cfmoto bosna
ATV vozila Dječiji kvadovi – Najbolja zabava za vašeg mališana!
dečiji kvadovi CFMOTO 1

Dječiji kvadovi – Najbolja zabava za vašeg mališana!

Kvadovi ili ATV vozila (all-terrain vehicle) jesu jedinstveni četvorotočkaši dizajnirani za neverovatnu off-road vožnju. U pitanju su, dakle, vozila koja će vam pružiti avanturustički doživljaj na stazama gdje obično vozilo ne može ni u snu da kroči. Međutim, dječiji kvadovi jesu specifična, minijaturna ATV vozila dizajnirana i prilagođena, kako im naziv sugeriše, za djecu, sa akcentom na bezbjednost mališana.

Off-road vožnja predstavlja jednu od najboljih porodičnih aktivnosti u prirodi. To je šansa ne samo da roditelji provedu kvalitetno vrijeme sa svojom djecom. To je ujedno i šansa za vaše mališane da nauče nove vještine i razviju samopouzdanje od malih nogu. Zajedno sa zabavom i avanturom koju dječiji kvadovi pružaju, off-road vožnja sa ovom vrstom ATV-ova iziskuje i odgovarajuće obaveze i odgovornost – kako roditelja, tako i djece. Kvadovi za djecu su, zapravo, vrlo jednostavna i zahvalna vozila, koja su veoma laka za upravljanje.

Međutim, prije nego što ga podarite svom djetetu, treba razmisliti i o tome da li je vaš mališan (psihički i fizički) spreman da upravlja ATV-om.

Dakle, zapitajte se – da li je vaše dijete spremno da upravlja ATV-om? Da li je vaše dijete dovoljno psihički i fizički zrelo za ovaj “poduhvat”? Koliko su vaša dijeca agilna, imaju li osjećaj za ravnotežu i stabilnost prilikom vožnje? Ovo su samo neka od pitanja na koja morate da date odgovor prije kupovine dječijeg kvada. Djeca hoće sve “sad i odmah” i vjerovatno misle da je upravljanje kvadom “mačiji kašalj”. Ali vi, kao roditelj, najbolje poznajete svoje djete, te se nalazite u poziciji da donesete odluku koja je u najboljem interesu vašeg djeteta.

Djete nikada ne bi smjelo da upravlja kvadom bez nadzora roditelja, kao i kada nisu ispunjene odgovarajuće pretpostavke i uslovi za njihovu vožnju.

Zbog čega je kvad za djecu najbolji poklon za vaše mališane? 

Kao što smo istakli, kvadovi za djecu nisu igračke, niti ih treba na taj način posmatrati. Međutim, ako vaše djete zna šta radi i ako je dovoljno zrelo, ATV će njemu predstavljati poklon koji će zauvijek pamtiti. Poetično zvuči, ali je tačno. Postoje brojni razlozi zbog čega je dječiji kvad najbolji poklon koji možete podariti svom djetetu.

dečiji kvadovi CFMOTO 2

Prije svega, kvad će im omogućiti da većinu vremena provode napolju, na otvorenom! Danas djeca, zbog kompjutera, mobilnih telefona, interneta, video igrica i slično dosta vremena provode kod kuće, što nije dobro za njihov razvoj i psihofizičko zdravlje. Zabava, neograničen smeh i zadovoljstvo koje budete vidjeli na licu svog djeteta, zbog vožnje ATV-a, zaista je neprocjenjivo iskustvo.

Pogledajte kako trogodišnje djete uživa dok vozi dejčiji kvad.

Drugo, kvad za djecu će vašem mališanu pomoći da izgradi pravi karakter. Vjerovali ili ne, vaše djete će, nakon samo nekoliko vožnji mini kvada, steći dovoljno samopouzdanja da obavlja brojne druge stvari na svoju ruku.

S tim u vezi, dječiji kvadovi će pomoći vašem najmilijem da poboljša svoje motoričke sposobnosti još od ranog uzrasta. Kada odraste, djete će biti sasvim sposobno da veoma brzo savlada upravljanje regularnim ATV-om ili čak UTV vozilom. Ujedno, kvadovi djeci, tokom vožnje, pomažu da od malih nogu steknu određeno znanje iz mehanike i fizike. Dječiji ATV-ovi pomažu djeci da budu druželjubiva i društvena, ali i da provode kvalitetno vrijeme sa svojim roditeljima. Kvadovi za djecu su zabava za cijelu porodicu!

Dječiji kvadovi – Bezbjednosni savjeti za vožnju 

Ukoliko ste odlučili da djetetu kupite ATV vozilo, onda se postarajte da vi, kao i vaše djete, uvijek imate u vidu slijedeće bezbjednosne savjete za sigurnu i kvalitetnu vožnju.

 • Obezbjedite djetetu odgovarajući i sertifikovani kurs za bezbjednu vožnju na kojem bi naučilo kako treba pravilno upravljati kvadom. Koliko vi budete bili odgovorni, u toj mjeri će vaše djete biti odgovorno prilikom upravljanja ATV vozilom.
 • U svakom trenutku vožnje, vaše djete mora da nosi zaštitno-sigurnosnu opremu: kaciga, zaštitne rukavice, zaštitne naočare, zaštitne čizme.. Ova oprema je podjednako važna kao i zaštitni pojas za djete u automobilu. Dakle, obavezno naučite svoje djete da, prije nego što sjedne za ATV-om, uvijek mora na sebi imati zaštitnu opremu. Ovo je možda i najvažnija stvar kada su u pitanju kvadovi za djecu.
 • Važno je da vaše dijete nosi i zaštitne pantalone, kao i zaštitnu jaknu. Zamjena za ovu sigurnosnu opremu jesu obične dugačke pantalone, kao i duks sa dugim rukavima, koji će spriječiti posekotine i ogrebotine u slučaju pada.
 • Nikada nemojte svom djetetu kupovati ATV trotočkaš, jer je rizik od povreda i nezgoda mnogo veći nego kod ATV četvorotočkaša.
 • Obavezno upoznajte djete sa uputstvom za upotrebu konkretnog ATV-a. Dječiji kvadovi već imaju unapred fabrički instalirane komponente koje smanjuju rizik od potencijalnih opasnosti. Tu, prije svega, govorimo o automatskim ograničenjima brzine (oko 8 km/h) i pojednostavljenom načinu upravljanja.
 • Nemojte dopustiti da vaše djete vozi dječiji kvad sa saputnikom.
 • Ne dozvolite djetetu da kvad vozi u noćnim uslovima.
 • Kupite kvad koji je najbezbjedniji za vaše djete (adekvatna veličina koja odgovara uzrastu djeteta).

Kako izabrati odgovarajući kvad za vaše djete? 

Pri izboru dječijeg kvada, najvažnija stvar o kojoj morate da vodite računa jeste veličina ovog četvorotočkaša. Od ovog faktora zavisi ne samo bezbjednost vašeg djeteta, već i svih ostalih vozača oko njega. Takođe, postarajte se da djete vozi kvad koji odgovara njegovim psihofizičkim sposobnostima.

Drugi važan faktor koji treba imati u vidu prilikom kupovine dječijeg kvada jeste uzrast djeteta. Drugim riječima, uzrast i težina djeteta treba da idu “ruku pod ruku” sa kapacitetom mini četvorotočkaša. Djeca mlađa od 6 godina ne bi smjela da upravljaju bilo kojim ATV-om. Štaviše, djete mlađe od 6 godina ne treba da bude ni (sa)putnik tokom vožnje ATV-a za odrasle. Nikada ne kupujte dječiji kvad koji je isuviše veliki za vašeg mališana. Svaki model dječijeg kvada ima preporučeni uzrast i težinu djeteta koja je za taj konkretan model idealna.

Može li vaše djete, kada stavi ruku na rukohvate, normalno prstima da obavije ručku za kočnicu? Da li može uopšte djete da dohvati rukohvate? Jesu li butine deteta, kada sedne za ATV, paralelne sa isrpuženom nadlakticom i podlakticom? Može li djete da okreće ručke održavajući i kontrolišući stisak na rukohvatu sve vrijeme? Ukoliko vaše djete na bilo koje od ovih pitanja odgovori sa “ne”, onda konkretan ATV nije za njega.

Zamislite samo situaciju da kupite djetetu ATV koji je većih dimenzija u odnosu na mališana i da djete ima poteškoće sa njegovim upravljanjem. Ovo lako može biti uzrok padova i povreda djeteta, a to nikako ne želite.

Uzrast djeteta kao važan faktor za odabir adekvatnog kvada

Obratite pažnju na slijedeće faktore:

 • Dječiji kvadovi sa motorom kapaciteta manjim od 70 kubnih centimetara preporučuju se djeci starijoj od 6 godina;
 • ATV-ovi za djecu sa motorom koji ima kapacitet između 70 i 90 kubnih centimetara preporučuju se djeci starijoj od 12 godina;
 • ATV-ovi sa motorom koji ima kapacitet veći od 90 kubika preporučuje se djeci koja imaju najmanje 16 godina.

Međutim, najvažnija stvar koja dolazi u obzir prilikom izbora dječijeg kvada jeste zdrav razum. Iako postoje, vidimo, određene granice u pogledu godina za kupovinu kvada, nemaju sva djeca podjednaku zrelost, sposobnosti, vještine i rasuđivanje za upravljanje kvadovima na siguran način. Recimo, postoje mnogi tinejdžeri mlađi od 16 godina koji su, zbog zrelosti, težine i slično, sasvim sposobni da upravljaju kvadom čiji je motor veći od 90 cc.

https://youtu.be/Bnsmv7VkVAk

Prioritet prilikom izbora dječijeg kvada uvijek treba da bude bezbjednost i sigurnost. Jedino bezbjedna vožnja može da bude kvalitetna vožnja. U tom smislu, obratite pažnju na slijedeće karakteristike dječijeg kvada prilikom kupovine:

 • Kvalitet guma;
 • Farovi i kvalitet osvjetljenja;
 • Sistem mjenjanja brzina;
 • Mogućnost vješanja;
 • Kočioni sistem;
 • Kvalitet rukohvata;
 • Mogućnost za zaustavljanje kvada u bilo kojem trenutku;

Dječiji kvadovi – KAYO vas nikada neće razočarati

Ukoliko želite da obradujete svoje djete kupovinom fantastičnog kvada, CFMOTO vam nudi najbolje KAYO dječije ATV-ove koji ih sigurno neće ostaviti ravnodušnim! U pitanju su kvadovi koji predstavljaju nepresušan izvor zabave i mašte! Ovi mini četvorotočkaši napravljeni su na taj način da vašoj djeci pružaju najveći stepen bezbjednosti i izdržljivosti. Odlične performanse, u kombinaciji sa ugrađenim sigurnosnim komponentama, omogućiće vašem djetetu da spozna pravi osjećaj slobode i nesputanosti!

Na prvom mjestu, tu je fenomenalni KAYO AY110! Ako tražite visoke performanse, kvalitet i stabilnost u jednom ATV koji je dizajniran da traje godinama, onda je KAYO AY110 pravi izbor za vas! Uz jednocilindrični, četvorotaktni agregat od 107 kubnih centimetara sa vazdušnim hlađenjem, vaše djete se neće odvajati od ovog kvada!

dečiji kvadovi CFMOTO 3

Ukoliko želite ozbiljno terensko vozilo za vaše djete koje je stvoreno za netaknutu prirodu, tu je KAYO AY70-2. Jednocilindrični, četvorotaktni agregat zapremine 70 kubnih centimetara sa vazdušnim hlađenjem obezbjediće idealnu brzinu na svakom terenu.

Vi ste uzor ste svojoj djeci i nikako ne želite da ih razočarate. Uz dječije kvadove KAYO AY110 i KAYO AY70-2, djeca sada mogu da vas prate u avanturama koje vama pune baterije. Djeca se ugledaju na vas – zato im pružite samo najbolje!

I što je najbolje – kada vidite oduševljenje na svom djetetu zbog posjedovanja dječijeg kvada, nećete odoljeti iskušenju da pribavite jedan “odrasli” ATV za sebe. U ovo budite sigurni! Porodična zabava na zavidnom nivou u svakom trenutku!

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba