cfmoto bosna
ATV vozila Kvad za djecu – Izaberite najbolji model terenskog vozila za vašeg mališana
kvad za decu CFMOTO 1

Kvad za djecu – Izaberite najbolji model terenskog vozila za vašeg mališana

Kvad za djecu predstavlja jedan od napopularnijih terenskih vozila za naše najmlađe. Ovi terenci ne samo da djeci pružaju neograničeno mnogo zabave i igre, već im istovremeno omogućavaju razvijanje i drugih životnih sposobnosti.

Da li ste znali da je vožnja terenskim četvorotočkašima idealna prilika za nezaboravno porodično druženje? U tom smislu, najbolja UTV vozila su savršeni terenci za familijarne aktivnosti u prirodi. S jedne strane, to je šansa za djecu da nauče nove vještine i razviju samopouzdanje. Dok je, s druge strane, off-road vožnja prilika za roditelje da provode vrijeme sa svojom djecom na najbolji način.

Dječiji svijet se zaista vrti oko mašte, zabave i igre. U tom smislu, najbitnije je da mališanima nikada ne bude dosadno. Dječiji kvadovi omogućavaju djeci da spoznaju pravo značenje slobode i iskrene zabave. Takođe, mini ATV vozila djeci pružaju mogućnost da istraže svijet oko sebe. Međutim, uz svu zabavu i beskonačnu avanturu, djeca će uz mini terence naučiti šta znači odgovornost, dok će ujedno uživati u fantastičnoj rekreaciji na otvorenom.

Iz svih ovih, ali i brojnih drugih razloga, Powersport industrija kreirala je jedinstveni terenac prilagođen i najmlađim naraštajima – kvad za djecu.

Koje su karakteristike dječijih ATV vozila? 

Prije svega, treba naglasiti da dječije ATV vozilo NIJE igračka, te da ga tako ni ne treba tretirati. Čak je i najmanji ATV relativno težak, što znači da ovaj četvorotočkaš, kao i svako vozilo, u slučaju neopreznog rukovanja može uzrokovati povrede. Stoga je neophodno da kvad za djecu posjeduje i specifične karakteristike koje ga odvajaju od drugih dječijih vozila (bicikala, tricikala, trotineta…).

Najpre, kvadovi za djecu moraju već imati fabričke ugrađene sigurnosne komponente koje će spriječavati, odnosno smanjivati rizik od bilo kakvih potencijalno opasnih situacija. U tom smislu, dječiji ATV morati imati odgovarajuća ograničenja brzine, kao i pojednostavljene kontrole upravljanja. U najvećem broju slučajeva, kvadovi za djecu dostižu brzinu oko 8 kilometara na sat. Budite uvjereni da najbolji dječiji ATV pruža istovremeno i sigurnost i zabavu.

kvad za decu CFMOTO 2

Poput ATV terenaca za odrasle, i dječiji kvadovi treba da budu trajni. Za razliku od kvadova za odrasle, koji su kreirani za vožnju po najtežim podlogama, kod dječijih kvadova osobina trajnosti odnosi se na sposobnost vozila da bude izdržljivo i otporno na dječije nemirno ponašanje (lupanje rukama, nogama…). Jednostavno i lako održavanje je takođe osobina kvadova za djecu. Budući da su ova ATV vozila uglavnom električnog tipa, održavanje se u najvećoj mjeri svodi na jednostavno punjenje akumulatora i redovno čišćenje.

Kvad za djecu i njihove prednosti 

Mini terenci mališanima pruža mnogobrojne pogodnosti.

  1. Uživanje u aktivnostima napolju. Živimo u digitalnoj eri kada većina djece, ne samo u BiH, već i na globalnom nivou, provodi veliki dio svog vremena uz kompjutere i mobilne telefone. Međutim, vožnja kvadom djeci omogućava da vrijeme provode na otvorenom, na svežem vazduhu i u jednom zdravijem okruženju. Takođe, mini terenci im omogućavaju da istražuju svijet oko sebe prema svojim pravilima. Vozeći kvad, djeca mogu da prave svoje staze ili da nalaze nova zanimljiva mjesta.
  2. Odgovornost i sigurno ponašanje. Verovali ili ne, uz kvadove će djeca naučiti kako da budu odgovrna prema sebi, ali i drugima. Takođe, uz dječija ATV vozila mališani će shvatiti koliko je bitna bezbjednost prilikom upravljanja bilo kojim vozilom. Bezbjedno upravljanje dječijim kvadom je najrelevatnija stvar za izbjegavanje bilo kakvih povreda.
  3. Kvad za djecu je bezbjedniji u odnosu dvotočkaše za djecu. Balansiranje na dva točka može biti mnogo težak i zahtjevan zadatak za mnoge mališane. Padovi sa bicikle predstavljaju neminovnost prilikom vožnje ovog popularnog dvotočkaša u mlađim uzrastima. Iz tog razloga, dječija ATV vozila su sigurnija opcija, jer su mogućnosti povreda, padova ili prevrtanja ovog četvorotočkaša svedene na minimum.
  4. Učenje odgovornosti. Biti odgovaran za svoje postupke jedna je od najvažnijih osobina u životu svakog čovjeka. Roditelji treba da imaju u vidu da djecu mogu da poduče odgovornosti, time što će ih naučiti da redovno održavaju kvad. Na ovaj način, djeca će se na najbolji način pripremati za brigu o sebi kada za to dođe vrijeme.
  5. Prilagodljivost. Jedna od najvažnijih prednosti kvadova za djecu jeste ta što ovo vozilo u potpunosti možete adaptirati za potrebe svog mališana. Nanesite na njega farbu u boji koja se dopada vašem djetetu, zamjenite sedlo, promjenite karoseriju ili hvat na ručki za upravljanje… Uz kvalitetan kvad za djecu sve je moguće!

Vrste ovih ATV vozila i sigurnosni saveti

U osnovi, postoje dva tipa ATV vozila za djecu – kvadovi na gorivo i električni kvadovi.

Govoreći o kvadovima na gorivo (motorni kvadovi), oni posjeduju mali motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji iziskuje onoliko održavanja kao i motor kod običnog putničkog automobila. Ovaj tip kvada obično proizvodi veću buku u odnosu na svoje “električne kolege”. Iako im je motor malih dimenzija, kvadovi na gorivo mogu uspješno izgurati cijelodnevnu zabavu na bilo kom terenu.

Električni kvadovi, s druge strane, posjeduju mali, plastični akumulator od 12 volti. Ova ATV vozila su lakša u odnosu na motorne kvadove, što znači da ne mogu izdržati veliko opterećenje. Poredeći sa motornim kvadovima, električni kvadovi su jeftinija varijanta.

Govorili smo o tome da kvad za djecu već unaprijed mora imati ugrađene sigurnosne elemente. Međutim, pored toga, veoma je važno da i samo djete prilikom vožnje nosi odgovarajuću sigurnosno-zaštitnu opremu. Ta oprema, između ostalog, podrazumjeva zaštitne rukavice, jaknu, kacigu i štitnik za lice, pantalone, posebnu obuću za vožnju, kao i sigurnosne naočare. Neka detetu postane navika da ni ne pomišlja da upravlja kvadom bez nošenja ove opreme. Naučite djete da nipošto ne dodiruje pokretne dijelove ATV terenca.

kvad za decu CFMOTO 3

Izaberite rutu za vožnju koju ste prethodno već istražili i držite se dalje od asfaltiranog puta. Radite sa svojim djetetom na smanjenju brzine prilikom skretanja u krivinama. Pročitajte, zajedno sa svojim djetetom, uputstvo za upotrebu i naučite svog mališana da izbjegava nesmotrene pokrete i odluke prilikom vožnje.

CFMOTO – Nabavite najbolji kvad za djecu 

Najvažniji je da odaberete kvad čije perfomanse i specifikacije odgovaraju uzrastu vašeg djeteta. Tako, na primer, mini terenci sa zapreminom motora manjom od 70 kubika preporučuju se djeci starijoj od 6 godina. Terenci sa motorom između 70 i 90 kubika preporučuju se djeci starijoj od 12 godina, dok se kvadovi sa motorom većim od 90 kubnih centimetara preporučuju tinejdžerima starijim od 16 godina. Međutim, pored uzrasta i godina, važno je da procijenite i da li je vaše djete dovoljno zrelo za vožnju, kao i da li to mališan zaista želi.

Ukoliko želite da kupite najkvalitetniji kvad vrhunske klase za svog mališana onda je CFMOTO najbolji izbor za vas. Naša kompanija posjeduje jedan od najtraženijih i najpopularnijih kvadova za djecu – KAYO AY110. Iako po dimenzijama malo vozilo, od prvog do poslednjeg zavrtnja ovaj kvad je konstruisan kao ozbiljan četvorotočkaš za mlađe naraštaje. Atraktivan i jedinstven terenac čija će vrhunska tehnička rješenja oduševiti i starije generacije.

Pored dječijih ATV vozila, u bogatom asortimanu naših terenskih vozila pronaći ćete i najpouzdanija ATV vozila za iskusne vozače, UTV vozila, SSV vozila, kao i nenadmašne motocikle i skutere. Pored toga, nudimo vam po najpovoljnijim cijenama i najsavremeniju opremu za ove četvorotočkaše.

Sportska, elegantna, agresivna, sofisticirana, jedinstvena, originalna i nesvakidašnja vozila. CFMOTO u ponudi ima vozila prilagođena vašem stilu, ukusu i budžetu. Tu smo da vam omogućimo da vaša vožnja i po najzahtjevnijim terenima bude avantura za pamćenje.

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba