cfmoto bosna
ATV vozila Krećete u lov? ATV vozila su pravi izbor za vas!
ATV vozila za lov CFMOTO 1

Krećete u lov? ATV vozila su pravi izbor za vas!

ATV vozila za lov posljednjih godina sve su popularnija širom svijeta, pa i kod nas.

Lov je sastavni dio čovekog života od prvih dana čovečanstva. Prvobitno je imao primarnu misiju obezbjeđivanja hrane i opstanka na zemlji. Da bi tokom istorije prošao kroz monumentalne promene.

Danas je lov, prije svega, omiljena rekreacija mnogih ljudi. Osjećaj koji donosi neizvjesnost, nadmudrivanje sa plenom i trka sa vremenom ne može se ni sa čim uporediti. Već se mora doživjeti. Dodatno uzbuđenje pruža i samo okruženje, koje je često nepristupačno i puno izazova.

Naime, postoje različite vrste lova, koji se izvode na različitim terenima – od planina, preko šuma, do pustinja. U prošlosti, dolazak do željenog mjesta za lov, kao i potraga za plijenom, odvijala se na 2 načina: tradicionalnim vozilom (automobilom ili kamionom) ili pješaka. Dok sada postoje brojne mogućnosti. Jedna od njih je upotreba ATV vozila za lov.

Koje su prednosti ATV vozila za lov?

ATV vozila za lov razvila je Evropska Svemirska Agencija, a bila su namjenjena za snabdjevanje Međunarodne svemirske stanice vodom, kiseonikom, gorivom i opremom za eksperimente. Kao što im samo ime kaže, ALL TERRAIN VEHICLE, u pitanju su vozila koja se mogu nesmjetano kretati po svim terenima.

Upravo je ovo jedna od glavnih prednosti koju stručnjaci ističu. Lovci sada mogu da savladaju svaku prepreku na putu, uključujući i brdovite krajeve, šumovite predjele, pa i riječna korita i piješčane dine. Samim tim, otvara im se mogućnost da prošire svoju teritoriju i potencijalna lovišta. Odnosno, da bez ikakvih ograničenja love najrazličitije životinjske vrste, kao što su jeleni, divlje svinje, vukovi, patke, guske, prepelica…

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CFMOTO (@cfmoto_scb) дана

Takođe, mogu da idu u lov tokom čitave godine. Bez obzira da li je vreo letnji dan ili snježne padavine, ova vozila sa lakoćom prelaze i, naizgled, nemoguće predjele.

Sa ATV vozilima više nema propuštenih prilika u lovu!

ATV vozila za lov štede ne samo, vrijeme već i novac. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu dovoljan je samo jedan pun rezervoar za velike destinacije. Dok izuzetna kontrola i stabilnost pri upravljanju garantuju bezbjednost tokom vožnje ATV vozila. Te stariji lovci, kao i oni sa manjim invaliditetom mogu da uživaju u svojoj omiljenoj aktivnosti.

ATV vozila za lov CFMOTO 2

Ujedno, oslobađaju vas nošenja teške lovačke opreme, jer i najjači lovci nakon višečasovnog pješačanja osete umor od prenošenja kilograma i kilograma opreme. Platnene torbe i koferi za ATV vozila dovoljno su prostrani da u njih smjestite puške, samostrele, municiju, hranu, vodu i drugu opremu koja je neophodna za dugi lov.

Zaštitina ATV oprema za vozače tokom lova

Da biste u potpunosti uživali u lovu, nemojte da zaboravite na sopstvenu bezbjednost. Kaciga je glavni dio zaštitne opreme za vožnju ATV vozila. Ona mora da ispunjava propisane sigurnosne standarde kako bi obezbjeđivala pravu zaštitu.

Pored nje, važnu ulogu ima i odjeća i obuća za vozače. Ne samo da vas štiti od povreda, već i od štetnog dejstva UV zračenje tokom leta, kao i nalete snijega u zimskim mjesecima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CFMOTO (@cfmoto_scb) дана

Nažalost, rizik od povreda nemoguće je u potpunosti izbjeći. Te u lov nemojte kretati bez pribora za prvu pomoć, ali i osnovnog seta alata za popravke na terenu.

Najveći izbor ATV vozila za lov, kao što su CFORCE 625 TOURING, CFORCE 1000XC EPS, CFORCE 850XC EPS i druge modele, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije CFMOTO.

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba