na test poligonu bila je, blago rečeno, uzbuđenje za sve prisutne.

Duboko u srcu CFMOTO kompleksa smještena je jedna od najmodernijih atrakcija ove kompanije – savremeno opremljen test poligon. Na ovom poligonu, svaki novi model prolazi kroz rigorozne testove prije nego što stigne na tržište, osiguravajući da svako vozilo s CFMOTO znakom ispunjava i nadmašuje globalne standarde.

cfmoto day 2023 kina

Poligon za Motocikle: Ovaj dio poligona je dizajniran s posebnom pažnjom prema detaljima. Posjeduje različite staze koje simuliraju razne uvjete vožnje – od glatkih autoputeva do neravnih planinskih staza. Postoje i sekcije s umjetnim preprekama poput rupa i uskih krivina, omogućavajući inžinjerima da testiraju stabilnost, agilnost i performanse svakog motocikla.

cfmoto day 2023 kina

ATV Poligon: Osim staza za motocikle, postoji i posebno osmišljen dio za ATV vozila. Ova staza je prava džungla prepreka. S preprekama kao što su voda, kao i umjetnim izazovima poput strmih uzbrdica i spustova, raznih betonskih prepreka i velikih rupa na putu, ovaj poligon je idealan za testiranje robusnosti i izdržljivosti ATV modela.

cfmoto day 2023 kina

Najnaprednija tehnologija je integrisana u sam poligon, uključujući visokokvalitetne kamere i senzore koji bilježe svaki pokret vozila tokom testiranja. Ovi podaci su zatim analizirani od strane tima stručnjaka kako bi se garantovala sigurnost, pouzdanost i performanse svakog vozila.

cfmoto day 2023 kina

Kroz ovu rigoroznu proceduru testiranja, CFMOTO ne samo da potvrđuje kvalitet svojih proizvoda, već i pokazuje posvećenost inovacijama i sigurnosti svojih korisnika.

cfmoto day 2023 kina

Naša posjeta Kini je završila svečanom večerom u CFMOTO fabrici, gdje su distributeri i trgovci iz cijelog svijeta razmjenjivali priče, impresije i planove za budućnost. Ova dva dana bila su svjedočenje sinergije, strasti i inovacije CFMOTO brenda i s ponosom vam prenosimo tu priču jer kako naš slogan kaže CFMOTO – VIŠE NEGO ŠTO OČEKUJETE!”

 

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba