cfmoto bosna
CFMOTO Saradnja SAT emisije, CFMOTO i Land Rovera – Zajednički poduhvat za obaranje svjetskog rekorda!
CFMOTO i Land Rover 1

Saradnja SAT emisije, CFMOTO i Land Rovera – Zajednički poduhvat za obaranje svjetskog rekorda!

SAT emisija, kao glavni organizator, CFMOTO i Land Rover napravili su nevjerovatan zajednički poduhvat na Kopaoniku zahvaljujući kojem su uspjeli da obore svjetski rekord!

Land Rover jeste jedan od svjetski najpoznatijih brendova i proizvođača luksuznih i terenskih vozila na četiri točka. Jedan od njihovih modela koji je pobudio pažnju planetarne javnosti jeste Defender, zbog svoje nevjerovatne svestranosti.

Ekipa emisije “SAT”, zajedno sa Defenderom, kao i ekipa CFMOTO-a, sa svojim ATV i SSV vozilima, uspjeli su da ostvare ono što nikome za sada nije pošlo za rukom. Naime, ekspedicijom i off-road vožnjom po najnepristupačnijim terenima na planini Kopaonik, vozila oba brenda pokušali su da obore svjetski rekord u tzv. Everestingu. I, test je bio više nego uspješan. Koncept Everestinga je veoma jednostavan. Potrebno je da u usponima na bilo kojem brdu ili planini kumulativno pređete visinu od 8.848 metara. To je ekvivalent visine najvišeg vrha planine Mont Everesta. Dakle, neprekidna vožnja uzbrdo, bez pauze i odmora, svojevrsno alpinisanje i planinarenje četvorotočkašima! 

S obzirom na to da je Land Roverov Defender automobil, a ne klasišan terenac, CFMOTO je priskočio u pomoć. To je učinio kako bi ispratio svaki korak i našao se u slučaju nevolje. Cijelokupna ekspedicija ispraćena je pod budnim okom kamera u emisiji “SAT” koja se emituje na Radio-televiziji Srbije. CFMOTO vozila nisu bila puki dekor, već jedini prijevoz za snimatelje i fotografe RTS-a, budući da je teren bio izrazito zahtevan, grub, surov i u konstantnom usponu.

CFMOTO i Land Rover – ZFORCE 1000 kao pouzdan saveznik!

Ono što je specifično, kada je u pitanju ekspedicija-projekat SAT emisije, CFMOTO i Land Rover-a na Kopaoniku jeste da je ruta bila toliko teška, da retko kad i kvadovi tu prolaze. Međutim, CFMOTO vozila su lagano i bez ikakvih problema savladala sve prepreke na putu. I sve to uprkos velikim opasnostima čak i za ATV gume. Pored oštrog kamenja, bile su prisutne i razne vododerine, kao i blatnjavi tereni, uz uspon koji je definitivno otežavao vožnju. Ali, ne i CFMOTO četvorotočkašima. Defenderu su, kao vozilu koje nije klasično off-road vozilo, nekoliko puta morale da bude promijenjene gume. To je činjeno zbog veoma oštog kamenja na stazi.

CFMOTO i Land Rover 2

CFMOTO vozilo, koje je tokom ove ekspedicije bilo odani partner Defenderu, svakako je ZFORCE 1000. U pitanju je provjereni i pouzadni model najnovije generacije SSV vozila! Zbog vrhunskih tehničkih konfiguracija i idealnog ergonomskog dizajna, ZFORCE 1000 osvojio je i najnepristupačnije terene na Kopaoniku. ZFORCE 1000 je terensko vozilo koje spada u 60-inčnu klasu četvorotočkaša (širina 1510 mm). To znači da je ovo vozilo idealno za najveći opseg najrazličitijih podloga.

Ujedno, CFMOTO ZFORCE 1000 ima veoma snažan četvorotaktni benzinski agregat. Odnosno, ovo vozilo pokreće V2 cilindrični motor sa vodenim hlađenjem i zapreminom od 962,6 cm3. S obzirom na to da je njegova maksimalna snaga 63 KW/85 KS- 7800, ZFORCE 1000 sa razlogom spada u jednu od najsnažnijih CFMOTO mašina.

Agilnost i fleksibilnost za surove podloge. Stabilnost za brzu vožnju i otvorene površine. Pouzdanost i visoke performanse. ZFORCE 1000 je stvoren za najteže terene.

Land Rover Defenderu na ekspediciji pomogli su i CFORCE 850 XC i CFORCE 625 Touring!

SAT, CFMOTO i Land Rover Everesting ekspedicija na Kopaoniku inicijalno je trebalo da traje 12 sati. Međutim, zahvaljujući visokim performansama CFMOTO vozila, kao i svestranosti Defendera, 8.848 metara uspona bilo je savladano za tačno 10 časova i 41 minut. I to uprkos svim nedaćama koje su Defendera zadesile na ovoj ruti. Kako bi sve bilo urađeno na vrijeme (pa, čak, i prije roka), Defendera su u stopu pratila dva CFMOTO ATV vozila. U pitanju sz CFORCE 850 XC i CFORCE 625 Touring.

CFORCE 850 XC je stvoren za istraživanje prirode!

Agresivne linije ovog četvrotočkaša idu “ruku pod ruku” sa njegovim agresivnim karakterom. Njega krasi veoma snažna konfiguracija motora – četvorotaktni, dvocilindrični motor sa vodenim hlađenjem i zapreminom od 800 cm3. Njegova maksimalna snaga jeste 50 KW (68 KS) -7000. Dakle, savršen, kako za brzu, adrenalinsku vožnju, tako i za hedonizam, ali i za pomoć kome je potrebna. Izvanredne performanse na koje se uvijek možete osloniti i na koje je, ujedno, Land Rover računao i oslonio se. Zato je i vožnja na Kopaoniku bila doživljaj za pamćenje!

Pored ovog ATV-a, asistenciju Land Rover Defenderu pružio je i jedan od najtraženijih modela kvadova ne samo u Srbiji, već i na globalnom nivou. Govorimo, naravno, o fantastičnom CFORCE 625 Touring modelu. Ovaj terenac nudi snagu, brzinu i komfor u jednom! Drugim rečima, spoj snage i veličine, uz najmoderniji dizajn i vrhunske tehničke performanse, učinio je to da na ovom zajedničkom poduhvatu za njega nije bilo nikakvih prepreka!

Posted by CF Moto SCB on Четвртак, 10. септембар 2020.

Ovaj četvorotočkaš pokreće jednocilindrični četvorotaktni motor od 580 kubnih centimetara sa vodenim hlađenjem. Centrifugalno kvačilo i CVTech mjenjač sa motornim kočenjem omogućavaju CFORCE 625 Touringu da dostigne maksimalnu snagu od 30KW (40KS). Dakle, optimalno rješenje za sve ATV avanturistie koji uživaju u najtežim off-road izazovima.

CFMOTO – Avantura na četiri točka za vrhunsku off-road vožnju! 

Sve u svemu, projekat SAT emisije, zajedno sa CFMOTO i Land Rover-om bio je, kao što smo istakli, i više nego uspješan. Saradnja dva brenda doprinijela je tome da prvi put na svijetu jedan automobil, poput Defendera, obori svjetski rekord u disciplini Everesting. Ujedno smo videli da bi kopaonička ekspedicija praktično bila neizvodljiva bez moćnih vozila spremnih za off-road vožnju na bilo kojoj podlozi!

CFMOTO, kao svjetski lider u proizvodnji najkvalitetnijih terenskih vozila i najprodavaniji brend današnjice, nudi vam vrhunska ATV, UTV i SSV vozila! Pored pomenutog ZFORCE 1000, kao i CFORCE 850 XC i CFORCE 625 Touringa, u CFMOTO-u možete naći i druge četvorotočkaše sa idealnom kombinacijom performansi i jačine. Tu je neprikosneveni CFORCE 1000 XC, kao i nenadmašni CFORCE 450 L.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CFMOTO (@cfmoto_scb) дана

Ako volite vožnju sa saputnicima, tu su i najbolja UTV vozila, poput UFORCE 1000, UFORCE 800 i UFORCE 550. Od side-by-side vozila čeka vas, na prvom mjestu, model koji predstavlja savremeni koncept budućnosti, ljepote i tehničkih detalja kojim se konstruktori izrazito ponose. U pitanju je ZFORCE 1000 Sport. Tu je, naravno, i ZFORCE 550 EX., kao snažno sportsko vozilo sa umjerenim i udobnim dizajnom.

ATV vožnja može biti i porodična zabava! Oduševite svog mališana fantastičnim dječijim kvadovima, kao što su KAYO AU200, KAYO AY110 i KAYO AY70-2.

SAT emisija, CFMOTO i Land Rover napravili su prvi i najvažniji korak ka zajedničkoj saradnji i poduhvatima za koje granice ne postoje. Budućnost off-road vožnje je stigla!

Post a Comment

CFMOTO

Kompanija CFMOTO, osnovana 1989. godine, razvija, dizajnira, prodaje najkvalitetnija terenska vozila za sve podloge. CFMOTO bavi se proizvodnjom i isporukom najpouzdanijih i najisplativijih ATV vozilaUTV i SSV vozilamotocikla i skutera, kao i prateće opreme.

KONTAKT INFORMACIJE

Ponedeljak-Petak: 09h-17h Subotom: 10h-15h
Subotička 2, 78000 Banja Luka Gornji Hotonj bb 71320 Vogošća, Sarajevo
+38763998914 +38751354580 +38766040771
info@cfmoto.ba sarajevo@cfmoto.ba