cfmoto bosna
Oprema ATV čistači snijega – Bez snježnih prepreka na putu za idealnu vožnju!
ATV čsitači snega CFMOTO 1

ATV čistači snijega – Bez snježnih prepreka na putu za idealnu vožnju!

ATV čistači snijega, kao što im naziv govori, jesu efikasne mašine koje služe za čišćenje većih i manjih snježnih površina. Tu govorimo o putevima, trgovima, parkinzima, prilazima, parkovima i slično. Zahvaljujući ATV čistačima za snijeg, možete slobodno zaboraviti na sve snježne prepreke na putu.

Zima je godišnje doba koja je kao stvorena za kvadove, odnosno ATV vozila. I dok brojna druga vozila imaju restrikcije i ograničenja prilikom vožnje po snijegu, za ATV četvorotočkaše snijeg i led nisu prepreke. Za ATV entuzijaste, vožnja ATV vozila po snijegu predstavlja izazov, avanturu, adrenalinsku injekcjiu i uzbuđenje koje vrijedi doživjeti. Međutim, ni u ovom entuzijazmu ne treba pretjerivati.

Ukoliko je snijeg isuviše dubok, veliki ili prostran da može ometati vozača i upravljanje ATV-om, onda se treba “naoružati” drugim taktikama. Jedna od njih jeste da na svoj četvorotočkaš montirate grtalica za čišćenje snijega. Druga, još korisnija i praktičnija solucija jesu motorni ATV čistači snijega.

Saznajte u daljem tekstu i zbog čega.

ATV čistači snijega – Koje su njihove prednosti?

Postoje zaista brojne prednosti ATV motornih čistača snijega.

  • Veličina. U pitanju su vrlo kompaktne mašine koje se lako montiraju i skidaju sa off-road vozila. Zbog svoje veličine, omogućuju lako manevrisanje i u užim područjima.
  • Preglednost. ATV motorni čistači snijega se postavljaju ispred vozila, ali na niovu podloge. To znači da vam oni ne zaklanjuju vidik i preglednost, i možete vidjeti šta, kako i gdje čistite.
  • Bezbednost. Zahvaljujući ugrađenim sigurnosnim komponentama i praktičnim kontrolama, ove mašine su bezbjedne za vozača i površinu na kojoj se upotrebljavaju.
  • Efikasnost. Za veoma kratko vrijeme možete očistiti prilaze i šetališta.

Naime, ovi alati jako dobro funkcionišu kako na manjim, tako i na većim snježnim površinama. U pojedinim slučajevima mogu ukloniti i očstiti snijeg tamo gdje ATV grtalica za čišćenje snijega to nije u stanju. U odnosu na ralo za snijeg, sa ATV čistačem snijega vozilo se lakše kreće i okretnije je. Ne zaboravite da uporedo sa ATV motornim čistačima za snijeg koristite odgovarajuće lance za gume ili, još bolje, gusjenice za ATV vozila.

ATV čsitači snega CFMOTO 2

Sa motornom frezom (čistačem) za snijeg, nećete oštetiti travnjak ili zemlju pri uklanjanju snijega. Za razliku od rala, koje snijeg samo pomera sa strane, ATV čistači snijega izbacuju (bacaju) snijeg sa strane, dalje od vašeg pravca i smera vožnje. Dakle, ATV čistač za snijeg omogućuje ravnomerno čišćenje snijega.

Ujedno, ove mašine se vrlo lako mogu nositi sa dubokim i vlažnim snijegom, zbog svog snažnog motornog sistema i mehanizma.

Šta sve treba da uzmete u obzir prilikom kupovine ATV motornog čistača snijega?

ATV čistač snijega jeste, zapravo, zimski priključni dodatak za ATV vozilo koji se postavlja (monitra) sa prednje strane ovog četvrotočkaša. Iako postoje različiti modeli i karakteristike motornih ATV čistača snijega, njihov mehanizam funkcionisanja je u osnovi isti. On uklanja snijeg pomoću rotirajućeg, spiralnog dela (oštrice), koji ga podiže i izbacuje sa strane.

I možda vam izgleda tako jednostavno – samo postavite ovaj čistač na svoje ATV vozilo i spremni ste za čišćenje. Ali, morate obratiti pažnju na veći broj stvari prilikom nabavke ovog zimskog dodatka. Prvo, treba da uzmete u obzir veličinu, odnosno širinu čistača (čišćenja). Potom, treba da proverite i težinu ove mašine u smislu njene kompatibilnosti sa vašim ATV-om. Na kraju krajeva, potrebno je uzeti u obzir i moć, odosno snagu motora ovog čistača.

VELIČINA (ŠIRINA) ČISTAČA

Dakle, prva stvar koju treba da uzmete u obzir pre kupovine ATV čistača za snijeg jesu njegove dimenzije – tačnije, širina. Na primer, da li vam je ATV čistač za snijeg neophodan za čišćenje parkinga, staze, travnjaka? Kolika je širina ovih površina? Ukoliko nabavite širu motornu frezu za snijeg, onda ćete željenu površinu moći relativno brzo da očistite.

Ukoliko želite ovaj zimski dodatak da koristite za čišćenje manjih područja, poput prilaza kući, onda razmislite o nabavci užeg ATV čistača snijega.

TEŽINA ČISTAČA

Ovo je jako bitna stavka koju treba da uzmete u obzir prilikom kupovine. Svako ATV vozilo posjeduje odgovarajuće ograničenje u vidu težinskog opterećenja. U tom smislu, neophodno je da kupite onaj ATV čistač snijega koji ne preopterećuje prednji dio vašeg vozila. Centar gravitacije, odnosno težine, uvijek treba da bude na sredini vozila, radi bolje upravljivosti i manevrisanja.

SNAGA ČISTAČA 

Pogonsku snagu ATV čistaču snijega daje motor. On pokreće obe njegove faze – radno kolo koje uvlači snijeg i žljeb koji baca (izbacuje) snijeg. Što su ATV čistači snijega širi, to će motoru biti potrebno više snage da uvlači i izbacuje snijeg.

Ukoliko je snijeg lagan i pahuljast, onda je dovoljan motor sa manje kubika. Ukoliko imate posla sa vlažnim i teškim snijegom, onda razmotrite opciju kupovine ATV čistača snijega koji ima motor veće kubikaže.

ATV čistači snijega – Izaberite samo najbolje

Kada sve, dakle, uzmemo u obzir, dolazimo do zaključka da je neophodno da izaberete samo proverene, vrhunske i kvalitetne ATV čistače snijega. CFMOTO, kao najbrže rastući brend u Powersport industriji, nudi vam najpouzdanije Iron Baltic motorne freze za snijeg.

U pitanju je vrlo efikasan alat koji se brzo i lako koristi za uklanjanje snijega sa velikih površina, kao što su trotoari, kolovozi, prilazi, parkinzi, trgovi i slično. Za razliku od druge opreme za čišćenje snijega, poput lopata, rala ili metli, Iron Baltic ATV čistači snijega omogućuju pomeranje snijega na veću udaljenost! Na taj način, oni čišćenje snijega čine bržim i efektnijim.

Ovi motorni čistači snijega za ATV se vrlo brzo i lako postavljaju i montiraju – za svega 5 do 10 minuta. Posjeduju univerzalni i lako podesiv snažan teleskopski ram za izbacivanje snijega, koji se lako namješta gotovo na bilo koje ATV vozilo. Njihovu radnu poziciju, pomoću ATV vinča, jednostavno možete da promjenite i prebacite sa nižeg radnog položaja na transportnu poziciju. Na taj način, upravljanje ATV-om i kretanje između različitih područja će vam biti znatno pojednostavljeno.

Dva točka od 4 inča slobodno se mogu okretati i rotirati za 360 stepeni, noseći svu težinu ATV čistača snijega. Zahvaljujući ovoj pogodnosti, vaš ATV ne trpi gotovo nikakvu težinu i opterećenje ATV čistača snijega. ATV vozilo, dakle, služi samo za upravljanje i određivanje pravca čišćenja. Zaštitni vijci osovine štite od prekomjernih oštećenja u osovini rotora. Pomoću kontrolne table, lako ćete upravljati položajem cijevi za izbacivanje snijega. Motor se isključuje na “Stop” dugme koje se nalazi na kontrolnoj tabli.

Širina čišćenja snijega, pomoću ove motorne freze za snijeg, iznosi 1250 mm (125 cm), dok je radna visina čišćenja 500 mm (50 cm). Njegova težina jeste 200 kg, sa snagom benzinskog agregata od 13 KS.

CFMOTO – Za vašu najbolju avanturu pri vožnji po snijegu 

Međutim, za vaš kompletni ugođaj na snijegu, pored ATV čistača snijega, neophodna su vam adekvatna ATV vozila koja će vam pomoći da savladate svaku snježnu prepreku. Osnovna oprema u borbi protiv snega ide “ruku pod ruku” sa CFMOTO ATV vozilima koja vam nude idealan balans između snage, veličine i performansi. Budite sigurni da ćete u našim savremenim i vrhunskim ATV vozilima imati najpouzdanijeg saveznika za vožnju u svakoj prilici i za svaku sezonu.

  • CFORCE 1000XC EPS – Nepobjediva kombinacija performansi, funkcionalnosti i estetike;
  • CFORCE 850XC EPS – Istražite prirodu i izazovite sebe na vožnju koja ostavlja bez daha;
  • CFORCE 625 TOURING – Neustrašive i agresivne performanse zadiviće i najprobirljivije vozače;
  • CFORCE 450L – Primjeren za iskusne, ali i za manje iskusne adrenalinske zavisnike.

Pored ovih moćnih četvoročkaša i motornih čistača snijega, u CFMOTO-u možete naći i drugu priključnu opremu i dodatke koji će vam omogućiti kretanje po snijegu bez ikakvih problema. Nudimo vam, između ostalog, gusjenice za snijeg, grtalice za čišćenje snijega, kao i raspršivače soli i sitnog pijeska. Sve na jednom mjestu za idealnu snježnu vožnju.

CFMOTO – Više nego što očekujete! 

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba