cfmoto bosna
ATV vozila Poljoprivredni priključci za ATV vozila – U čemu se sastoje?
poljoprovredni priključci za ATV vozila CFMOTO 1

Poljoprivredni priključci za ATV vozila – U čemu se sastoje?

ATV-ovi postaju sve korišćenija vozila prilkom obrađivanja zemlje. U tome ovim moćnim četvorotočkašima pomažu jedinstveni poljoprivredni priključci za ATV vozila.

Na pomen ATV vozila ili kvadova, sigurno su većini ljudi asocijacija “luda vožnja”, “igračke četvorotočkaši za odrasle”, “avantura i zabava na četiri točka” i slično. Sigurno je da kvadovi prelazak sa asfalta na šumovite, blatnjave, pješčane, kamenite, planinske i druge predjele čine iskustvom za pamćenje. Takođe, ATV četovorotočkaši se mogu koristiti i za lov. Međutim, ATV vozila su mnogo više of toga. Sa razvojem tehnologije, kao i promenama potreba modernog poljoprivrednika, uloga ATV je postala sve značajnija u domenu agrikulture.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CFMOTO (@cfmoto_scb) дана

Zato i ne čudi da ih sve veći broj poljoprivrednika prepoznaje kao prave pouzdane saradnike i pomoćnike tokom rada na zemljištu, u voćnjaku, povrtnjaku, njivi i slično. Štaviše, uloga ATV-ova, zajedno sa poljoprivrednim priključcima, otišla je i korak dalje. Naime, kvadovi danas sve češće postaju idealna zamjena za traktore! Ali, bez odgovarajućih poljoprivrednih dodataka, odnosno alatki za ATV vozila to ne bi bilo izvodljivo.

Poljoprivredni priključci za ATV vozila – Prikolice za sijeno, usisivači lišća, sakupljači đubra i kultivatori

Postoje brojni poljoprivredni priključci za ATV vozila. Međutim, mi ćemo navesti samo one najkorišćenije i praktično, nezamjenljive poljoprivredne alatke za kvadove.

Na prvom mjestu, to mogu biti jedinstvene prikolice za sijeno. U pitanju je jednostavan, ali izdržljiv dodatak koji služi za prenos i prevoz sijena. Prikolica za sijeno je vrlo praktična za upotrebu i manevrisanje, što je idealno za poslove oko imanja ili za pomjeranje sijena u štalama i životinjskim farmama. Istovar sijena je, uz ovaj poljoprivredni priključak, takođe jednostavan i zahtjeva samo spuštanje bale sa sijenom.

poljoprovredni priključci za ATV vozila CFMOTO 2

Jedan od najtraženijih poljoprivrednih priključaka za ATV vozila nesumnjivo je usisivač (sakupljač) lišća. Zahvaljujući njemu, veoma lako ćete očistiti travnjak, dvorište, baštu, vrt ili druge veće površine od opalog lišća. Ovaj usisivač lišće, istovremeno sa skupljanjem, stavlja u posebnu kutiju.

Slično ovom usisivaču jeste i sakupljač đubra. Dok vozite ATV po svojoj zemlji, ovaj poljoprivredni dodatak čisti zemljište od izmeta životinja, opalog lišća, ostataka od pokošene trave i slično. Ujedno, ove alatke održavaju travu zdravom, dajući joj novi i “podmlađeni” izgled.

Naravno, ne zaboravimo značaj međurednih kultivatora, odnosno špartača za zemlju, kao vrhunskog poljoprivrednog dodatka za ATV vozila. Oni su lagani i lako pokretljivi, što ih čini idealnim za vlažno ili močvarno tlo.

Poljoprivredne alatke za ATV-ove jesu i tanjirače, drljače, posebne kosilice, kao i grederi i strugači

Jedan od osnovih dijelova, odnosno poljoprivrednih dodataka za ATV vozila svakako je tanjirača.

Tanjirače za ATV vozila jednostavno usitnjuju zemljište, poravnjuju ga, uništavaju korov, usitnjavaju biljne ostatke, ali vrše i zaoravanje. Poput špartača, tanjirača je izuzetno laka za upravljanje sa manevarskim prostorom za poljoprovredna zemljišta manjih i srednjih razmjera. Na isti način, efektna je i tzv. drljača. Ovaj poljoprivredni dodatak za ATV vozila služi za sitnjenje zemlje, dok istovremeno obezbeđuje delotovrnije zatvaranje brazde. U stanju je zadovolji potrebe i najzahtevnijih oranica!

poljoprovredni priključci za ATV vozila CFMOTO 3

Među popularnim poljoprivrednim alatkama za ATV vozila spadaju grederi i strugači. To su jednostavni, izdržljivi i veoma laki za upotrebu agrikulturalni priključci za ATV vozila. Namjenjeni su za planiranje, izravnanje i oblikovanje zemljišta, kao i drugih rastresitih materijala.

Ukoliko sa svojim “ljubimcem” ATV-om na četiri točka želite da uredite travnjak po svojoj želji, onda je kosilica-tarup pravo rješenje za vas! Ona je dizajnirana isključivo za ATV vozila, ali može se koristiti i na UTV vozilima. Ova specijalna kosilica, ne samo što, kako joj naziv sugeriše, efikasno kosi velika travnata polja, već ujedno krči i čisti put na travnjaku.

Poljoprivredni priključci za ATV vozila – Dupli plugovi, grabulje za zemlju, specijalni nivelatori i raspršivači soli i đubriva

U poljoprivredne alatke za kvadove, bez trunke dileme, spadaju fantastični dupli plugovi. Kada se zakače za ATV ili, pak, UTV, oni sa takvom lakoćom i jednostavnošću obrađuju zemljište. Pogodni su i za vlažna tla, a dovoljno su jaki i za obradu zemlje na manjem ili srednjem poljoprivrednom gazdinstvu, uz brz i efektan rad. Takođe, u ATV priključke za poljoprivredni rad spadaju i grabulje za zemlju koje se mogu koristiti kod snažnih (motor od 800 kubnih centimetara) ATV vozila.

Ove grabulje su pogodne za obrađivanje i uređivanje parcela, uz istovremeno izravnavanje zemljišta. Radni ugao grabulja, kao i njena visina, veoma lako se podešava, što omogućava njihovu upotrebu na najrazličitijim vrstama zemlje.

poljoprovredni priključci za ATV vozila CFMOTO 4

Kada su u pitanju poljoprivredni priključci za ATV vozila, ne treba zanemariti značaj posebnih nivelatora za zemljište. Oni se jednostavno prikače za zadnji dio ATV-a i, kao što im naziv kaže, vrše nivelisanje, odnosno izravananje zemljišta prije i posle sađenja poljoprivrednih kultura. Oni se takođe mogu koristiti za izravnanje šljunka ili sitnog pijeska.

Na ručno đubrenje zemlje ili posipanje soli možete odmah da zaboravite. Raspršivači soli i đubriva na električni pogon predstavalju fenomenalan agrikulturalni dodatak za ATV vozila koji omogućava da đubrenje obradive površine bude izvršeno ravnomerno i bez napora.

Rad u poljoprivredi je nezamisliv bez čistača za snijeg i lišće, “gurajućih” metli i prikolica

Svaki poljoprivrednik zna da je, kada dođe jesen ili zima, neophodno opalo lišće ili snijeg redovno čistiti. Ukoliko koristite ATV za ovaj “prljavi posao”, onda će vam od velikog značaja biti i čistač za snijeg i lišće, odnosno grtalica za čišćenje snijega i lišća.

Ovaj poljoprivredni priključak za ATV vozila dizajniran je ne samo za uklanjanje snježnih padavina ili lišća, već i za guranje pijeska, šljunka, piljevine ili drugih sličnih materijala. Što bi se reklo – sve u jednom! Nakon toga, vaša vožnja ATV vozilom će biti kvalitetna, bezbjedna i udobna, čak i po najtežim terenima.

CFMOTO čistači za sneg

Gotovo u iste svrhe, za čišćenje većih površina, kao što su prilazni putevi, parkovi, trotoari i slično, možete koristiti i tzv. “gurajuće” četke ili metle. Ova poljoprivredna alatka za ATV vozila pogodna je za čišćenje snijega, pa čak i najzahtevnijih otpadnih materijala, kao što je industrijska prljavština ili otpad. Veoma dobro podnosi vodu, ali i druge tečnosti koje joj se nađu na putu čišćenja.

Naravno, u poljoprivredne priključke za ATV vozila spadaju i prikolice u koje možete utovarti najrazličitiji materijal: pijesak, granje, komade drveta, šljunak, piljevinu, zemlju i slično.

CFMOTO – Neka vam svaki poljoprivredni posao bude kvalitetan, brz i jednostavan! 

Kao što smo mogli da vidimo, poljoprivredni priključci za ATV vozila imaju višenamjensku ulogu i svakako će vam pomoći i znatno olakašti obrađivanje zemlje. Da bi ove alatke mogle efikasno da obavljaju svoj posao, potrebno je da imate pouzdano i vješto, između performansi i snage, izbalansirano ATV vozilo koje vas nikada neće ostaviti na cjedilu. Nikako nećete pogrešiti ukoliko vaš prvi i jedini izbor budu CFMOTO ATV četvorotočkaši.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CFMOTO (@cfmoto_scb) дана

CFMOTO, kao najbrže rastući i najprodavaniji brend današnjice, jeste svjetski lider u proizvodnji najsavremenijih ATV vozila. Zabava od izlaska do zalaska sunca, kao i doživljaj koji ćete doživotno pamtiti zagarantovani su vam na CFMOTO ATV vozilima. Ali, CFMOTO je, zaista, mnogo više nego što očekujete. UZ CFMOTO četvrotočkaše imaćete pouzdane i odane saveznike tokom poljoprivrednih radova. Kod nas možete pronaći sljedeća ATV vozila:

Postoje i specijalno dizajnirani kvadovi za djecu, kao što su KAYO AY110 i KAYO AY70-2. Njih, naravno, ne možete koristiti u poljoprivredi, ali će vašim mališanima pružiti neviđenu zabavu na četiri točka!

CFMOTO – Tamo gdje običan točak ne može! 

 

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba